reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Witajcie dziewczyny można dołączyć wczoraj i dzisiaj z rana testowałam termin wychodzi mi na 29 lipca więc się jeszcze załapałam do Was
Coś o mnie mam 4 dyszki na karku 20 letniego syna i zachciało mi się fasolki na starość ;)w poprzednim cyklu test pozytywny dzień po terminie @ ale niestety 4 dni później krwawienie i biochemiczna
Udało się w cyklu w którym starania były zawieszone przez oczekiwanie na zabieg konizacji w związku ze złą cytologią także różne rzeczy mogą się zdarzyć
Ale się rozoisalałam pozdrawiam wszystkie przyszłe lipcowe mamusie ;):)
Witam :-) im nas więcej tym weselej :-)

reklama
Witam nowe mamuśki! :biggrin2:

Żeby nie było różowo, to u mnie też kolejna noc z wybudzaniem się, ale przez ból żołądka... wymioty nieco pomogły. :unsure: Wczoraj w pracy też dał mi nieźle popalić + mdłości + wszystko mi smierdziusiało. :sorry:
Wyprawiłam ekipę i spróbuje coś odespać. Oby mnie dzisiaj tak nie łomotało w pracy...

Trzymam kciuki za wizytujace!
Ja jeszcze dwa dni czekam na Kinder niespodziankę. :biggrin2:
Ojej współczuję samopoczucia. Przytulam [emoji847]
Witajcie dziewczyny można dołączyć wczoraj i dzisiaj z rana testowałam termin wychodzi mi na 29 lipca więc się jeszcze załapałam do Was
Coś o mnie mam 4 dyszki na karku 20 letniego syna i zachciało mi się fasolki na starość ;)w poprzednim cyklu test pozytywny dzień po terminie @ ale niestety 4 dni później krwawienie i biochemiczna
Udało się w cyklu w którym starania były zawieszone przez oczekiwanie na zabieg konizacji w związku ze złą cytologią także różne rzeczy mogą się zdarzyć
Ale się rozoisalałam pozdrawiam wszystkie przyszłe lipcowe mamusie ;):)
Oo jesteś :) jeszcze raz gratuluję Ci. Takie niespodziewane akcje są najlepsze. Ominął Cię stres i wyczekiwanie przed testowaniem. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze i że lekarz nie będzie zły :) fajnie że dołączyłas.

Cześć wszystkim nowym mamom - oby już tylko dobre wieści gościły w tym wątku :)

Witam was przyszle mamusie :)
Dzisiaj dowiedzialam sie ze do was dolaczyc moge.
Ogolnie ´pewnie czekalabym na okres jeszcze z tydzien albo i dwa bo czasem franca lubi sie spozniac , jednak dzisiaj stwierdzilam ze jednak za slabe te moje samopoczucie...
Kupilam test na popoludniowych zakupach i wykonalam go od razu po wejsciu do domu , ukazaly sie dwie grube kreski ...
Ogolnie cos o mnie...
Kobieta ( tak mozecie mi wierzyc :p ) mezatka i mama juz trojki urwisow ( wiem wiem bedzie sie dzialo ) , dwojka starszakow syn 11 i corka 9 najmlodsza krolewna skonczy w marcu 2 latka. Jestem po poronieniu rok temu dokladnie we wrzesniu ... od lutego zaczelismy starac sie na nowo ale nie wychodzilo wiec w wakacje postawilismy na moj powrot do pracy od nowego roku i tu dzisiaj taki delikatny surprise :)
Tak poza tym mieszkam w Austrii i od wczoraj sypie snieg :)

Kazdej oczywscie zycze duzo zdrowka i coraz wiekszych brzuszkow :)

To najmłodsza masz w wieku mojego syna - 2 lata 8.03 stukną :)

Jadę syna zaraz do żłobka odwieźć, a sama na trening. Ciekawe jak po takiej przerwie się odnajdzie, zwykle bardzo lubi tam chodzić.

