reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Wróciliśmy z wizyty. Wszystko w porzadeczku. Szyjka pancerna[emoji23][emoji23]

Zoska pokazala na co Ja stac... Wywijala tymi raczkami i nozkami jakby krakowiaka tańczyła [emoji23] naparzala w ten moj brzuch jak dzika..... A ja nic nie czułam! Piekne, grube lozysko, centralnie na przedzie wiec bedzie mocno i dlugo tlumic. Ulzylo mi troche. Ale powiedziala mi, ze Oni lubia jak lozysko jest tak ladnie na przedzie bo wtedy pieknie wszystko widza i sa w stanie kontrolowac np. starzenie etc. Oby tylko przodujace sie nie zrobilo.

I pani dr powiedziała, ze corcia na 100%. A Ona ostrozna z takimi ocenami... Wiec chyba moge rzucic sie w koncu na falbanki[emoji23][emoji23].

A ponizej focia corci... Spojrzcie w prawy dolny rog. Jest i okejka[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]Zobacz załącznik 942472
Ten kciuk to była informacja dla Ciebie " matka nie martw się, jest wszystko ok " [emoji16]

reklama
Zgadzam się z dziewczynami.
@HaTo 2kg to spoko na tym etapie ciąży. Po przestudiowaniu karty z poprzedniej ciąży i różnych internetowych tabelek wnioskuję, że mamy najwięcej przybierają na wadze w 5 i 6mc a dzieci w 9mc. Do 2kg na miesiąc (począwszy od 2mc) dla mamy uchodzi za normę.

@Wyjątkowa Marta podobnie jak dziewczyny uważam, że opinia lekarska jest ważniejsza niż teściowych. Urlop dobrze robi na psychikę, zwłaszcza na słoneczku i w Twoim przepracowanym przypadku :)

Też jestem za oddzielnym tematem cukrzycowym. Łatwiej będzie się dokopać do informacji, jeśli się będzie szukać. I chyba pod klucz zamykać go nie ma potrzeby, na moja niekumata logikę początkującej forumowiczki ;) A cukier na czcczo nie wchodzi normalnie w skład badania morfologii krwi? Googlowalam w poszukiwaniu tej informacji ale nic nie znalazłam. Na wynikach macie po prostu po polsku napisane "cukier" czy jest jakiś łaciński skrót na to? Gapię się na swoje wyniki i cukru na nich nie widzę.

@Janka86 gratulacje!

@Janka86 nie masz parcia na dziewczynkę? JA to strasznie przeżywałam
Ja to taka dziwna jestem, że "parcie płciowe" odczuwałam przed zajściem w ciążę (i tę i poprzednią, choć różne) a w ciąży już nie :)

Chyba się za wcześnie pochwaliłam tym ciśnieniem, bo teraz mi słabo. Ale to może od przezarstwa. Przegięłam z podjadaniem, choć daleko mi do dzisiejszego wyczynu @Wyjątkowa Marta :-p

Zgadzam się z dziewczynami.
@HaTo 2kg to spoko na tym etapie ciąży. Po przestudiowaniu karty z poprzedniej ciąży i różnych internetowych tabelek wnioskuję, że mamy najwięcej przybierają na wadze w 5 i 6mc a dzieci w 9mc. Do 2kg na miesiąc (począwszy od 2mc) dla mamy uchodzi za normę.

@Wyjątkowa Marta podobnie jak dziewczyny uważam, że opinia lekarska jest ważniejsza niż teściowych. Urlop dobrze robi na psychikę, zwłaszcza na słoneczku i w Twoim przepracowanym przypadku :)

Też jestem za oddzielnym tematem cukrzycowym. Łatwiej będzie się dokopać do informacji, jeśli się będzie szukać. I chyba pod klucz zamykać go nie ma potrzeby, na moja niekumata logikę początkującej forumowiczki ;) A cukier na czcczo nie wchodzi normalnie w skład badania morfologii krwi? Googlowalam w poszukiwaniu tej informacji ale nic nie znalazłam. Na wynikach macie po prostu po polsku napisane "cukier" czy jest jakiś łaciński skrót na to? Gapię się na swoje wyniki i cukru na nich nie widzę.

@Janka86 gratulacje!

Ja to taka dziwna jestem, że "parcie płciowe" odczuwałam przed zajściem w ciążę (i tę i poprzednią, choć różne) a w ciąży już nie :)

Chyba się za wcześnie pochwaliłam tym ciśnieniem, bo teraz mi słabo. Ale to może od przezarstwa. Przegięłam z podjadaniem, choć daleko mi do dzisiejszego wyczynu @Wyjątkowa Marta :-p
Nie, nie wchodzi w morfologię. Jest pod hasłem "glukoza", przynajmniej u mnie w labo.

reklama
Do góry