reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

hejka, u nas wszystko ok, będzie chłopak, termin porodu z miesiączki, róznie się od tego z usg o 5 dni. To który jest ten prawdziwszy?Wiem, że pewnie nie urodzę na termin, bo moja mama mnie przenosiła 2 tyg.

reklama
hejka, u nas wszystko ok, będzie chłopak, termin porodu z miesiączki, róznie się od tego z usg o 5 dni. To który jest ten prawdziwszy?Wiem, że pewnie nie urodzę na termin, bo moja mama mnie przenosiła 2 tyg.
Gratki syna. Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszych usg (do 12tc).
A co będzie to trudno powiedzieć. Moi dwoje terminowi i jedno 14dni po.

Najlepiej się do żadnego terminu nie przywiązywać, bo i tak zdecyduje zie wyjść jak będzie gotowy :) Podobno tylko 5% kobiet rodzi faktycznie w dzień terminu. A tak naprawdę lekarze jako poród w terminie traktują wszystko między 38 a 42 tc.

Gratuluje syna! Co do terminu to 5 dni różnicy to żadna różnica. Najpewniejszy jest termin z usg tego koło 10-12 tygodnia no i z miesiączki jeśli były regularne. Ale tak jak ktoś już napisał wszystko między 38-42 tygodniem jest w terminie wiec rozpiętość duża.

Gratuluję synka.

Moja mama też mnie urodziła w 42 tc. Ja jednak rodziłam w 38 tc lub wcześniej.

Moja mama rodziła siostre w 29 tygodniu, brata w 35 tygodniu a mnie w 38. A ja zawsze rodzę tydzień po terminie (czyli według lekarzy w terminie). Teraz raczej nie będą czekać do 41 tygodnia, bo mam cukrzycę. Może urodze w swoje urodziny. Albo męża. Byłoby fajnie :)

Ja sobie zrobiłam średnia z wszystkich podanych mi terminów na 24/7. A miałam i 21/7 i 27/7. Wolałabym ten wcześniejszy termin, bo mi więcej wolnego z dzieckiem do początku października zostanie:)

reklama
Do góry