reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@OnaZmijeczka powiem szła erze że każda ciąża mnie zaskakuje tzn. Pierwsze objawy czy wyniki testów... A kiedy zamierzasz iść na usg???

O widzisz, każda ciąża inna jesteś idealnym przykładem:) u mnie na razie każda taka sama choć przy tej pierwszej jakieś delikatne objawy miałam ale nie wiem czy nawet mogłabym to nazwać mdłościami takie delikatne były, potem ustało i źle się skoncxylo.

Chciałam iść w 7-8 tyg żeby nie musieć przychodzić 2 razy. Bo u nas kartę zakładają jak się serce pojawi a to nawet w 8tyg może być
Ale czekać aż tyle... Ehh

Już pomału oswajam się z tą myślą o ciąży
Więc jest lepiej mam nadzieję że mi dół już nie wróci

Trzymam kciuki dziewczyny za wasze krechy forum ma rosnąć w siłę :)

reklama
O widzisz, każda ciąża inna jesteś idealnym przykładem:) u mnie na razie każda taka sama choć przy tej pierwszej jakieś delikatne objawy miałam ale nie wiem czy nawet mogłabym to nazwać mdłościami takie delikatne były, potem ustało i źle się skoncxylo.

Chciałam iść w 7-8 tyg żeby nie musieć przychodzić 2 razy. Bo u nas kartę zakładają jak się serce pojawi a to nawet w 8tyg może być
Ale czekać aż tyle... Ehh

Już pomału oswajam się z tą myślą o ciąży
Więc jest lepiej mam nadzieję że mi dół już nie wróci

Trzymam kciuki dziewczyny za wasze krechy forum ma rosnąć w siłę :)
Ja też myślę iść chciałam iść za 2 tygodnie to już powinno coś widać [emoji85] mam nadzieję na serduszko ale kurde nie wiem [emoji85]

@Medeleine86 a nie chcesz dzisiaj na bete jechać? Jak w poniedziałek byłaś to dziś już przyrost powinien być konkretny :)

@ladyk24na7 a ty który masz dc?:)

Ja to na spokojnie - jeszcze się cieszę staraniami ;-). W końcu to najprzyjemniejsza rzecz <3
Ale gdyby się udało, to z miesiączki termin porodu wychodzi na 23 lipca 2019 roku.
I tak się zastanawiam, czy dziś już starań nie odpuścić - bo mąż wróci późno i zmęczony. Niby nie chciałabym zaprzepaścić ewentualnej szansy, ale też bez przesady i nic na siłę. Współżyliśmy w poniedziałek (12 dc) i wtorek (13 dc). Wczoraj rano, czyli 13 dc robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Dziś, czyli 14 dc też zrobiłam test owulacyjny i też wyszedł pozytywny. Cykle mam zazwyczaj 26 dniowe. Chyba już dziś odpuszczę...

Ja to na spokojnie - jeszcze się cieszę staraniami ;-). W końcu to najprzyjemniejsza rzecz <3
Ale gdyby się udało, to z miesiączki termin porodu wychodzi na 23 lipca 2019 roku.
I tak się zastanawiam, czy dziś już starań nie odpuścić - bo mąż wróci późno i zmęczony. Niby nie chciałabym zaprzepaścić ewentualnej szansy, ale też bez przesady i nic na siłę. Współżyliśmy w poniedziałek (12 dc) i wtorek (13 dc). Wczoraj rano, czyli 13 dc robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Dziś, czyli 14 dc też zrobiłam test owulacyjny i też wyszedł pozytywny. Cykle mam zazwyczaj 26 dniowe. Chyba już dziś odpuszczę...

Kurcze zazdroszcze wam takich krótkich cykli, ja mam dziś 26dc, 8dpo (ten cykl jakiś normalniejszy wyszedł, bo owu z testów w 18-19dc).
Cykle u mnie ostatnio dramat, 57 dni, 43 dni, a wczsnej jak w zegarku 30-31 dni. Także zobaczymy jak to wyjdzie. U nas przytulanko było 14dc, 17dc, 18dc i 20dc. Mam nadzieję, że wystarczy :p

Dziękuję za info :) poczekam do połowy listopada bo ciąża może być młodsza [emoji848] owulacje miałam dość późno bo dopiero w 20dc

Czasem lepiej iść parę dni później niż się stresować. Ja byłam w 5 tyg i parę dni nie pamietam już ile i była kropeczka widoczna (lekarz miał dobre oko i sprzęt :p ) ale nic poza tym, a tydzień później już moja fasoleczka i ten najpiękniejszy pulsujący punkt świata :) Szybko zleci! :)

Ciekawa jestem co u @malinalove93 trzymam kciuki! [emoji110][emoji110][emoji110]
Miło mi, że o mnie pomyślałaś [emoji5] u mnie wszystko w porządku [emoji5] właśnie wczoraj @ mi się skończyła, dziwne że za szybko mi skończyła.
Więc ja i mój narzeczony spróbujemy jeszcze raz, kupię test owulacyjny i zobaczymy [emoji5]
Jeśli mi się uda to termin wyszłby na początek sierpnia.

Pozdrawiam wszystkich miłego dnia! [emoji5]

reklama
Do góry