reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć dziewczyny,
W końcu Was nadrobiłam :):)
@Misty29 wiem co przezywasz. Ta historia jest mi znana. Myślami jestem z Tobą.
@Ennis92 silna kobieta z Ciebie. Będzie dobrze :tak: jako jedna z pierwszych (jeśli nie pierwsza) przytulisz malucha do piersi :)

Witam nowe mamy :)
Dziękuję Kochana [emoji8]
Ja już po prenatalnych. Miałam robione przez brzuch oraz dodatkowo dopochwowo.
Wszystko w porządku. Na 90% chłopiec. Nie wiem jak lekarz widział i że aż w 90% procentach jest pewny płci no ale niechaj będzie. Od początku ciąży miałam przeczucie że to chłopiec więc kobieca intuicja działa :)

Zobacz załącznik 930041
Przepiękne zdjęcie. Gratuluję synka [emoji813] mojemu mężowi śniła się dzisiaj drugą córka. Ciekawe czy się sprawdzi :)

Ja też odliczam dni do prenatalnych które powoli powoli wreszcie się zbliżają. Mam w środę więc weekend minie a potem pewnie czas niestety się zatrzyma, ale już bliżej niż dalej. Mam nadzieję że to nie będzie za wcześnie (12+1) i że uda się wszystko sprawdzić. Co do płci to raczej wezmę to z przymrużeniem oka jeśli lekarz będzie chciał już określić, bo w pierwszej ciąży najpierw miał być chłopak a później zrobiła się dziewczynka :)

reklama
Słodkatrojeczka zazwyczaj usunięcie jajnika odbywa się przez większe cięcie niż sama laparoskopia- bo laparoskopowo można zrobić przeciez różne zabiegi. Ja miałam laparoskopowo robioną elektrokauteryzacje jajników, latwo jest zauważyć, bo o ile dwie blizny po bokach wyglądają ładnie, to pępek, nie zagoił się już tak ładnie i blizna jest widoczna. Ale ja mam tak długa i bogatą historię położnicza że wywiad trwał ponad pół godziny, a i tak nie o wszystkim rozmawialiśmy

Ja też mam w środę u mnie będzie 12+2 :)
Dziękuję Kochana [emoji8] Przepiękne zdjęcie. Gratuluję synka [emoji813] mojemu mężowi śniła się dzisiaj drugą córka. Ciekawe czy się sprawdzi :)

Ja też odliczam dni do prenatalnych które powoli powoli wreszcie się zbliżają. Mam w środę więc weekend minie a potem pewnie czas niestety się zatrzyma, ale już bliżej niż dalej. Mam nadzieję że to nie będzie za wcześnie (12+1) i że uda się wszystko sprawdzić. Co do płci to raczej wezmę to z przymrużeniem oka jeśli lekarz będzie chciał już określić, bo w pierwszej ciąży najpierw miał być chłopak a później zrobiła się dziewczynka :)

Ufff ledwo nadrobilam[emoji6]
Witam wszystkie nowe mamusie, dużo nas tu[emoji4]

Co do porodu to ja rodziłam naturalnie bo tak chciałam. W Niemczech jest możliwa cesarka na żądanie ale dla mnie nie była to opcja. Miałam co prawda ustalone kilka scenariuszy w których cesarka wchodziła w grę ale na szczęście do nich nie doszło. Co nie zmienia faktu, że porodu nie wspominam miło, było ciężko. Teraz mimo wszystko tez planuje porod naturalny.

@Misty29: współczuje sytuacji, tak jak dziewczyny uważam, że powinnaś pojechać.

Wszystkim mamom, które poroniły bardzo współczuje, nawet nie umiem sobie wyobrazić co czułyście. Rozumiem też Wasze obawy w tej ciąży, ale zamartwianie nie służy maluszkom. Ja mam na codzień do czynienia z chorymi dziećmi jak i ciężarnymi z różnymi problemami ale wracam do domu i się odcinam bo inaczej bym zwariowała. Oczywiście wiem ze to nie to samo ale spróbujcie sie trochę zrelaksować i zwyczajnie cieszyć ciąża.

Mój bobas już mnie smyra delikatnie, Wasze tez już niedługo zaczną, może wtedy będziecie spokojniejsze.

Ja mam jeszcze 10dni do usg i 11 do wizyty, już mnie oczywiście skręca [emoji23] to będzie 12+1 ale wydaje mi się, że to dobry termin. W razie czego to ginekolog mnie odeśle bez wzięcia kasy na inny termin, więc o to się nie martwię.

Kurde kurde a mi na prenatalnym nie chciał określić czy chłopiec czy dziewczynka, powiedział, że w tym momencie łatwo się pomylić, a może sprzęt miał za słaby...[emoji24] wiec muszę czekać do następnej wizyty [emoji33] ja termin porodu mam wg usg na 8.07 [emoji1598]

13 20 ale pewnie wejdę koło 15. Mój lekarz nie należy raczej do punktualnych. Chociaż raz udało mu się zaskoczyć pacjentki i to on czekał na nas bo wszystkie były przekonane że się spóźni :D

Słodkatrojeczka zazwyczaj usunięcie jajnika odbywa się przez większe cięcie niż sama laparoskopia- bo laparoskopowo można zrobić przeciez różne zabiegi. Ja miałam laparoskopowo robioną elektrokauteryzacje jajników, latwo jest zauważyć, bo o ile dwie blizny po bokach wyglądają ładnie, to pępek, nie zagoił się już tak ładnie i blizna jest widoczna. Ale ja mam tak długa i bogatą historię położnicza że wywiad trwał ponad pół godziny, a i tak nie o wszystkim rozmawialiśmy
Ja miałam tylko torbiel usuwaną, no ale nie mogłam mieć laparoskopii z uwagi na możliwe zrosty po usunięciu wyrostka w dzieciństwie. No i przed zabiegiem zgodziłam się na ewentualne usunięcie macicy (miałam markery nowotworowe 472 przy normie poniżej 35). I tak mam fajną bliznę, dziewczyna z sali miała cięcie poprzeczne.

reklama
Właśnie doszłam do wniosku, że wciąż śmierdzi mi bulion. Ugotowanie zupy jest dla mnie katorgą... Poza tym jakoś strasznie mi się chce spać.

Do góry