reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Witam wszystkie mamusie! Jak wszystko dobrze pójdzie to również bede lipcowa mama :) Termin z OM mam na 27 lipca, pierwsza wizytę mam dopiero 12.12 i już się nie mogę doczekać! Przeczytałam cały wątek i nie powiem trochę się martwię, czasami lepiej nie wchodzić w internet ;) mam już synka który w marcu skończy 4 latka. Z objawów to mam tylko pobolewanie piersi i oby tak zostało :)

reklama
Nic się nie martw. [emoji8]
Pewnoe wrócą, albo organizm już się przyzwyczaił do ciąży... [emoji6] kiedy wizyta?
Podobno rozsrępy to kwestia genów i żadne mazidła nie pomogą [emoji6]

Nie ma szans żeby to byla kwestia genów - w sumie juz slyszałam to stwierdzenie - ale moja mama nie ma ani jednego rozstępu - jej mama urodziła 3 dzieci i również nie ma ani jednego :) nawet mama mojego taty - ich nie miała, wiec idąc tym stwierdzeniem, że to kwestia genów to mnie w szpitalu musieli podmienić :D

Witam wszystkie mamusie! Jak wszystko dobrze pójdzie to również bede lipcowa mama :) Termin z OM mam na 27 lipca, pierwsza wizytę mam dopiero 12.12 i już się nie mogę doczekać! Przeczytałam cały wątek i nie powiem trochę się martwię, czasami lepiej nie wchodzić w internet ;) mam już synka który w marcu skończy 4 latka. Z objawów to mam tylko pobolewanie piersi i oby tak zostało :)
Witaj i gratulacje :)

A używacie już czegoś na rozstępny, lub możecie coś polecić? W poprzedniej ciąży używałam Fissanu. Smarowałam non stop a rozstępy mi wywaliło na tydzień przed porodem. Chciałabym już zacząć czegoś używać.

Olejek Palmersa i balsam BabgDream z Rossmana - pierwsza ciąża bez rozstępów, oby teraz też mnie ominęły.

Kobietki powiedzcie czy bierzecie jakis zestaw witamin np. Femibion, Prenatal Duo itp., czy po prostu kwas foliowy? Ja biorę tylko kwas foliowy ale zastanawiam się czy może powinnam kupić jakiś ze specyfików? W środę mam wizytę więc podpytam lekarza, ale ciekawa jestem jak to u Was wygląda??

Sam kwas, od 2trym włączę femibion.

Jagodka - przytulam.

Witajcie u mnie oprócz bolacych większych piersi, spadku mocy i czasami wieczornych mdłości to spokój w pierwszej ciąży też wymiotowałam do 6mca więc chyba teraz powinnam się cieszyć zwłaszcza że do pracy trzeba wstawać codziennie ale też czuję taki niepokój lekki wizytę mam w środę zobaczymy
Od lipca brałam sam kwas foliowy teraz zaczęłam od kilku dni lykać Pregnę Plus też ma dobre oceny u Pana tabletki
Miłej niedzieli mamuśki :)

Yh no w tym wypadku akurat nie musi. To ciąża ze spirali. W poniedziałek ja wyjęłam, cały tydzień plamilam, niewiele,ale jednak. Cholera wie co tam się teraz dzieje

reklama
Do góry