reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja słyszałam, ze te smakowe są takie sztuczne (chemiczne)w smaku, dlatego moje koleżanki polecały zwykła glukoze + cytrynę :) tak tez zrobiłam i było znośnie :)

reklama
Kurcze widze co przychodnia to "obyczaj" :confused: Mi powiedzieli ze juz z ta cytryna nie mozna.A smakowa zebym sobie w aptece kupila.W pierwszej ciazy moglam.Mi tez powiedziala, zeby po korytarzu nie chodzic, raczej siedziec.Gdzies pisal ktos ze mogl..:D

U mnie w laboratorium też nie można było dodawać cytryny, dlatego kupiłam smakową, ale nie wspominam jej miło :) Strasznie słodka już na końcu.

Kurcze widze co przychodnia to "obyczaj" :confused: Mi powiedzieli ze juz z ta cytryna nie mozna.A smakowa zebym sobie w aptece kupila.W pierwszej ciazy moglam.Mi tez powiedziala, zeby po korytarzu nie chodzic, raczej siedziec.Gdzies pisal ktos ze mogl..:D
Jak robiłam krzywą w 2016 roku to w tym samym laboratorium jedna pielęgniarka pozwoliła mi dodać cytryne, a pół godziny później inna nie pozwoliła kolejnej dziewczynie. Też nie wiem dlaczego takie różne standardy są.

Hmm to ja mam na 6.07, ciekawe jak oni to licza;) To dobrze, ze juz lepiej.Mi tez czasami tak sie chce spac, ze nie wiem:)
Ja mam termin 7.07 :) 26+2. Ty masz 26+3, 26 tygodni skończyłaś w sobotę. Liczymy do +6, siodmy dzień to już kolejny tydzień +0. Mamy skończone 26 tygodni, leci 27 tydzień. Jak pyta mnie położna o tydzień ciąży, mówię "skończone 26" :) To tak jak urodzisz dziecko. Dziecko ma zero miesięcy ale jest w pierwszym miesiącu życia :)

O tak to wygląda w aplikacji :)
Screenshot_2019-04-02-19-57-02.jpeg

Ja mam termin 7.07 :) 26+2. Ty masz 26+3, 26 tygodni skończyłaś w sobotę. Liczymy do +6, siodmy dzień to już kolejny tydzień +0. Mamy skończone 26 tygodni, leci 27 tydzień. Jak pyta mnie położna o tydzień ciąży, mówię "skończone 26" :) To tak jak urodzisz dziecko. Dziecko ma zero miesięcy ale jest w pierwszym miesiącu życia :)
Dzieki słodka trojeczka, teraz to bardziej mi wytlumaczyłaś niż lekarz:tak:Fajna ta aplikacja, to jakaś z baby boom? Czyli mamy bardzo zblizone terminy.Aż sie boje pytać ile waży twoja dzidzia, bo pewnie jakos podobnie byc powinno.Choc jest przeciez to jakiś zakres na dany wiek ciąży.

reklama
Do góry