reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny czy wszystkie macie usg prenatalne u lekarzy z certyfikatem? Ja jestem umówiona do swojego lekarza 9. 01 to będzie 12+3 ale mój lekarz nie ma papierka do prenatalnych chociaż ma same dobre opinie i wiele pacjentek w ciąży. Sprzęt także ok. Myślicie że takie usg wystarczy?
U nas chyba nie ma takich lekarzy albo każdy ma. Ja nawet nie mam za bardzo wyboru

reklama
Dziewczyny gratuluje wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Jagódka, AjahiS bardzo współczuje mdłości. Mnie na szczęście już w dużej mierze przeszły. Czasami mnie jeszcze coś zemdli i apetyt mam wybiórczy ale jest lepiej.

Mnie najbardziej dokucza zmęczenie. Najgorsze jest to, że obojętnie czy się wyspie czy nie jestem tak samo padnięta i od kilku tygodni robię wszystko siła woli, a przy małym dziecku i tak za bardzo nie mam jak odpocząć. Najchętniej zakopalabym się pod kocem na kilka dni albo lepiej do końca zimy[emoji6]

Ja prenatalne miałam u lekarza z certyfikatem.

Co do płci to ja zrobiłam nifty wiec już po nowym roku będziemy wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. U mnie wszyscy obstawiają chłopca, ale lekarz mówił, że raczej druga córka. Mnie jest naprawdę obojętne, byle zdrowe.

Jestem już po badaniu usg prenatalnym. Wszystkie parametry dobre, lekarz do niczego nie miał zastrzeżeń :) Nasze 5 cm dzidziusia machało rączkami i nóżkami, przykładało dłonie do buźki. Myślałam, że mnie to za drugim razem tak nie ruszy, ale byłam wzruszona ❤ Płeć nieujawniona ;) Ale się cieszę z tych wyników!
Na pappa się nie zdecydujemy.

Nie dostawałam. Albo dzwonili albo na poprzedniej wizycie się umawiałam. Teraz np po 12 weeks scan mam już wizyty unuwione aż do 30 tygodnia [emoji85]
A skąd ty jesteś? Może @renisus będzie wiedzieć coś więcej
Ja dostalam kilka dni po pierwszej wizycie, nawet dwa listy mi wyslali. Moze zadzwon i sie dowiedz czy przypadkiem dobry adres maja.

Dziewczyny czy wszystkie macie usg prenatalne u lekarzy z certyfikatem? Ja jestem umówiona do swojego lekarza 9. 01 to będzie 12+3 ale mój lekarz nie ma papierka do prenatalnych chociaż ma same dobre opinie i wiele pacjentek w ciąży. Sprzęt także ok. Myślicie że takie usg wystarczy?
mi zawsze robi to usg moj ginekolog - nie wiem czy ma certyfikat - ale wydaje mi się że zna się na tym co robi - nawet powiem szczerze nie wiedzialam o tym certyfikacie dopiero tu na forum o tym pierwszy raz przeczytalam :)

Ja idę na prenatalne USG do certyfikowanego lekarza, głównie ze względu na tą spiralę. Tak to pewnie w ramach oszczędności poszlabym gdzie indziej,ale ginekolog mi zasugerował,że lepiej będzie pójść do kogoś dobrego. Kurcze miałam kończyć obróbkę zdjęć, a nie mogę ich nawet posortować, bo idiotyczny komputer nie chce współpracować [emoji19] mąż mi kupił nowego laptopa, ale jest tak tragiczny,że mam ochotę go wypieprzyc przez okno...

Ja też robię u gina z certyfikatem u mnie wskazania że względu na wiek mój gin mówi że on też może przy usg zrobić te pomiary bo przeciez to widzi ale w sytuacji jakiś rozbieżności potrzebne jest oko fachowca bo on by się nie podjął
interpretacji wyników
Rano byłam u zakaznego pobrali krew na riszezone badania wizytę mam 31.12 i wtedy zobaczymy co dalej
U mnie rano było tragicznie z samopoczuciem teraz jakiś lepiej

Ja byłam dziś na usg prenatalnym umówionym u lekarza z certyfikatem. W poprzedniej ciąży te badania genetyczne robiłam u swojej ginekolog prowadzącej ciążę. Byłam zadowolona z tamtego badania. Teraz jestem starsza, ciąża była zagrożona krwiakiem, byłam jakaś taka niepewna tego wszystkiego, to stwierdziłam, że pójdę do takiego ginekologa z certyfikatem ;)

reklama
My byliśmy dziś na zakupach [emoji85] chłop się rozszalal i mamy pewnie większość ciuszków z 0-3 [emoji85]
A i kupił mi torbę do wózka że SkipHop bo mu się podobała. Ogrom przegródek i kieszeni.
A byliśmy tylko w szpitalu u neurologa

Do góry