reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ktoś w ogóle ma już kartę ciąży? U nas dostaje się na wizycie po 12 tygodniu. Więc ja dostanę za miesiąc.
Ja dostalam od razu na pierwszej wizycie, to byl 4t+4 i juz od tego czasu mam tam wpisane 4 wizyty. Moj ginekolog od poczatku co tydzien mi kazywal sie pojawiać i za kazdym razem jakies badania. Powiedzial ze potem juz będziemy sie widywac rzadziej. Dzis u mnie 8t+4 i jutro kolejna wizyta, do tej pory mialam juz 2 usg. Termin wpisany tez od razu, na każdej wizycie jesten wazona, sprawdzane ciśnienie no i badanie. Dodam ze chodzę na nfz

Ja dostalam od razu na pierwszej wizycie, to byl 4t+4 i juz od tego czasu mam tam wpisane 4 wizyty. Moj ginekolog od poczatku co tydzien mi kazywal sie pojawiać i za kazdym razem jakies badania. Powiedzial ze potem juz będziemy sie widywac rzadziej. Dzis u mnie 8t+4 i jutro kolejna wizyta, do tej pory mialam juz 2 usg
I jak byłaś 4t4d to coś już było widać?

Dziewczyny - ja w karcie ciąży za każdym razem miałam termin wpisany z OM. Szczerze to mi gin nie podawał, że np " według usg ciąża jest młodsza" :( - raczej mówił, że jak na ten czas ciąży jest wszystko OK.

Ufff nadrobiłam Was[emoji4]

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkich dzisiejszych serduszek a tych podwójnych to podwójnie gratuluje.

Ja kartę ciąży dostałam odrazu a w zasadzie prawie odrazu, bo była do odbioru po 5 dniach od wizyty, jak już były pierwsze wyniki badań. Przy czym moja pierwsza wizyta była 8+4 wiec wszystko już było widać.

Termin tez ustalony na 01.07. U mnie w karcie ciąży jest tez miejsce na drugim termin wyliczony na podstawie usg w 10-12 tygodniu ciąży, ale to na następnej wizycie.

Witam Kochane!
Ja także miałam kartę ciąży założoną od razu, w 7 tc:) Mnie dziś totalnie rozłożyło, kaszel i gil do pasa... Jak nie urok to przemarsz wojsk:) Także uważajcie, bo grypsko szaleje.

Cześć. Ja mam kartę ciąży (8 tydzień) od zeszłego tygodnia. Aktualnie jestem po wszystkich zalecanych badaniach z krwi i moczu i czekam jeszcze na część wyników.

Dziewczyny - ja w karcie ciąży za każdym razem miałam termin wpisany z OM. Szczerze to mi gin nie podawał, że np " według usg ciąża jest młodsza" :( - raczej mówił, że jak na ten czas ciąży jest wszystko OK.
Ja mam na zdjęciu z usg napisany termin według wymiarów malucha :) różni się o 2 dni, moja lekarka sugeruje się terminem z OM, bo mam krótkie i regularne cykle.

reklama
Ja będę dokładnie w tym samym czasie czyli 8+1 tc:-) tylko u mnie to dopiero 20.12. Czyli jednak i Ty musiałaś wykazać się cierpliwością z jaką ja się zmagań obecnie :-)
Jak się chce dostać do "swojego" lekarza to tyle to trwa niestety. Nie znalazłabym u nas lepszej lekarki z usg na każdej wizycie, zdjeciem dziecka i świetnym podejściem a jeszcze dodatkowo na NFZ. Z drugiej strony mniej stresu, jak pojdziesz to masz i malucha na usg i serce. Warto było czekać ;) Na kolejną wizytę muszę czekać ponad miesiąc, bo mam na 31 grudnia. Będzie 14 tydzień. No ale co poradzić, trzeba czekać.

Do góry