reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

U nas 19tc. Kluseczka nadal jest dziewczynką (co nas cieszy) i waży 300 gr.
Wszystko w porządku z małą i łożyskiem na mięśniaku. Leży główką w dół.
Od ponad tygodnia czuję ruchy i czkawkę, głównie ok 22:00-23:00.

Co tu tak cicho? Zawsze dziesiątki stron a teraz tylko po kilka...

Gratuluje córeczki!!

reklama
Ja wiem ze nie robi sie zdjec lozyska. On nawet nic nie wspomnial na temat lozyska, ostatnio kazal mi sie bardzo oszczedzac i duzo wypoczywac bo mam bardzo nisko lozysko i na przwdniej sciance a teraz nie powiedzial nic na ten temat tak samo o wodach plodowych , oczka i nosek chyba tez powinien mi pokazac.

Wiesz, niektórzy lekarze tak mają. Zostawiają informacje dla siebie jak jest ok.
Ja na przykład swojego o wszystko muszę sama wypytać... Ten typ tak ma. Też się niegdyś irytowałam takim podejściem. Teraz sama pytam o to, co jest dla mnie ważne. Dzis np o wagę, łożysko czy wszystko jest ok. Nawet przypominam o fotce. :)

Ja wiem ze nie robi sie zdjec lozyska. On nawet nic nie wspomnial na temat lozyska, ostatnio kazal mi sie bardzo oszczedzac i duzo wypoczywac bo mam bardzo nisko lozysko i na przwdniej sciance a teraz nie powiedzial nic na ten temat tak samo o wodach plodowych , oczka i nosek chyba tez powinien mi pokazac.
Zgadzam się z @netka. Niektórzy lekarze nie kwapią się do pokazywania czegoś, co jest wg nich w normie. To kwestia charakteru a nie umiejętności czy dokładności badania. I są to często najlepsi fachowcy. Po prostu skupieni na swojej pracy. Możesz trafić na gadułę, który nie ma o niczym pojęcia. Także ciesz się, że wszystko w porządku :)

@netka. Gratulacje :)

W szpitalu w ktorym leżałam żaden lekarz sam nie mowil co robi i co sprawdza. Na koncu tylko mowili ze wszystko ok. Jak chcesz coś wiedziec musisz spytac.

Mnie badajac jedyne co wyrzucil z siebie to to ze dziecko ka 280 gram. I ze wszystko ok i koniec badania.

Wiesz, niektórzy lekarze tak mają. Zostawiają informacje dla siebie jak jest ok.
Ja na przykład swojego o wszystko muszę sama wypytać... Ten typ tak ma. Też się niegdyś irytowałam takim podejściem. Teraz sama pytam o to, co jest dla mnie ważne. Dzis np o wagę, łożysko czy wszystko jest ok. Nawet przypominam o fotce. :)
To moj lekarz taki sam typ jak Twoj ja jestem na tyle glupia ze wstydze sie zapytac o to co mnie interesuje a potem siedze i mysle czy napewno wszystko ok. Moze zapomnial o tym lozysku nie mial przy sobie mojej karty moze je patrzyl a noc nie powiedział teraz moge tylko gdybac ☺

W szpitalu w ktorym leżałam żaden lekarz sam nie mowil co robi i co sprawdza. Na koncu tylko mowili ze wszystko ok. Jak chcesz coś wiedziec musisz spytac.

Mnie badajac jedyne co wyrzucil z siebie to to ze dziecko ka 280 gram. I ze wszystko ok i koniec badania.

Skoro tak piszecie to moze nie bede sie wyglupiala z kolejna wizyta i poczekam do 12.03 wtedy mam wizyte u swojego lekarza bedzie opisywal zdjecia to wtedy go wypytam o wszystko.

Hej.mialysmy razem mieć ,u mnie niestety niedobrze. Dziś o 7 rano mialam aminopunjcje ..na cito.
Kto wierzący proszę o modlitwę. [emoji25][emoji22]
Trzymamy kciuki.
Skoro tak piszecie to moze nie bede sie wyglupiala z kolejna wizyta i poczekam do 12.03 wtedy mam wizyte u swojego lekarza bedzie opisywal zdjecia to wtedy go wypytam o wszystko.
Jak masz wątpliwości chcesz cos jeszcze sprawdzić to idz i rób :)

reklama
Do góry