reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
dziewczyny a co sadzicie o farbowaniu wlosow i innych zabiegach? paznokciach hybrydowach lub zwyklym lakierze? wiem ze jest tu juz pare mam ktorych nie jest to pierwsza ciaza moze podziela sie swoim zdaniem na ten temat? :)
Ja farbowalam wlosy (tylko bez amoniaku) i hybryde robilam.. moja gin mowila, ze ok. Jedyne ograniczenie to żeby do porodu miec niepomalowane paznokcie. Czyli many jeszcze jakies 30 tygodni na rozpieszczanie[emoji12] [emoji12]

Ja farbowalam wlosy (tylko bez amoniaku) i hybryde robilam.. moja gin mowila, ze ok. Jedyne ograniczenie to żeby do porodu miec niepomalowane paznokcie. Czyli many jeszcze jakies 30 tygodni na rozpieszczanie[emoji12] [emoji12]
Jak najbardziej ok. Ja tam lubie sobie poczytać blog MamaGinekolog czasem bo fajnie babka pisze.

Mnie obudził ból głowy. Będę się teraz męczyć bo leków brać nie mogę a choroba swoje robi [emoji26][emoji26]

@zuzkaaa oczywiście że można farbować :) i paznokcie też można pomalować no tylko do porodu żeby jednego mieć zdjętego choć moja koleżanka rodziła w Warszawie w sw Zofii i nie kazali jej ściągać :) a miała czarne hybrydy zrobione. Nie wiem czy paznokcie u stóp też miała muszę się dopytać
Jest bardzo wiele mitów wokół ciąży i porodu które są już utrwalane tak długo że ludziom ciężko prawdę od kłamstwa odróżnić
Ja robiłam wszystko totalnie wszystko z kąpaniem się w jeziorze na końcówce ciąży aż po podnoszenie ciężarów na siłowni w zaawansowanej ciąży.
No i podkreślam że wszystko z głową na pewno nie wolno się rzucać na siłownię w ciąży jak nigdy się nie ćwiczyło no i wszystko konsultować z lekarzem żeby przeciwskazania nie bylo

Tak z ciekawosci, dlaczego do porodu niepomalowane?
To że strony Femibion ja tak fachowo nie wytłumaczę więc tutaj masz odpowiedź :tak:

Tutaj zdania są podzielone. Zmiany zabarwienia paznokci mogą informować lekarza o Twoim stanie, szczególnie w przypadku wystąpienia komplikacji porodowych. Z drugiej strony, obecnie szpitale dysponują na tyle dobrym sprzętem, że lekarze mogą monitorować Twój stan bardziej zaawansowanymi metodami.

wiadomo ze kobieta wytrzyma bez tych wszystkich zabiegow ale widze kobiety w ciazy z hybrydami i swiezo farbowanymi wlosami ale widze tez takie ktore maja odrost na pol glowy i dlatego bylam ciekawa waszego zdania :p ja z natury mam ciemny blond a farbuje sie na dosyc jasny blond wiec odrost bedzie widac juz za 2 tyg hahahah

reklama
Po paznokciach widać jak są problemy z krążeniem, zaczynają siniec no i sinieją jeszcze z jakiś innych powodów ale nie pamiętam już :p

Dokładnie. To jest też generalna zasada przy różnego typu zabiegach i operacjach. Pamiętam, jak miałam planowaną operację achillesa, to wcześniej anestezjolog mi mówił, żeby nie malować paznokci.

Gratuluję kolejnych dwóch kresek :-).
Ja się wciąż ćwiczę w cnocie cierpliwości, ale im bliżej możliwości zrobienia testu, tym bardziej napięcie ze mnie opada. Będzie, co ma być :-).

Do góry