reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Podłączyli mnie pod aparaturę i wyszło że skurcze mam co 10 - 15 minut, Lili pcha się do wyjścia, a zatem steryd w zadek, strzykawka bezpośrednio w żyłe, tabletka do połknięcia, kroplówka na godzinę a jutro zakładanie szwu na szyjkę i kroplówka na 24 godziny.

reklama
Podłączyli mnie pod aparaturę i wyszło że skurcze mam co 10 - 15 minut, Lili pcha się do wyjścia, a zatem steryd w zadek, strzykawka bezpośrednio w żyłe, tabletka do połknięcia, kroplówka na godzinę a jutro zakładanie szwu na szyjkę i kroplówka na 24 godziny.
Oby wyciszyli skurcze, niech siedzi jeszcze w brzuszku, ma czas.

Mam nadzieję że uda im się zatrzymać poród. Który masz tydzień? Myślami z Tobą.

A jakie imię mieliście dla chłopca? Może ściągnę ;)
Ja patrzę też na to, żeby imię pasowało do nazwiska. Tak samo to, gdzie planuje się żyć, jest wg mnie istotne przy doborze imienia. I, wiadomo, jeśli komuś się imię źle kojarzy (z nielubianą osobą), to też od razu odrzuca to imię :)
No właśnie dlatego zrezygnowaliśmy ostatecznie z Abigail ze względu na to, że mieszkamy na wsi. :) Dla chłopca mieliśmy Franek (Franciszek), albo Alan. Też patrzę na nazwisko. [emoji39]

Trzymaj sie! I oby jak najdłużej Lilka była w brzuchu ;)

Trzymam kciuki za Was i za Twoje posladki, bo bedzie tego więcej. Mi tak zatrzymali skurcze w 22 tygodniu. Wytrwalam do 42, oby i u Was było dobrze.

No właśnie dlatego zrezygnowaliśmy ostatecznie z Abigail ze względu na to, że mieszkamy na wsi. :) Dla chłopca mieliśmy Franek (Franciszek), albo Alan. Też patrzę na nazwisko. [emoji39]
U nas nazwisko konczy się -ski/-ska i mamy w nim polskie znaki więc imię musi być polskie, żeby głupio nie brzmiało w zestawieniu.

Akurat u nas z imieniem dziwnie brzmiący jako tako problemu nie ma chyba że bym dała typowe polskie np Kazimierz bo w UK nie wymówia[emoji23] a że ojciec Irlandczyk to i nazwisko dziecko będzie miało angielskie

reklama
Do góry