Hej. Ja po ciężkiej nocy ale już nie mogę spać. Moja gwiazda nie chce od kilku dni wgl jeść kolacji. Obudziła się więc przed 2 na jedzenie. Myslama że sb w głowę strzele, poszłam więc na dół jej ugotować mleko. Pojadla i poszła spać a ja do 3:30 się bujalam po internetach. A popołudniu padne na pysk.
Piszecie o kawie, ja póki co codziennie mam na nią ochotę mimo że nigdy wcześniej jej nie piłam. Teraz raz dziennie kubek obowiązkowo.
W poprzedniej ciąży raczej takich typowych objawów nie miałam za wyjątkiem mega spania. Ale to już do tego stopnia, że wsiadalam do samochodu z mężem i już miałam odlot. Z początku tłumaczyła sb że przez stres związany ze ślubem i wgl. Dopiero po dwóch tyg wpadłam na pomysł ze może jestem w ciąży bo trochę poszalelismy w noc poślubna (de facto nie było szans na ciąże). I tak o to mamy córeczkę która zweryfikowala nasze plany. Teraz postanowiliśmy w tym miesiącu że zaczniemy się starać o drugą dzidzie z myślą że może za jakiś czas się uda. A tu pyk trzy przytulanki i dzidzia.

Powiem wam że mi narazie oprócz bolesnych piersi i lekkiego bólu brzucha nic nie dolega a w pierwszej ciąży miałam mdłości aż do 6mc to było straszne ale to było tak dawno temu że z ciąży zapamiętałam tylko to :Dtakze jestem zielona co i jak i kiedy wtedy nawet prenatalnych badań nie było :errr:masakra ile mam do nadrobienia także przyjmę każda dobra radę ;)

Umnie 5+1 ;) coś tam się ruszało Pani doktor mówi że to może być serduszko ale nie było słychać ;) Zobacz załącznik 918153

Gratulacje na serduszko za wcześnie jeszcze, ja tez idę w 5 tyg wiec nie liczę na wiele :)

Jest!!! 9 mm i bijące serduszko!!!! 6 tydzień 6 dzień!!!

Gratulacje
Nie wiem jak tam u Was z objawami ale mnie zaczyna dopadac mega zmęczenie. Zwłaszcza popołudniami oczy mi się same zamykają. Niestety przy rocznym dziecku to muszę sb zapomnieć o odpoczynku. Jak mała śpi w południe to ja mam milion innych rzeczy do zrobienia z reguły.

U mnie to samo, na wieczór śpiączka, rano tez ciężko mi wstać ehh
Cześć i czołem :) Byłam dziś u lekarza na usg- 7 tydzień i 2 dzień. Serce bije ♥️ Mąż był jednak ze mną- warunki do oglądania na ekranie były bardzo komfortowe i widział tylko to co trzeba. W czwartek idę po skierowanie na wszystkie wskazane przez lekarza badania.

Gratuluje, tez się już nie mogę doczekać takiego widoku

Witam wszystkie nowe mamuśki!! Zdrowka i szczesliwych i szybkich kolejnych miesiecy wszystkim!!

Mnie moje dziecie rozczulilo rano. Mylam zeby - BLAD. I zebralo mi sie na rzyganko. Wisze nad musza a ten lobuz kolo mnie i tez wsadza glowe do muszli i patrzy na mnie i ble ble ble[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] no smialam sie i rzygalam na raz[emoji23][emoji23][emoji23]

Powiem wam że mi narazie oprócz bolesnych piersi i lekkiego bólu brzucha nic nie dolega a w pierwszej ciąży miałam mdłości aż do 6mc to było straszne ale to było tak dawno temu że z ciąży zapamiętałam tylko to :Dtakze jestem zielona co i jak i kiedy wtedy nawet prenatalnych badań nie było :errr:masakra ile mam do nadrobienia także przyjmę każda dobra radę ;)
Służymy pomocą :) ja jestem dość na świeżo ale w sumie każda ciąża jest inna więc też mnie może coś nagle zaskoczyć :) u mnie powoli pojawiają się mdłości. Zwłaszcza jak głodna jestem. W nocy jak się obudzę to jest masakra ale na razie się trzymam i staram się wytrzymać do rana :)

reklama
Mi według aplikacji pokazuje 3tydz+5 także początek początków i troszkę się boję żeby nie było powtórki z zeszłego cyklu :(ale są rzeczy na które niestety wpływu nie mamy

Do góry