reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

U mnie podobnie z lenistwem jestem też przerażona bo straszenie szybko mi brzuch rośnie. 8 tydzien u mnie a wieczorem mam już normalny ciążowy brzuszek . Ogólnie ważę 55 kg ale aż mi głupio żeby w 2 miesiącu ciąży już brzuszek było widać. W sumie ten brzuch to mój jedyny objaw ciąży

reklama
Ohh cudownie, Majorke tez uwielbiam [emoji7] z tym ze majorka dla nas jest czysto wypoczynkowa, zas z ladu hiszpanskiego wracamy bardziej zmeczeni. Jak sie tam znalazlas? Za mezem pojechalas, czy jakos inaczej. Ohhh zazdroszcze [emoji7][emoji7][emoji7]

Kiedy byłam jeszcze na studiach, pojechałam tam na sezon do pracy, w hotelu poznałam obecnego męża i od tego czasu minęło 11 lat :) Dokończyłam studia, przyleciałam na stałe i tak już zostało hehe.

Majorka jest cudowna, to fakt, szczególnie latem,ale teraz zreszta jak co roku , strasznie tęsknie za Polska! Ja ogólnie Polskę lubię i gdyby nie mąż napewno do Polski bym wróciła :) Ale fakt, tu życie jest fajne, takie bardziej na luzie, mimo tych samych problemów co w PL, ludzie są inni poprostu.

Gdyby nie to, ze jestem w ciąży i fakt ze może jak się uda to za 2 tyg przeprowadzamy się do nowego domu to byłabym już w samolocie do Polski na Święta! Cudowny okres! Zazdroszczę wam tej świątecznej atmosfery.
Tu niestety jest lipa, niby choinki, niby prezenty ale to zupełnie inna bajka! Noi być może koło 18 stopni na święta hehe

Gratuluję udanych wizyt! Ja dziś idę do mojej pani doktor. Jestem ciekawa, ile maluch urósł od zeszłego tygodnia. I przede wszystkim mam nadzieję, że wszystko w porządku. Niestety znowu jestem przeziębiona. Syn mnie uraczył. Liczę, że do końca weekendu uda mi się opanować sytuację... nie znoszę takiej pogody raz zimno, mróz, potem cieplej, deszcz. Gil gotowy. Już chyba wolę, jak jest mroźno.

U mnie podobnie z lenistwem jestem też przerażona bo straszenie szybko mi brzuch rośnie. 8 tydzien u mnie a wieczorem mam już normalny ciążowy brzuszek . Ogólnie ważę 55 kg ale aż mi głupio żeby w 2 miesiącu ciąży już brzuszek było widać. W sumie ten brzuch to mój jedyny objaw ciąży
Zazdroszczę. A brzuszek to nie czasem wzdęciowy? :p Dzidziuś jeszcze niziutko ale fakt mięśnie inne w ciąży ;)

@m-madzix przykro mi.

Ja już nie wiem jak to jest z tymi mdłościami.Niedziela,poniedziałek koszmar wstać nie mogłam anie jeść. Wtorek extra wszystko mogłam robić nie było mi niedobrze. A wczoraj znowu nie jestem w stanie zupy ugotować . Kanapki z wędliną zrobić bo mnie od razu szarpie.

Hej hej
Witam wieczorową porą :)

Gratuluję udanych wizyt , bijących serduszek i cudownych małych ludzików ;). Fajnie że dobre wieści spływaja aby tak do lipca.

Jak czytam o waszych dolegliwościach to nie wiem czy się martwić czy cieszyć bo moim jedynym objawem ciążowy jest LENISTWO :ninja2: normalnie zawiozę chłopców do szkoły zrobię zakupy wracam jem śniadanie i pół dnia leżę na kanapie:cool2::zawstydzona/y:Już mi głupio normalnie.

Dziewczyny macie jakieś przepisy na pierniki takie żeby były dobre do jedzenia od razu i do świąt doczekały ?
Wejdź na moje wypieki, dorotus ma od groma takich przepisów i wszystko super łatwe

Hej. Ja już siedzę w przychodni i czekam na pobranie krwi. Mam nadzieję że ta beta dobrze rośnie i w pon jak pójdę do lekarza to już bd serducho.
Normalnie wieczorami to mnie ogarnia taka niemoc. Zaczyna się już popołudniu i tak ciągnie dopóki nie pójdę spać. A tu jednak mała trzeba się zajac

A ja już myślałam, że moje dolegliwości się skończyły, do czasu gdy wypiłam wczoraj przepyszny pomarańczowy sok i z ledwością dobiegłam do łazienki... Nie wiem czy to normalne, ale w sumie ucieszyłam się z tego objawu, bo mam nadzieję, że to pozytywna oznaka:)

reklama
@renisus mamy stary dwór polski w lesie, we wsi Budki Petrykowskie. To jest 40 min samochodem od Warszawy :)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i bijących serduszek ! :tak:

@m-madzix cholernie mi przykro. Strasznie chciałam aby takich smutnych wieści już nie było :(

ja wczoraj tak się wkręciłam w te druty, że koniec:errr:
aaaa i mam pytanie do autorki przepisu (przepraszam, ale po nadrobieniu kilku stron wypadło mi oczywiście z mojego ptasiego móżdżku kto wstawił....) czy potrzebny jest do tego mikser? bo jak tak to muszę zapylać po nowy ;)
u mnie z mdłościami już coraz jakby lepiej. Najgorsze samopozucie łapie mnie między 17 a 20. Jestem wtedy nie do życia. Nie mam siły, dopadają mnie mdłości i boli głowa. Po 20 jak reka odjął...

Ostatnia edycja:
Do góry