reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Kobiety mafi mój chłop chciał [emoji13]
Mój też właśnie chce. Pewnie w przyszłym tygodniu pójdziemy. Daj znać jakie wrażenia :)
My w niedzielę idziemy i też mąż chciał, powiedział że może z kim innym iść ale że co ja wtedy mam zostać w domu z dziecmi[emoji33] O nie już nawet najnudniejszy film jest lepszy [emoji23][emoji85] A tak serio lubię klimat kina i oglądać z dużą liczbą ludzi [emoji3]

Ja dzisiaj tylko jednego pączka wciągnęłam :/ Zawsze było po 3-4 szt.
Udało mi się przełożyć badania prenatalne z 29.03 na 18.03, zawsze to mniej czekania.
Dziewczyny jesteście czynne zawodowo czy przebywacie na l4??
Ja staram się nie objadać za dużo słodyczami więc był tylko jeden pączuś:D
Ja całe szczęście nie pracuje na etacie, tylko od roku przez internet i nie jest mi l4 potrzebne, a gdyby nie to to ciężko było by mi wytrwać początki ciąży, bo kiepsko się czułam, więc pracowałam kiedy mogłam:)
Ja prenatalne połówkowe mam na 11 marca, już się doczekać nie mogę:)

Hej [emoji846] ja jestem na l4 od samego początku ale ja pracowałam w magazynie więc praca fizyczna, 8h na nogach i w niezbyt sprzyjających warunkach, lekarz nawet nie pytal czy chce dalej pracować [emoji846] wczoraj miałam polowkowe, wg usg 18+4 (tydzień młodsza ciąża) i mała chyba spała bo nie chciała się przekręcić żeby pokazać całą twarz no i Pani doktor miała problem żeby zobaczyć kość nosowa a według pierwszego usg w 11tyg była widoczna... No i jest zmartwienie bo lekarka sugeruje amnio bo podejrzenie zespołu downa.. Ale reszta wszystko ok, tylko ten nos... Z drugiej strony możliwe że Maleństwo po prostu się tak ułożyło i kość jest...
Ech taki metlik w głowie jest [emoji17] planuje w poniedziałek zrobić drugie usg u kogoś innego i dopiero wtedy podjąć decyzję czy robimy amnio chociaż dla nas to i tak tylko informacja bo aborcji nie bierzemy pod uwagę w ogóle...

Hej [emoji846] ja jestem na l4 od samego początku ale ja pracowałam w magazynie więc praca fizyczna, 8h na nogach i w niezbyt sprzyjających warunkach, lekarz nawet nie pytal czy chce dalej pracować [emoji846] wczoraj miałam polowkowe, wg usg 18+4 (tydzień młodsza ciąża) i mała chyba spała bo nie chciała się przekręcić żeby pokazać całą twarz no i Pani doktor miała problem żeby zobaczyć kość nosowa a według pierwszego usg w 11tyg była widoczna... No i jest zmartwienie bo lekarka sugeruje amnio bo podejrzenie zespołu downa.. Ale reszta wszystko ok, tylko ten nos... Z drugiej strony możliwe że Maleństwo po prostu się tak ułożyło i kość jest...
Ech taki metlik w głowie jest [emoji17] planuje w poniedziałek zrobić drugie usg u kogoś innego i dopiero wtedy podjąć decyzję czy robimy amnio chociaż dla nas to i tak tylko informacja bo aborcji nie bierzemy pod uwagę w ogóle...
Zrób drugie usg. Nie stresuj się na zaś. Wszystko będzie dobrze![emoji106]

Wszystko pewnie przez ułożenie u mnie też ostatnie usg okazało się bez sensu tylko plecy zobaczyliśmy twarzyczki nie chciało pokazać wcale a o płci nie wspomne. Dziwne że lekarz nie kazał powtórzyć badania. Rób w poniedziałek kolejne i niczym się nie martw

reklama
Wszystko pewnie przez ułożenie u mnie też ostatnie usg okazało się bez sensu tylko plecy zobaczyliśmy twarzyczki nie chciało pokazać wcale a o płci nie wspomne. Dziwne że lekarz nie kazał powtórzyć badania. Rób w poniedziałek kolejne i niczym się nie martw
Zrób drugie usg. Nie stresuj się na zaś. Wszystko będzie dobrze![emoji106]
Dzięki dziewczyny za wsparcie [emoji9] No właśnie o dziwo się jeszcze nie martwię [emoji846] mam świadomość że lekarka nie mogła na 100% powiedzieć że tej kości nie ma bo dziecko nie chciało pokazać drugiej strony buzi (wydaje mi się że spało), tym bardziej że na pierwszym usg lekarz widział kość... Bo gdyby wtedy lekarz nie był pewien ze ja widzi to chyba też na 100% nie powinien jej potwierdzać tylko kierować na drugie usg albo właśnie amnio...
No nic, przeczucia mam że wszystko jest ok, co do płci się sprawdziły to może teraz też się sprawdzą [emoji846][emoji846] zobaczymy co będzie w poniedziałek, dzidzia powinna być Aktywna bo usg jest wieczorem [emoji4] a we wtorek wizyta u prowadzącego i się okaze czy będę szukała nowego lekarza, bo ten nie lubi komplikacji [emoji58]

Do góry