reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny u mnie bez zmian, nadal mamy cierpliwie czekać. Nada glukoza i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Mała w brzuszku szaleje, zapewne to ta glukoza, brzuszek optycznie większy, ale leżę tu dwa tyg, zero ruchu i sporo jem. Ktg wychodzi coraz lepiej, ale waga Melasi nadal w granicach 1300... -+ 500 g oby jednak na +.
Psychicznie ciagle słabo w sumie to siadłam całkowicie..

Muszę nadrobić wasze posty. Buziaki :*
Hej @Si.Kat fajnie, ze sie odezwałaś.Ja caly czas myślę ze to czekanie, cierpliwość twoja przyniesie pozytywny rezultat.Z tym usg to naprawde robienie go co tydzień wieksze moze narobić szkody niz korzysci- jesli chodzi o wage.Co 2 tyg.to juz cos mozna stwierdzić.Ktg coraz lepiej, bedzie dobrze.Rozmawiaj z Melasia, przutulaj brzuszek, opowiadaj jej wszystko.Ja ciagle gadalam z bliźniakani, a teraz taki bieg, ze az zaluje.Nie mam czasu tak nacieszyc sie ciaza, nie mam zdjec z brzuszkiem, wszystko tak przeleci.Jakbym lezala wiecej z nakazu lekarza to moze wtedy;)
Jesli chodzi o pytanie @Emkaa to nie licze kalorii.Czuje głod potworny jak przeholuje z przerwa na jedzenie.Az sie boje czy ten cukier mam w porzadku tak jak mi wyszedl:/

Czasami może to być trudne jak ma się w domu 10 kg arbuza. ;)

Ja na razie boli nie czuje, ale ja mam jeszcze 6 tygodni do ptp.
Hahaha, rozbawiles mnie z tym arbuzem ale w sumie jak spojrzę u siebie na dół to widzę to samo :p piłka tudzież arbuz już ponad 10 kg i niestety ma swoje apetyciki :p ale staram się nie kusic chociażby słodyczami bo wiem że to mu nie służy a inne rzeczy no limit ;) a co! potem człowiek będzie się martwił :)

Ja czuję. Taki mnie właśnie dziś obudził.
Właśnie zastanawiałam się jaki może być powód tego bólu. Może Ty wiesz z czym to wiązać ? Myślałam na początku może o upałach ? Bo jestem dopiero w 35 TC więc jeszcze trochę czasu mi jeszcze zostało

Hahaha, rozbawiles mnie z tym arbuzem ale w sumie jak spojrzę u siebie na dół to widzę to samo [emoji14] piłka tudzież arbuz już ponad 10 kg i niestety ma swoje apetyciki [emoji14] ale staram się nie kusic chociażby słodyczami bo wiem że to mu nie służy a inne rzeczy no limit ;) a co! potem człowiek będzie się martwił :)

Właśnie zastanawiałam się jaki może być powód tego bólu. Może Ty wiesz z czym to wiązać ? Myślałam na początku może o upałach ? Bo jestem dopiero w 35 TC więc jeszcze trochę czasu mi jeszcze zostało
HaTo naprawde mówiła o arbuzie takim do zjedzenia który ma 10 kg [emoji14]

Hahaha, rozbawiles mnie z tym arbuzem ale w sumie jak spojrzę u siebie na dół to widzę to samo [emoji14] piłka tudzież arbuz już ponad 10 kg i niestety ma swoje apetyciki [emoji14] ale staram się nie kusic chociażby słodyczami bo wiem że to mu nie służy a inne rzeczy no limit ;) a co! potem człowiek będzie się martwił :)

Nie mam pojęcia. U mnie 36+4 dokladnie ale wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok, jedynie szyjki już prawie nie mam ale to raczej przez skurcze. Nie wiem może hormony?

Mnie nic nie boli poki co :p

Kalorii nie liczę i nie liczyłam nigdy. Jak wyżej czasem zjem pewnie 3000 a czasem o samych truskawkach jestem.

Dziewczyny, czy czujecie w tych końcowych tygodniach bóle podbrzusza jak na okres ?
Ja mam od kilku dni, zazwyczaj jeśli dłużej stoję, np. robiąc obiad. Jak troche posiedzę, poleżę to przechodzi. Dziś wizyta, zapytam o te bóle.
Kalorii nie liczę, jest dzień że jem wiecej i bardziej treściwie, kolejnego dnia mniej. Zalezy na co mam ochotę [emoji3] w te upały to tak jak większość- przewaga owoców ;)
Si.Kat - głowa do góry! Będzie dobrze. Wszyscy trzymamy kciuki za Was.

reklama
Ja też mam jutro wizytę więc się zapytam ale widzę że te bóle to dość powszechny problem więc nie stresuje się tym :)
A dzisiaj trochę ulgi od upałów, mmmmmmm... Jak przyjemnie :)

Do góry