reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć Dziewczyny. Powoli wracam do żywych :) mam nadzieję że weekend był dla Was łaskawy i bardzo mdłości nie meczyly. Ja jutro idę na pierwsze badania moczu i krwi (morfologia, glukoza i tsh). Później ruszamy z mężem szukać choinki bo już marzy mi się ubrać i mieć świąteczny klimat w domku :) a Wy macie już przystrojone?
Ja mam choinkę od 1 grudnia [emoji23] się uparlam że chłop ma ubrać i ubrał

reklama
Ennis widocznie miałaś źle dobrany rozmiar kubeczka. Ja miałam kupić, ale tak jakby nie zdążyłam [emoji849]
Nie no te paski bawełny wiadomo,ale np nie używać podpasek tych z siateczka, tylko tych z bawełna na górze. Spać się w majtkach absolutnie nie powinno -mamaginekolog o tym pisała niejednokrotnie. Nigdy nie śpię w majtkach,poza okresem czy jakimiś infekcjami. Wkaldki to też zło. Warto poczytać, bo marketing wciska nam różne rzeczy, bo "musimy" i trochę nas to ogłupia. A prawda jest taka że coraz więcej kobiet nie wiedziec czenu ma problemy z infekcjami,z suchością pochwy itd.

Ja wkładek używałam tylko jak okres kończył się plamieniami ale teraz przy luteinie niestety muszę bo wszystko wypływa

Ja wkładek używałam tylko jak okres kończył się plamieniami ale teraz przy luteinie niestety muszę bo wszystko wypływa
W pierwszej ciąży też brałam luteinę i aplikowałam ją na godzinę przed wstaniem do pracy dzięki czemu nie było problemu z wypływaniem czegokolwiek ;)

A co do tematu podpasek to płynu do higieny używam rzadko, podpasek tylko bawełnianych od dawna bo ginekolog mnie uczuliła na te z siateczką no ale temat jest dość zapomniany przeze mnie bo przez ostatnie prawie 3,5 roku miałam zaledwie jeden okres [emoji14]

Moja kolejna wizyta 19 grudnia a potem USG genetyczne 8 stycznia, mam nadzieję że rok zacznie mi się optymistycznie a może nawet szczęśliwie uda się podpatrzeć co maluszek ma między nogami :D

Cześć Dziewczyny. Powoli wracam do żywych :) mam nadzieję że weekend był dla Was łaskawy i bardzo mdłości nie meczyly. Ja jutro idę na pierwsze badania moczu i krwi (morfologia, glukoza i tsh). Później ruszamy z mężem szukać choinki bo już marzy mi się ubrać i mieć świąteczny klimat w domku :) a Wy macie już przystrojone?
Nie mam jezzcze choinki, bo my mamy żywą [emoji6]

No ja się tamponów nie wyrzeknę. Nie umiem normalnie żyć w podpasce, przeszkadza mi przy każdym ruchu :o:p Na noc tylko zakładam na czas okresu takie grube wkładki, żeby nie spać w tamponach. Płyn do higieny ograniczę. Bielizny na noc nie uznaję od dawna :)

Nie mogę się doczekać wizyty, a jeszcze tydzień.

Ja mam pierwszą wizytę w środę i już sram w gacie [emoji85][emoji85][emoji85][emoji24][emoji24][emoji2961][emoji2961]

reklama
Witam się i ja.
U mnie 8 tydzień i 25 lipiec.
Mam na imię Basia, mam 32 lata i prawie 4 letniego synka.
Ciąża 2ga planowana choć nie spodziewana tak szybko. Serduszko sprawdzone A w środę idę potwierdzić wiek bo z okresu nie jesteśmy w stanie nic wyliczyć i to wielka zagadka.

Postaram się was doczytać, choć moje mdłości nie pozwalają mi się skupić na czymkolwiek dłużej

Do góry