reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć Dziewczyny! Jestem po zabiegu. Od 2,5 godziny nie jestem juz w ciąży. Pożegnałam się z moim Aniołkiem najpiękniej jak tylko umiałam❤️

O 8:00 pojawiłam się w szpitalu, cała procedura i przyjęcie. Zrobiono mi ostatnie usg ( ostatni raz widziałam maluszka, choć ten obraz zostanie w głowie i tak na bardzo długo) ostatnie pomiary wskazywały że wielkość 30mm. Lekarz zbadał NT które wynosiło 4,5. Czyli bardzo dużo.Fałd sięgał z tylu od połowy głowy i przebiegał przez całe plecy. Powiedział że moj dzidziuś był bardzo schorowany, na 99% miał zespół Downa lub coś innego bardzo ciężkiego. Plus do tego inne obciążenia np. Serca. Nie miał szans na przeżycie, taka jest prawda.
O 11 dostałam dwie tabletki do szyjki i miałam sie położyć plackiem. Czekać na krwawienie, którego nie dostałam ale za to bolał mnie brzuch. Za kilka godzin był zabieg, który nie taki straszny jak go malują- teraz juz to wiem. Moj gin powiedział że szyjka ładnie sie otworzyła i że krew juz schodziła i była w pochwie wiec jakieś 30 min i bym dostala krwawienia. Teraz czuje sie dobrze, nic mnie nie boli, oprócz duszy i serca. Natomiast muszę powiedzieć że jest mi o niebo lepiej psychicznie jak wiem że juz po wszystkim. bardzo pomógł szybki zabieg, jeszcze wczoraj dudlałam jak nie wiem, teraz jest że mną lepiej. czekam na odbiór badan histopatologicznych za 3-4 tyg.

Tak kończy sie moja historia.

Z okazji zbliżających się świat życzę Wam wszystkiego najlepszego,dużo spokoju, oddechu od codzienności a przede wszystkim zdrowych i ślicznych Pociech. Dbajcie o Siebie i Maluszki ❤️ Pozdrawiam :)
Natka bardzo Ci współczuję ale dobrze ze juz po wszystkim. Chyba obie zapamiętam wczorajszy dzień na zawsze. Bo moja historia też wczoraj dobiegła końca. Troszkę inaczej niż u Ciebie. Wczoraj rano dostałam krwawienia więc od razu do gin. Gin potwierdził że już koniec. Płód zaczął się sam wchłaniać, natura wiedziała co lepsze. We środę na usg był wielkości 4mm a w niedziele miał tylko niecałe 2mm. Gin powiedziała że krwawienia mało więc póki co nie trzeba było do szpitala. To byłby 9 tydzień. Około 3h po było już po wszystkim. Nie będę opowiadać szczegółów ale też ciąży już nie ma. Oczywiście wielki smutek ale też cieszę się że wszystko wyszło w 1 dzień bo naturalnie mogło i do 3 tyg.

Tak jak już pisałam wierzę że ta historia jest już ostatnią złą na tym forum. Odpuszczam Was. I życzę wszystkiego najlepszego a przede wszystkim dużo dużo zdrowia. A Tobie Natka i mi dużo siły i aby przyszły rok okazał się szczęśliwym.

No i dla formalności postawcie krzyżyk albo usuncie nac z tabelki.

reklama
Ukmama, nie będę życzyć Ci sił, bo to nie o to chodzi,żeby być silną. Życzę Ci spokoju wewnętrznego, wsparcia i zrozumienia w bliskich i wiary,że wszystko jest po coś. Przytulam

Dziewczyny jak u was z zabobonami? Po świętach będę wyprzedaże więc świetna okazja żeby kupić coś dla naszym bąbelków. Planujecie jakieś zakupy czy za wcześnie?

Dziewczyny jak u was z zabobonami? Po świętach będę wyprzedaże więc świetna okazja żeby kupić coś dla naszym bąbelków. Planujecie jakieś zakupy czy za wcześnie?
:-)mi tak mówili w pierwszej ciąży żeby jeszcze poczekać bo jest czas na kupowanie. Urodziłam 13 dni wcześniej i dobrze że zdążyłam kupić kilka pajacykow bodziakow pieluszki i łóżeczko:-) w drugiej ciąży od 6 miesiąca już zaczęłam kompletować wyprawkę:-) teraz jeszcze poczekam bo u mnie to początki ciąży ale jak poczuje się lepiej to będę wypatrywac okazji :-)

Ja już mam kilka ciuszków na wyprzedaży kupiłam kosz na pieluchy tommie tippe. Był z 50 euro na 10 :)

Natka bardzo Ci współczuję ale dobrze ze juz po wszystkim. Chyba obie zapamiętam wczorajszy dzień na zawsze. Bo moja historia też wczoraj dobiegła końca. Troszkę inaczej niż u Ciebie. Wczoraj rano dostałam krwawienia więc od razu do gin. Gin potwierdził że już koniec. Płód zaczął się sam wchłaniać, natura wiedziała co lepsze. We środę na usg był wielkości 4mm a w niedziele miał tylko niecałe 2mm. Gin powiedziała że krwawienia mało więc póki co nie trzeba było do szpitala. To byłby 9 tydzień. Około 3h po było już po wszystkim. Nie będę opowiadać szczegółów ale też ciąży już nie ma. Oczywiście wielki smutek ale też cieszę się że wszystko wyszło w 1 dzień bo naturalnie mogło i do 3 tyg.

Tak jak już pisałam wierzę że ta historia jest już ostatnią złą na tym forum. Odpuszczam Was. I życzę wszystkiego najlepszego a przede wszystkim dużo dużo zdrowia. A Tobie Natka i mi dużo siły i aby przyszły rok okazał się szczęśliwym.

No i dla formalności postawcie krzyżyk albo usuncie nac z tabelki.

Nie będę usuwała. Jeszcze nie wiem jak ale jakoś tam Wasze maleństwa ładnie oznaczymy. Trzymaj się, przytulam mocno i Ciebie i @natka30

Mój tata to ma szósty zmysł. Mama wysłała mi rano fotkę, ojciec znalazł półśpiochy mojej córki jak miała jakieś 2 msce a może nawet mniej i... Powiesił je na choince. To się chłop zdziwi jak się dowie,:)

reklama
Do góry