reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Nie do końca zgodzę się ze stwierdzeniem, że „zdobycie papierka to żaden problem”. Ginekologów w Polsce jest powyżej 7000, a posiadających ten certyfikat ok. 740. Lekarze muszą zdawać testy teoretyczne i praktyczne i co roku to powtarzać, inaczej są wykreślani z tej listy. Jeśli macie zaufanie do swojego lekarza to nie widzę w tym nic złego, ale jeśli istnieje możliwość umówienia się do kogoś z certyfikatem to tak bym zrobiła :)

Zgadzam się z Tobą. W dodatku lekarz to jest zawód wymagający nieustannego dokształcania, nie można przez całą praktykę bazować wyłącznie na wiedzy ze studiów. Jeśli uchodzi o prenatalne usg to każda musi sama ocenić na ile ufa kompetencjom lekarza w tej dziedzinie. W poprzedniej ciąży miałam dwa razy - raz w klinice u gościa, który jest naprawdę uznanym diagnostą i zjeżdżają do niego z całej Polski i drugi raz w LuxMedzie bo miałam pakiet. I powiem Wam, że niebo a ziemia w ilości otrzymanych informacji, a nawet samego sprzętu - trochę jak zestawienie widoku na nowym iPhonie vs Nokia 3310 [emoji85]. Teraz też robię podwójnie, w LM mieli wymianę sprzętu w międzyczasie, a skoro mam w pakiecie to podejrzę co u malucha :)

reklama
Ja dziś podczas wizyty u neuro zaszłam do położnych i spytałam o moją wizytę na 16 tydzień [emoji85] wkurwione były że nikt mnie nie umówił to od razu mnie umówili do konsultanta [emoji23] może usg będę miec a jak nie to się umówię prywatnie na 19/01

Witam się po świętach [emoji2] U mnie dziś zaczyna się 11 tydzień, mdłości dalej są, ale jem już praktycznie wszystko, staram się małe ilości ale częściej. Póki co waga - 2,5 kg. W święta podzielilśmy się wiadomością o fasolce z całą rodziną męża. Same gratulacje, a łzy szczęścia i pisk przyszłej babci bezcenny [emoji2]
Gratuluję wszystkich wizyt i pozytywnych wieści [emoji173][emoji173][emoji173]

Ostatnia edycja:
Ja dostaje listy ale na inne wizyty np. Neurolog także dobry adres maja. Tylko na antenatal nigdy nie dostałam, zadzwonili poporstu
Nie Twoj a D1407 [emoji23], 0na pisala ze nie dostala nic na temat skanu.
Ja dziś podczas wizyty u neuro zaszłam do położnych i spytałam o moją wizytę na 16 tydzień [emoji85] wkurwione były że nikt mnie nie umówił to od razu mnie umówili do konsultanta [emoji23] może usg będę miec a jak nie to się umówię prywatnie na 19/01
Wlasnie! Dobrze ze mi przypomnialas, musze umowic wizyte na 16 tydzien. Mnie nie umowily bo system nie puszczal niczego po nowym roku. Jak sie nie myle to serduszko bedziemy sluchac teraz [emoji4]

Ostatnia edycja:
Nie Twoj a D1407 [emoji23], 0na pisala ze nie dostala nic na temat skanu. Wlasnie! Dobrze ze mi przypomnialas, musze umowic wizyte na 16 tydzien. Mnie nie umowily bo system nie puszczal niczego po nowym roku. Jak sie nie myle to serduszko bedziemy sluchac teraz [emoji4]
My będziemy robić quadruple test. A co dalej to nie wiem. Ja nie mam midwife więc UJ wie czy consultant poprowadzi wizytę tak samo

My będziemy robić quadruple test. A co dalej to nie wiem. Ja nie mam midwife więc UJ wie czy consultant poprowadzi wizytę tak samo
Kiedy masz wizyte, mnie zapisali na 7.01 a 4tego mam to spotkanie w szpitalu z hematplogiem. Wydaje mi sie ze ogolne zasady powinny byc takie same, wiec powinnas tez posluchac serduszka [emoji7]

Kiedy masz wizyte, mnie zapisali na 7.01 a 4tego mam to spotkanie w szpitalu z hematplogiem. Wydaje mi sie ze ogolne zasady powinny byc takie same, wiec powinnas tez posluchac serduszka [emoji7]
Na 10/01 to będzie 16t2d :) no zobaczymy, mam cichą nadzieję na usg bo mówiła że będą co 2 tygodnie po 16tyg. Jak nie to idę prywatnie bo do 20t raczej nie wytrzymam [emoji85][emoji85]

Mi midwife powiedziała na spotkaniu ze mam czekać na list :/
Poczekam do 2/3 stycznia i będę dzwonić i się upominać. Jak byłam pobrać krew na tarczyce to coś pielęgniarka mówiła ze powinnam być już po szczepionce na grypę bo oni wola żeby ciężarne nie przychodziły do szpitala nie zaszczepione. Muszę wytrwale czekać [emoji31]

Mi midwife powiedziała na spotkaniu ze mam czekać na list :/
Poczekam do 2/3 stycznia i będę dzwonić i się upominać. Jak byłam pobrać krew na tarczyce to coś pielęgniarka mówiła ze powinnam być już po szczepionce na grypę bo oni wola żeby ciężarne nie przychodziły do szpitala nie zaszczepione. Muszę wytrwale czekać [emoji31]
Zaszczepić się możesz u GP

reklama
Właśnie nie chciałam się szczepić za bardzo.

Mi powiedziała Midwife ze jak na 12tyg będzie wszystko ok to potem kolejne i OSTATNIE usg będzie w 20tyg.

Koleżanka rodzi w Lutym i podczas usg na 20tyg było dzieciątko zasłoniete pomiędzy nóżkami i nie wiedziała jaka płeć - to powiedzieli jej ze będzie miała niespodziankę wiec poszła prywatnie na te usg 3D

Do góry