reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Odkąd jestem w ciąży trafiają mi się same imprezy. Jutro kolejne urodziny u znajomych i znowu obskoczymy z córką na Picollo Mój M na antybiotyku wiec będzie się ze mną solidaryzował

Poczytaj u dr Newmana ;) Najlepirj nie pic alko przez pierwsze 6m a potem rozsadnie mozna. Jak masz kilka setnych promili we krwi to dziecko pije tak jak by się kefiru czy jabłek najadlo. A przy rozszerzaniu moze :p Oczywiście jeśli można to najpewniej zrobić przerwę.

Wywrotowe te wyniki badan. Mozesz przytoczyc jakas publikacje? Serio mnie zaciekawilo.
Tak pierwsze z brzegu z la leche.
Screenshot_20190104-195831.jpeg

Biorąc to tak na logikę- jak wypijesz alkohol, to masz we krwi kawałek promila, w mleku jest tyle samo ile we krwi, więc tyle co nic. Pierwszy raz się napilam już po roczku Wiktora, ale karmiłam normalnie. W sumie to chyba tylko ten raz mi się zdarzyło, tak to na bezalkoholowych jechałam, jakoś nie czułam dużej potrzeby

Biorąc to tak na logikę- jak wypijesz alkohol, to masz we krwi kawałek promila, w mleku jest tyle samo ile we krwi, więc tyle co nic.

Tak właśnie jest. Ja póki był wyłącznie kp to zdarzył się czasem cydr wieczorem jak wiedziałam, że mam te 3-4h do kolejnego karmienia, wina nie lubię. Impreza z piciem wódki pierwsza to sylwester (10ms miał), a i tak wypiłam odliczone 3 czy 4 drinki i skończyłam zaraz po północy, bo wiedziałam, że rano będę karmić żeby cycki nie wybuchły, mimo odciągnięcia dla ulgi po powrocie. Później już jak był starszy to piłam normalnie (choć te imprezy na palcach jednej reki policzę), po prostu nie karmiłam rano i tyle. Ale to już był w okolicy półtora roku.

Ktos tu mowi o "wydymaniu". No mnie na pewno!Zobacz załącznik 930318

Ale super !!! Wow jaki masz brzuszek śliczny [emoji7] my idziemy na wesele za
4 tygodnie i wczoraj byłam po sukienkę i wzięłam większa i jeszcze się Pani w sklepie tłumaczyłam ze jestem w ciąży temu biorę większa [emoji23]

IMG_1626.JPG

Załączniki

• IMG_1625.JPG
    IMG_1625.JPG
    276,7 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Ja się nie będę chwalić bo przez otyłość wyglądam jakbym się do porodu szykowala [emoji85] robię sobie fotkę co tydzień od 10tyg i jest lekka różnica

Do góry