reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja sobie zawsze dawałam, ze mogę przytyć Max 10 kg.
W pierwszej przytyłam 8 co wiadomo, ze od razu zeszło i było na - nawet.
Póki co mam 2 albo 3 na plusie i zobaczymy jak to będzie.
Do szkoły rodzenia nie miałam możliwości chodzić, ale wszystko przyszło instynktownie.
Diete stosujesz? ;)
Pytam, bo u mnie 17tydz i +7kg [emoji14]

reklama
Do szkoły rodzenia nie miałam możliwości chodzić, ale wszystko przyszło instynktownie.

Aby 8 kg przytylas? Kurcze ja w pierwszej az 17 kg z tym ze nie zalowalam sobie niczego czasami w ciagu nocy potrafilam wciagnac cala czekolade. Po porodzie zeszlo 15 kg, teraz do tej pory tez przybylo mi nie cale 3 kg i oby do konca ciazy nie przybylo ich zbyt wiele

Diete stosujesz? ;)
Pytam, bo u mnie 17tydz i +7kg [emoji14]

Nie[emoji16] jak nie podobało mi się, ze za szybko na + zaczynam mieć w pierwszej, to ogarniałam się i np ostatni posiłek do 20, piłam wodę itp. Tak to jadłam wszystko, ale ćwiczyłam do 32 tc (później już nie mogłam).
Teraz nie mam motywacji żeby ćwiczyć i jem wszystko, nie patrze na godziny.
Chce to zmienić i prowadzić zdrowy, aktywny tryb życia. Zobaczę czy się uda w końcu. [emoji23]

Ja wczoraj znalazlam szkołę rodzenia i ciągle myślę czy sie zapisać bo mój chłop kręci głowa. Nie chce isc ze mną.

Nie[emoji16] jak nie podobało mi się, ze za szybko na + zaczynam mieć w pierwszej, to ogarniałam się i np ostatni posiłek do 20, piłam wodę itp. Tak to jadłam wszystko, ale ćwiczyłam do 32 tc (później już nie mogłam).
Chce to zmienić i prowadzić zdrowy, aktywny tryb życia. Zobaczę czy się uda w końcu. [emoji23]
To w sumie jakiegos rygoru nie miałaś [emoji16] wydaje mi się, że to zasługa genetyki i dobrych chęci [emoji14] a co ćwiczylaś? I czy nic Ci nie dolegało po ćwiczeniach? ;)
Może też bym się za siebie wzięła, nie widac tych dodatkowych kg, poszło w cycki, brzuch no i niestety w cellulit ;/

U mnie +4kg.
Co do jedzenia tylko do określonej godziny to u mnie nie przejdzie z cukrzyca.
No cóż oby nie więcej niż 10kg.
U mnie już 22 tydzień więc może się uda

To w sumie jakiegos rygoru nie miałaś [emoji16] wydaje mi się, że to zasługa genetyki i dobrych chęci [emoji14] a co ćwiczylaś? I czy nic Ci nie dolegało po ćwiczeniach? ;)
Może też bym się za siebie wzięła, nie widac tych dodatkowych kg, poszło w cycki, brzuch no i niestety w cellulit ;/

Z jednej strony nie chciałam sobie żałować, a z drugiej uważałam żeby później nie wkurzać się, ze mam jakieś dodatkowe kg których nie mogę zrzucić po ciąży.
Już nie pamietam dokładnie co, ale z yt.
Wiem, ze Chodakowska na pewno była i ogólnie nie robiłam jakoś ćwiczeń typowo dla kobiet w ciąży. Unikałam ćwiczeń związanych bezpośrednio z mięśniami brzucha.
Po ćwiczeniach nic mi nie dolegało.
Głównie ćwiczyłam, bo to mi dawało tzw hormony szczęścia i dzień bez ćwiczeń był dniem straconym [emoji1] i chciałam się ‚wzmocnić’ do porodu. A i rozciągałam się dużo tez.

U mnie +4kg.
Co do jedzenia tylko do określonej godziny to u mnie nie przejdzie z cukrzyca.
No cóż oby nie więcej niż 10kg.
U mnie już 22 tydzień więc może się uda

Na pewno się uda. Moja kuzynka z bliźniakami w ciąży tez miała cukrzyce i przytyła ponad 9 kg.

A mi się zamknięty nie wyświetla. Może to kwestia aplikacji [emoji848].
Miałam dziś na kontroli. Wszystko ok. Szyjka długa i zamknięta. Usg połówkowe mam 12 marca :-).

reklama
Do góry