reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
dzien dobry dziewczyny :) ja dzisiaj kolejna slaba noc... budze sie po 3-4x i nie moge pozniej zasnac... w nocy tez pobolewa podbrzusze :( tez nie przesypiacie spokojnie nocy?
Ja miałam kilka taking nocy na początku że ciągle się obudziłam i na siku i z bólami. Przeszło po 3-4 dnich

To mamy podobne doświadczenia. :)
U nas był 33 tc 6 d. I trzy miesiące leżenia plackiem, większość w szpitalu (zaliczylyśmy Wielkanoc), ale warto było...:)
Wyszłam w sobotę, w niedzielę Komunia syna. :) Dziewczynki zostały jeszcze dwa tygodnie.
Ogólnie wszystkie ciąże ciężko znosiłam. Najlepsze to mdłości przez 2/2,5 miesiąca 24 h na dobę. ;)

A chłopcy, ile ważyli?
Nasze bestie mialy: 2310 i 2390

2450 i 2600. Leżałam dwa tygodnie w szpitalu przed porodem. Pamietam jak dziś - 31.08 poszłam na planowe usg, wszystko było ok, lekarz do mnie „to może jeszcze szyjkę pani sprawdzę”. Sprawdził, popatrzył na mnie i mówi „Pani Karolino, zejdzie pani piętro niżej na izbę. Szyjka zgładzona.” Zeszłam tylko na IP, położyli mnie na patologię, czekałam aż salowa przygotuje mi łóżko i jak zaczęły się skurcze z krzyża, to mnie zgięło do ziemi. Od razu na porodówkę, pod kroplówkę, sterydy na przyspieszenie rozwoju płuc i udało się jeszcze przetrzymać chłopaków dwa tygodnie, póki pęcherz był cały. 14.09 o rano poszłam siku, wróciłam do łóżka. Koleżanka obok leżała akurat pod KTG. Mówię jej, że jakoś mi słabo. Położyłam się z powrotem do łóżka i wody poszłyyyyy. I nie było już co przytrzymywać ;-). Ale mega szybko się urodzili. Od odejścia wód ok. 4:20 - jeden 5:32, drugi 5:38. Wogóle bardzo fajnie wspominam ten poród. Dużo lepiej niż pierwszy :-). Jestem bardzo ciekawa trzeciego...

@ladyk24na7 naturalnie urodziłaś bliźniaki ? O kurcze szok:) często jest tak że jedno jest glowkowo a drugie już leży jak chce z tego co słyszałam to wogole rzadkość żeby obydwa glowkowo leżały

Kilka dni temu byłam po fotelik dla córki i oczywiście musiałam sobie pojeździć bliźniaczymi wózkami hehehe :) tak z ciekawości. Kurcze jakie to ciężkie i wielkie jakoś sobie nie wyobrażam spaceru, i np wchodzenia do naszego Lidla bo alejki takie wąskie.
To był wózek jakiś city coś tam
A drugi byl cięższy ale nie pamiętam nazwy tam siedziska były akurat w rządku a nie obok siebie

Ciekawe czy na tym wątku trafia się bliźniaki
Na moim wcześniejszym jak byłam na FB to nie było żadnych

@ladyk24na7 naturalnie urodziłaś bliźniaki ? O kurcze szok:) często jest tak że jedno jest glowkowo a drugie już leży jak chce z tego co słyszałam to wogole rzadkość żeby obydwa glowkowo leżały

Kilka dni temu byłam po fotelik dla córki i oczywiście musiałam sobie pojeździć bliźniaczymi wózkami hehehe :) tak z ciekawości. Kurcze jakie to ciężkie i wielkie jakoś sobie nie wyobrażam spaceru, i np wchodzenia do naszego Lidla bo alejki takie wąskie.
To był wózek jakiś city coś tam
A drugi byl cięższy ale nie pamiętam nazwy tam siedziska były akurat w rządku a nie obok siebie

Ciekawe czy na tym wątku trafia się bliźniaki
Na moim wcześniejszym jak byłam na FB to nie było żadnych

Tak, rodziłam SN. Obydwaj byli ułożeni główkowo. Moja bratowa też rodziła SN bliźniaki. Także czasem się takie ułożenie zdarza ;-). I super wspominam ten poród, szybko, bez znieczulenia, miałam tylko podtlenek azotu do wciągania ;-). A pierwszy poród wspominam okropnie. 6 h, skurcze krzyżowe, na znieczuleniu podpajęczynówkowym - dłużyła mi się ta pierwsza faza strasznie. W 2 fazie córka mi się cofała w kanał. Ehh te wspomnienia.... ;-) Ja miałam wózek bliźniaczy 1 obok 2 Dorjan Danny Sport. Wybrałam ten, bo był w miarę wąski, jak na podwójny wózek.

@Medeleine86 super no to czekamy na wyniki
@zuzkaaa @Janka86 też dajcie znać jak już będą wyniki
I reszta dziewczyn co będą robić betę oczywiście też:) tylko już nie pamiętam kto robi:p
Ja robiłam już i wyszło coś 360 czy jakoś tak już nie panietam to był 4 tydzień nie znam się za bardzo na becie w poprzedniej ciąży nie robiłam teraz jakoś tak musiałam iść z córką na badania i przy okazji ( u mnie to ostatnio wszystko przy okazji, jutro mam wizytę też przy okazji hehe)
@ladyk24na7 no to szacun, ja miałam strasznie ciezki poród, mam nadzieję że uda się cesarkę teraz

reklama
Do góry