reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja sobie zawsze dawałam, ze mogę przytyć Max 10 kg.
W pierwszej przytyłam 8 co wiadomo, ze od razu zeszło i było na - nawet.
Póki co mam 2 albo 3 na plusie i zobaczymy jak to będzie.
Do szkoły rodzenia nie miałam możliwości chodzić, ale wszystko przyszło instynktownie.
Diete stosujesz? ;)
Pytam, bo u mnie 17tydz i +7kg [emoji14]

reklama
Do szkoły rodzenia nie miałam możliwości chodzić, ale wszystko przyszło instynktownie.

Aby 8 kg przytylas? Kurcze ja w pierwszej az 17 kg z tym ze nie zalowalam sobie niczego czasami w ciagu nocy potrafilam wciagnac cala czekolade. Po porodzie zeszlo 15 kg, teraz do tej pory tez przybylo mi nie cale 3 kg i oby do konca ciazy nie przybylo ich zbyt wiele

Diete stosujesz? ;)
Pytam, bo u mnie 17tydz i +7kg [emoji14]

Nie[emoji16] jak nie podobało mi się, ze za szybko na + zaczynam mieć w pierwszej, to ogarniałam się i np ostatni posiłek do 20, piłam wodę itp. Tak to jadłam wszystko, ale ćwiczyłam do 32 tc (później już nie mogłam).
Teraz nie mam motywacji żeby ćwiczyć i jem wszystko, nie patrze na godziny.
Chce to zmienić i prowadzić zdrowy, aktywny tryb życia. Zobaczę czy się uda w końcu. [emoji23]

Ja wczoraj znalazlam szkołę rodzenia i ciągle myślę czy sie zapisać bo mój chłop kręci głowa. Nie chce isc ze mną.

Nie[emoji16] jak nie podobało mi się, ze za szybko na + zaczynam mieć w pierwszej, to ogarniałam się i np ostatni posiłek do 20, piłam wodę itp. Tak to jadłam wszystko, ale ćwiczyłam do 32 tc (później już nie mogłam).
Chce to zmienić i prowadzić zdrowy, aktywny tryb życia. Zobaczę czy się uda w końcu. [emoji23]
To w sumie jakiegos rygoru nie miałaś [emoji16] wydaje mi się, że to zasługa genetyki i dobrych chęci [emoji14] a co ćwiczylaś? I czy nic Ci nie dolegało po ćwiczeniach? ;)
Może też bym się za siebie wzięła, nie widac tych dodatkowych kg, poszło w cycki, brzuch no i niestety w cellulit ;/

U mnie +4kg.
Co do jedzenia tylko do określonej godziny to u mnie nie przejdzie z cukrzyca.
No cóż oby nie więcej niż 10kg.
U mnie już 22 tydzień więc może się uda

To w sumie jakiegos rygoru nie miałaś [emoji16] wydaje mi się, że to zasługa genetyki i dobrych chęci [emoji14] a co ćwiczylaś? I czy nic Ci nie dolegało po ćwiczeniach? ;)
Może też bym się za siebie wzięła, nie widac tych dodatkowych kg, poszło w cycki, brzuch no i niestety w cellulit ;/

Z jednej strony nie chciałam sobie żałować, a z drugiej uważałam żeby później nie wkurzać się, ze mam jakieś dodatkowe kg których nie mogę zrzucić po ciąży.
Już nie pamietam dokładnie co, ale z yt.
Wiem, ze Chodakowska na pewno była i ogólnie nie robiłam jakoś ćwiczeń typowo dla kobiet w ciąży. Unikałam ćwiczeń związanych bezpośrednio z mięśniami brzucha.
Po ćwiczeniach nic mi nie dolegało.
Głównie ćwiczyłam, bo to mi dawało tzw hormony szczęścia i dzień bez ćwiczeń był dniem straconym [emoji1] i chciałam się ‚wzmocnić’ do porodu. A i rozciągałam się dużo tez.

U mnie +4kg.
Co do jedzenia tylko do określonej godziny to u mnie nie przejdzie z cukrzyca.
No cóż oby nie więcej niż 10kg.
U mnie już 22 tydzień więc może się uda

Na pewno się uda. Moja kuzynka z bliźniakami w ciąży tez miała cukrzyce i przytyła ponad 9 kg.

A mi się zamknięty nie wyświetla. Może to kwestia aplikacji [emoji848].
Miałam dziś na kontroli. Wszystko ok. Szyjka długa i zamknięta. Usg połówkowe mam 12 marca :-).

reklama
Do góry