reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
dziewczyny a co sadzicie o farbowaniu wlosow i innych zabiegach? paznokciach hybrydowach lub zwyklym lakierze? wiem ze jest tu juz pare mam ktorych nie jest to pierwsza ciaza moze podziela sie swoim zdaniem na ten temat? :)
Ja farbowalam wlosy (tylko bez amoniaku) i hybryde robilam.. moja gin mowila, ze ok. Jedyne ograniczenie to żeby do porodu miec niepomalowane paznokcie. Czyli many jeszcze jakies 30 tygodni na rozpieszczanie[emoji12] [emoji12]

Ja farbowalam wlosy (tylko bez amoniaku) i hybryde robilam.. moja gin mowila, ze ok. Jedyne ograniczenie to żeby do porodu miec niepomalowane paznokcie. Czyli many jeszcze jakies 30 tygodni na rozpieszczanie[emoji12] [emoji12]
Jak najbardziej ok. Ja tam lubie sobie poczytać blog MamaGinekolog czasem bo fajnie babka pisze.

Mnie obudził ból głowy. Będę się teraz męczyć bo leków brać nie mogę a choroba swoje robi [emoji26][emoji26]

@zuzkaaa oczywiście że można farbować :) i paznokcie też można pomalować no tylko do porodu żeby jednego mieć zdjętego choć moja koleżanka rodziła w Warszawie w sw Zofii i nie kazali jej ściągać :) a miała czarne hybrydy zrobione. Nie wiem czy paznokcie u stóp też miała muszę się dopytać
Jest bardzo wiele mitów wokół ciąży i porodu które są już utrwalane tak długo że ludziom ciężko prawdę od kłamstwa odróżnić
Ja robiłam wszystko totalnie wszystko z kąpaniem się w jeziorze na końcówce ciąży aż po podnoszenie ciężarów na siłowni w zaawansowanej ciąży.
No i podkreślam że wszystko z głową na pewno nie wolno się rzucać na siłownię w ciąży jak nigdy się nie ćwiczyło no i wszystko konsultować z lekarzem żeby przeciwskazania nie bylo

Tak z ciekawosci, dlaczego do porodu niepomalowane?
To że strony Femibion ja tak fachowo nie wytłumaczę więc tutaj masz odpowiedź :tak:

Tutaj zdania są podzielone. Zmiany zabarwienia paznokci mogą informować lekarza o Twoim stanie, szczególnie w przypadku wystąpienia komplikacji porodowych. Z drugiej strony, obecnie szpitale dysponują na tyle dobrym sprzętem, że lekarze mogą monitorować Twój stan bardziej zaawansowanymi metodami.

wiadomo ze kobieta wytrzyma bez tych wszystkich zabiegow ale widze kobiety w ciazy z hybrydami i swiezo farbowanymi wlosami ale widze tez takie ktore maja odrost na pol glowy i dlatego bylam ciekawa waszego zdania :p ja z natury mam ciemny blond a farbuje sie na dosyc jasny blond wiec odrost bedzie widac juz za 2 tyg hahahah

reklama
Po paznokciach widać jak są problemy z krążeniem, zaczynają siniec no i sinieją jeszcze z jakiś innych powodów ale nie pamiętam już :p

Dokładnie. To jest też generalna zasada przy różnego typu zabiegach i operacjach. Pamiętam, jak miałam planowaną operację achillesa, to wcześniej anestezjolog mi mówił, żeby nie malować paznokci.

Gratuluję kolejnych dwóch kresek :-).
Ja się wciąż ćwiczę w cnocie cierpliwości, ale im bliżej możliwości zrobienia testu, tym bardziej napięcie ze mnie opada. Będzie, co ma być :-).

Do góry