reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ktoś w ogóle ma już kartę ciąży? U nas dostaje się na wizycie po 12 tygodniu. Więc ja dostanę za miesiąc.
Ja dostalam od razu na pierwszej wizycie, to byl 4t+4 i juz od tego czasu mam tam wpisane 4 wizyty. Moj ginekolog od poczatku co tydzien mi kazywal sie pojawiać i za kazdym razem jakies badania. Powiedzial ze potem juz będziemy sie widywac rzadziej. Dzis u mnie 8t+4 i jutro kolejna wizyta, do tej pory mialam juz 2 usg. Termin wpisany tez od razu, na każdej wizycie jesten wazona, sprawdzane ciśnienie no i badanie. Dodam ze chodzę na nfz

Ja dostalam od razu na pierwszej wizycie, to byl 4t+4 i juz od tego czasu mam tam wpisane 4 wizyty. Moj ginekolog od poczatku co tydzien mi kazywal sie pojawiać i za kazdym razem jakies badania. Powiedzial ze potem juz będziemy sie widywac rzadziej. Dzis u mnie 8t+4 i jutro kolejna wizyta, do tej pory mialam juz 2 usg
I jak byłaś 4t4d to coś już było widać?

Dziewczyny - ja w karcie ciąży za każdym razem miałam termin wpisany z OM. Szczerze to mi gin nie podawał, że np " według usg ciąża jest młodsza" :( - raczej mówił, że jak na ten czas ciąży jest wszystko OK.

Ufff nadrobiłam Was[emoji4]

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkich dzisiejszych serduszek a tych podwójnych to podwójnie gratuluje.

Ja kartę ciąży dostałam odrazu a w zasadzie prawie odrazu, bo była do odbioru po 5 dniach od wizyty, jak już były pierwsze wyniki badań. Przy czym moja pierwsza wizyta była 8+4 wiec wszystko już było widać.

Termin tez ustalony na 01.07. U mnie w karcie ciąży jest tez miejsce na drugim termin wyliczony na podstawie usg w 10-12 tygodniu ciąży, ale to na następnej wizycie.

Witam Kochane!
Ja także miałam kartę ciąży założoną od razu, w 7 tc:) Mnie dziś totalnie rozłożyło, kaszel i gil do pasa... Jak nie urok to przemarsz wojsk:) Także uważajcie, bo grypsko szaleje.

Cześć. Ja mam kartę ciąży (8 tydzień) od zeszłego tygodnia. Aktualnie jestem po wszystkich zalecanych badaniach z krwi i moczu i czekam jeszcze na część wyników.

Dziewczyny - ja w karcie ciąży za każdym razem miałam termin wpisany z OM. Szczerze to mi gin nie podawał, że np " według usg ciąża jest młodsza" :( - raczej mówił, że jak na ten czas ciąży jest wszystko OK.
Ja mam na zdjęciu z usg napisany termin według wymiarów malucha :) różni się o 2 dni, moja lekarka sugeruje się terminem z OM, bo mam krótkie i regularne cykle.

reklama
Ja będę dokładnie w tym samym czasie czyli 8+1 tc:-) tylko u mnie to dopiero 20.12. Czyli jednak i Ty musiałaś wykazać się cierpliwością z jaką ja się zmagań obecnie :-)
Jak się chce dostać do "swojego" lekarza to tyle to trwa niestety. Nie znalazłabym u nas lepszej lekarki z usg na każdej wizycie, zdjeciem dziecka i świetnym podejściem a jeszcze dodatkowo na NFZ. Z drugiej strony mniej stresu, jak pojdziesz to masz i malucha na usg i serce. Warto było czekać ;) Na kolejną wizytę muszę czekać ponad miesiąc, bo mam na 31 grudnia. Będzie 14 tydzień. No ale co poradzić, trzeba czekać.

Do góry