reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Kciuki zaciśnięte.

Co do imion. Nela bardzo ładne imię. Też takie rozważałam. Teraz rozważam imię Gaja...
Mój kuzyn nazwał córkę Gaja, czasem wołają Grażyna [emoji16] Imię ładne[emoji846] Nela super, przez Nele małą reporterke bardziej popularne teraz. Moja znajoma tak nazwała, bo starszy syn przepada za tymi książkami [emoji6]

Zdrobnienie od Łucja może być Lusia, też braliśmy to imię pod uwagę. Jesteśmy w martwym punkcie z wyborem...

Też myślałam o Gai, ale mój mąż jakoś niespecjalnie chciał. Za to Nelka mu się spodobała od razu, chociaż bardzo bardzo się przyzwyczaił już do Abi.

Myślę, że dobrze robicie patrząc na dobro dziecka. Osobiście nie jestem za imieniem Abigail, zbyt obce dla mnie, ale są różne gusta i guściki :) Gaja też by mnie nie przekonała. Z przedstawionych przez Ciebie imion wybralabym Dagmarę. Zawsze byłam za normalnymi imionami, które w żaden sposób nie ujmują dziecku. Już bym wolała mieć dziesiątą Julkę w klasie niż Dżesikę :) Brajankowi jestem tak samo przeciwna ;)
Ale to tylko moja opinia, każdemu podoba się co innego, to naturalne :)
Sami też jeszcze do końca nie mamy wybranego imienia dla synka, a chciałabym już zwracać się do niego po imieniu :) Nie sądziłam, że wybór imienia będzie tak trudną sprawą :)

Myślę, że dobrze robicie patrząc na dobro dziecka. Osobiście nie jestem za imieniem Abigail, zbyt obce dla mnie, ale są różne gusta i guściki :) Gaja też by mnie nie przekonała. Z przedstawionych przez Ciebie imion wybralabym Dagmarę. Zawsze byłam za normalnymi imionami, które w żaden sposób nie ujmują dziecku. Już bym wolała mieć dziesiątą Julkę w klasie niż Dżesikę :) Brajankowi jestem tak samo przeciwna ;)
Ale to tylko moja opinia, każdemu podoba się co innego, to naturalne :)
Sami też jeszcze do końca nie mamy wybranego imienia dla synka, a chciałabym już zwracać się do niego po imieniu :) Nie sądziłam, że wybór imienia będzie tak trudną sprawą :)
My dla synka wybraliśmy imię od razu praktycznie. I każdy wariant podobał się nam obojgu, a dla dziewczynki to jakiś koszmar. [emoji28] Mój mąż jest bardzo za Nelą i chyba przy Neli zostaniemy.

My dla synka wybraliśmy imię od razu praktycznie. I każdy wariant podobał się nam obojgu, a dla dziewczynki to jakiś koszmar. [emoji28] Mój mąż jest bardzo za Nelą i chyba przy Neli zostaniemy.
A jakie imię mieliście dla chłopca? Może ściągnę ;)
Ja patrzę też na to, żeby imię pasowało do nazwiska. Tak samo to, gdzie planuje się żyć, jest wg mnie istotne przy doborze imienia. I, wiadomo, jeśli komuś się imię źle kojarzy (z nielubianą osobą), to też od razu odrzuca to imię :)

reklama
U nas było odwrotnie: dla córki od razu, gdyby był syn byłby problem [emoji14] dobrze że ciąża trwa 9mies to mamy czas na decyzję [emoji3]
Nela - ładne imię [emoji4]

Do góry