wszystkozajete
Moderatorka
Nie do końca zgodzę się ze stwierdzeniem, że „zdobycie papierka to żaden problem”. Ginekologów w Polsce jest powyżej 7000, a posiadających ten certyfikat ok. 740. Lekarze muszą zdawać testy teoretyczne i praktyczne i co roku to powtarzać, inaczej są wykreślani z tej listy. Jeśli macie zaufanie do swojego lekarza to nie widzę w tym nic złego, ale jeśli istnieje możliwość umówienia się do kogoś z certyfikatem to tak bym zrobiła
Zgadzam się z Tobą. W dodatku lekarz to jest zawód wymagający nieustannego dokształcania, nie można przez całą praktykę bazować wyłącznie na wiedzy ze studiów. Jeśli uchodzi o prenatalne usg to każda musi sama ocenić na ile ufa kompetencjom lekarza w tej dziedzinie. W poprzedniej ciąży miałam dwa razy - raz w klinice u gościa, który jest naprawdę uznanym diagnostą i zjeżdżają do niego z całej Polski i drugi raz w LuxMedzie bo miałam pakiet. I powiem Wam, że niebo a ziemia w ilości otrzymanych informacji, a nawet samego sprzętu - trochę jak zestawienie widoku na nowym iPhonie vs Nokia 3310 [emoji85]. Teraz też robię podwójnie, w LM mieli wymianę sprzętu w międzyczasie, a skoro mam w pakiecie to podejrzę co u malucha