reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Chyba wyszłam z "wprawy". 5 ampułek krwi a mi zaraz ręka odpadnie. No i cytomegalia oba wskaźniki plus rozyczka igg - 113zl, nastawiałam się na więcej.
O to mało. U mnie za same podstawy 80 prawie, ale to przez Coombsa, bo 45 chyba dałam... To teraz tylko czekać na wyniki, na pewno będą ok! ;)

reklama
O to mało. U mnie za same podstawy 80 prawie, ale to przez Coombsa, bo 45 chyba dałam... To teraz tylko czekać na wyniki, na pewno będą ok! ;)
No no ale u mnie reszta badań na NFZ :) o tak, oby były dobre. Bo już mi mocz podpadł rano no ale nie ma co schizować, komplet wyników będzie do piątku a te podstawowe jutro rano :)

Dziewczyny macie jakąś radę co zrobić żeby trochę Energi wróciło mimo że mdłości już tak bardzo nie dokuczają czuję się kompletnie bez sił no tragedia normalnie :(

Urodzić ;) A tak serio to w 2 trym powinno być lepiej. U mnie też początek ciąży to zjazd mocy, z resztą w obu przypadkach po tym się zorientowałam, że coś jest na rzeczy :)

Umówiłam się dziś na usg wieczorem. Kciuki za pozostałe wizytujące dziś :)

Duphaston biorę 3x1 i później 2x1 i koniec. W pierwszej ciąży brałam trochę dłużej, ale to była ciąża z ivf na sztucznym cyklu, wiec nie było ciałka żółtego, wiec cały progesteron do czasu gdy przejęło to łożysko musiał być dostarczony z zewnątrz.

W weekend powaliło mnie choróbsko, dziś się musiałam zebrać i bez głosu, za to z katarem poprowadzić prezentacje u klienta podsumowująca ostatni kwartał współpracy. Na szczęście poszło gładko i właśnie wracamy ze stolicy. W robocie prawie wszystko dopięte do końca roku, wiec czas na święta :)

Urodzić ;) A tak serio to w 2 trym powinno być lepiej. U mnie też początek ciąży to zjazd mocy, z resztą w obu przypadkach po tym się zorientowałam, że coś jest na rzeczy :)

Umówiłam się dziś na usg wieczorem. Kciuki za pozostałe wizytujące dziś :)

Duphaston biorę 3x1 i później 2x1 i koniec. W pierwszej ciąży brałam trochę dłużej, ale to była ciąża z ivf na sztucznym cyklu, wiec nie było ciałka żółtego, wiec cały progesteron do czasu gdy przejęło to łożysko musiał być dostarczony z zewnątrz.

W weekend powaliło mnie choróbsko, dziś się musiałam zebrać i bez głosu, za to z katarem poprowadzić prezentacje u klienta podsumowująca ostatni kwartał współpracy. Na szczęście poszło gładko i właśnie wracamy ze stolicy. W robocie prawie wszystko dopięte do końca roku, wiec czas na święta :)
Powodzenia na wizycie i dużo zdrówka dla Ciebie! Nam udało się na szczęście wyzdrowiec przed świętami i nie zarazić córki :)

Nasz wielkoludek [emoji7] Corcia az prawie plakala ze wzruszenia na usg. A mi sie wydaje ze widzialam siurka [emoji848]
20181218_125553.jpeg

Załączniki

• 20181218_125553.jpeg
    20181218_125553.jpeg
    54,2 KB · Wyświetleń: 321
Obiad ugotowany, chata ogarnięta, pranie wstawione, spacer z psem zaliczony no to kocyk i książka :D;)
Skąd wzięłaś energię na tyle rzeczy? :) ja sobie obiecuję że jak Mała pójdzie do żłobka to wrócę do czytania bo kiedyś mnóstwo czasu spędzałam z książką a teraz nic.

Jeszcze niedawno miałam mega apetyt i na wszystko miałam ochotę a teraz niczego mi się nie chce. A muszę jeść bo inaczej mnie mega mdli. Oby na święta ten apetyt jednak wrócił :)

reklama
Skąd wzięłaś energię na tyle rzeczy? :) ja sobie obiecuję że jak Mała pójdzie do żłobka to wrócę do czytania bo kiedyś mnóstwo czasu spędzałam z książką a teraz nic.

Jeszcze niedawno miałam mega apetyt i na wszystko miałam ochotę a teraz niczego mi się nie chce. A muszę jeść bo inaczej mnie mega mdli. Oby na święta ten apetyt jednak wrócił :)
Już dzisiaj musiałam bo sanepid by mi chatę zamknął :D:D:D;)ale z energią u mnie bardzo słabo :(i od jedzenia mnie też odrzuciło zmuszam się po troszkę bo jak jestem głodna też mnie mdli odrazu ale najważniejsze niech fasola zdrowo rośnie :)

Do góry