reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

A tak w temacie witamin... Skończył mi się Prenatal Uno. Wysłałam męża do apteki. W aptece nie mieli Prenatalu Uno. No to poprosił o coś o podobnym składzie dla kobiet w ciąży. W aptece było dwóch farmaceutów - facetów. I wyobraźcie sobie, że nic mu nie sprzedali a odesłali z kwitkiem i tekstem, że ja nie potrzebuję witamin, tylko odżywiania się w taki sposób, żeby sobie tych witamin dostarczyć naturalnie. Okej, okej może trochę racji mają. Ale cholera jak mam się odżywiać jakkolwiek jak nic przełknąć nie mogę! Normalnie powiem Wam, że gdyby nie fakt, że mnie tam nie było to bym ich zje&*#. Faceci. Niestety z racji zawodu męża - jemu nie wypada robić awantury w aptece, więc po prostu pojechał do innej. W sumie żałuję, że mnie tam nie było. Zawsze fajnie się wyżyć :)
Hhaahah[emoji23] ja bym mu wcisnęła najdroższe! Geniusze biznesu [emoji23][emoji1787]

reklama
po co aż tyle kwasu foliowego, zalecany to jest 0,4 mg, tyle mam w mamadha i tam też jest ta lepiej przyswajalna forma. Dobrze że tylko ten jeden rodzaj tabletek muszę brać, bo jak niektóre dziewczyny mi opowiadają ile różnych preparatów biorą na raz to szoku można dostać, łatwo wtedy niektóre składniki przedawkować
Zalecenia są różne dla różnych osób. Ja np muszę brać 10mg bo cukrzyca, niedoczynność tarczycy, leki na epilepsje i otyłość....kwas foliowy wspomaga też wchłanianie żelaza więc nie ma co płakać że za dużo

Ja majonez jem, tzn raz zjadlam ok kiedy jestem w ciazy. Ogolnie wszystko ma dla mnie inny smak. A co z grzybami?

Jagodka ale jakie salatki? Warzywa jeszcze sa udreka dla mnie.Co do suszi na wigilie, jakbym mogla to bym zjadla.

Powodzenia na wizycie! Napisz jak poszło po, ja ide jutro rano!
U nas pogoda masakra, tez leje...
Pracuje od 14stej, dzieci rozwiezione wiec ja bezwstydnie wracam do łóżka .
Ze swiatecznego stolu mozna wszystko jesc, ja zawsze ostrożna z grzybami jestem ale jak dobrze zrobione I z pewnego zródła to bym sie nie martwila!
Mowilyscie juz w pracy, znajomym I dzieciom o ciazy?
U mnie wie tylko mąż i można powiedzieć że córka bo jak mówię a gdzie jest mała dzidzia to podnosi mi bluzkę do góry [emoji6] ale to tak na jej mały rozumek. A reszta się dowie w swieta jak wszystko bd dobrze teraz na wizycie

Ja majonez jem, tzn raz zjadlam ok kiedy jestem w ciazy. Ogolnie wszystko ma dla mnie inny smak. A co z grzybami?

Jagodka ale jakie salatki? Warzywa jeszcze sa udreka dla mnie.Co do suszi na wigilie, jakbym mogla to bym zjadla.
Ja lubię mix sałat, mozarella, ogórek, pestki słonecznika, pomidor, kukurydza, rzodkiewka.. ja wrzucam wszystko co się da[emoji16] oprocz sałatek moze być owsianka z owocami, marchew do chrupania, ja różne rzeczy brałam do pracy, ale zazwyczaj właśnie salate z dodatkami

A tak w temacie witamin... Skończył mi się Prenatal Uno. Wysłałam męża do apteki. W aptece nie mieli Prenatalu Uno. No to poprosił o coś o podobnym składzie dla kobiet w ciąży. W aptece było dwóch farmaceutów - facetów. I wyobraźcie sobie, że nic mu nie sprzedali a odesłali z kwitkiem i tekstem, że ja nie potrzebuję witamin, tylko odżywiania się w taki sposób, żeby sobie tych witamin dostarczyć naturalnie. Okej, okej może trochę racji mają. Ale cholera jak mam się odżywiać jakkolwiek jak nic przełknąć nie mogę! Normalnie powiem Wam, że gdyby nie fakt, że mnie tam nie było to bym ich zje&*#. Faceci. Niestety z racji zawodu męża - jemu nie wypada robić awantury w aptece, więc po prostu pojechał do innej. W sumie żałuję, że mnie tam nie było. Zawsze fajnie się wyżyć :)

Ale pierdololo :/ mnie to się od razu nóż w kieszeni otwiera na takie coś. Daleka jestem od robienia komukolwiek i gdziekolwiek awantur, bo bardzo nie lubię, jak emocje biorą nade mną górę. Litrami za to w takich sytuacjach sączę taki zimno-uprzejmy jad, że aż miło. Przyszłam do apteki po witaminy, suplement legalny i dopuszczony do obrotu handlowego, a nie na wykład o zdrowym żywieniu :/. Jakbym potrzebowała takiej wiedzy, to nie poszłabym do apteki. Nie znoszę takiego pouczania i zakładania, że ta druga strona to ignorant, a pan farmaceuta wie lepiej, co powinno się żreć, a czego nie...

reklama
No i po wizycie niby cudów się nie spodziewałam bo to na NFZ ale jestem spokojniejsza bo USG mi zrobił i powiedział ŁADNY DZIDZIUŚ :biggrin2:
Powiedział że wszystko ok ,dał skierowanie na badania i za 3 tyg kolejna wizyta.

Kurczę dziewczyny tą ciąża i radość z niej miesza się bardzo że smutkiem ponieważ najpierw siostra i jej strata A dzisiaj na wizycie spotkałam się z kuzynka która też się stara i okazuje się prawdopodobnie jest to ciąża pozamaciczna :no2: Biedna strasznie przeżywa a ja ją pocieszałam, jeju czemu tak jest że jak ktoś bardzo chce to tak się dzieje. :no2:

Do góry