reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja również mam epilepsje. Tylko u mnie są takie mini ataki.
Fajnie kogoś mieć kto rozumie :)
Nie wiem jak w Polsce ale w UK będę miała więcej usg właśnie przez leki bo mogą powodować rozszczep podniebienia i kręgosłupa. Dlatego też tyle tego kwasu foliowego kazali brać

Ja majonez jem, tzn raz zjadlam ok kiedy jestem w ciazy. Ogolnie wszystko ma dla mnie inny smak. A co z grzybami?

Jagodka ale jakie salatki? Warzywa jeszcze sa udreka dla mnie.Co do suszi na wigilie, jakbym mogla to bym zjadla.
Można sushi ale nie z surowej ryby. Można np z pieczone, gotownej albo w ogóle z innym wkładem.
Ja jem normalnie pieczarki. I grzyby w święta też będę jadła.

Zazdroszczę tym, co mogą gotować i piec... Mnie dosłownie wszystko odrzuca. Robię aktualnie Rafaello na biszkopcie. No to tak... Zrobiłam budyń i muszę odpocząć... Może do wieczora zrobię ciasto... No jeść to go na pewno nie będę :)

Fajnie kogoś mieć kto rozumie :)
Nie wiem jak w Polsce ale w UK będę miała więcej usg właśnie przez leki bo mogą powodować rozszczep podniebienia i kręgosłupa. Dlatego też tyle tego kwasu foliowego kazali brać
A u mnie większą dawka kwasu foliowego powodowała więcej ataków i neurolog to potwierdził.

Wg USG wielkość bąbla19 mm, co odpowiada 8t 3d. Serduszko ładnie pika. :) Na razie jest dobrze.
Niestety następna wizyta dopiero 10 stycznia... :rolleyes2:Przedłużył też L4.

Dzwoniłam do pracy z info o ciąży. Oschły ton, zero gratulacji czy życzeń zdrowej ciąży.
W sumie tego się spodziewałam. :sad:
Najważniejsze że z fasolką wszystko dobrze :)

Wg USG wielkość bąbla19 mm, co odpowiada 8t 3d. Serduszko ładnie pika. :) Na razie jest dobrze.

Dzwoniłam do pracy z info o ciąży. Oschły ton, zero gratulacji czy życzeń zdrowej ciąży.
To takie słabe, że ktoś nie potrafi przez telefon udać, byleby nie zrobić przykrości. Na szczęście mój szef zareagował bardzo dobrze. Gdyby każdy przełożony tak reagował to większość kobiet byłaby w pracy dłużej (o ile zdrowie pozwala), przekazała swoje obowiązki osobie zastępującej i miło wracałoby się po macierzyńskim. To taki piękny czas, czemu ktoś za wszelką cenę stara się to utrudniać :/

reklama
A u mnie większą dawka kwasu foliowego powodowała więcej ataków i neurolog to potwierdził.
A to dziwne nigdy się z tym nie spotkałam. No ale lekarz wie co mówi. U mnie kwas foliowy nie powoduje problemów

Gratulacje

Do góry