reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Wróciliśmy z wizyty. Wszystko w porzadeczku. Szyjka pancerna[emoji23][emoji23]

Zoska pokazala na co Ja stac... Wywijala tymi raczkami i nozkami jakby krakowiaka tańczyła [emoji23] naparzala w ten moj brzuch jak dzika..... A ja nic nie czułam! Piekne, grube lozysko, centralnie na przedzie wiec bedzie mocno i dlugo tlumic. Ulzylo mi troche. Ale powiedziala mi, ze Oni lubia jak lozysko jest tak ladnie na przedzie bo wtedy pieknie wszystko widza i sa w stanie kontrolowac np. starzenie etc. Oby tylko przodujace sie nie zrobilo.

I pani dr powiedziała, ze corcia na 100%. A Ona ostrozna z takimi ocenami... Wiec chyba moge rzucic sie w koncu na falbanki[emoji23][emoji23].

A ponizej focia corci... Spojrzcie w prawy dolny rog. Jest i okejka[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]Zobacz załącznik 942472
Ten kciuk to była informacja dla Ciebie " matka nie martw się, jest wszystko ok " [emoji16]

reklama
Zgadzam się z dziewczynami.
@HaTo 2kg to spoko na tym etapie ciąży. Po przestudiowaniu karty z poprzedniej ciąży i różnych internetowych tabelek wnioskuję, że mamy najwięcej przybierają na wadze w 5 i 6mc a dzieci w 9mc. Do 2kg na miesiąc (począwszy od 2mc) dla mamy uchodzi za normę.

@Wyjątkowa Marta podobnie jak dziewczyny uważam, że opinia lekarska jest ważniejsza niż teściowych. Urlop dobrze robi na psychikę, zwłaszcza na słoneczku i w Twoim przepracowanym przypadku :)

Też jestem za oddzielnym tematem cukrzycowym. Łatwiej będzie się dokopać do informacji, jeśli się będzie szukać. I chyba pod klucz zamykać go nie ma potrzeby, na moja niekumata logikę początkującej forumowiczki ;) A cukier na czcczo nie wchodzi normalnie w skład badania morfologii krwi? Googlowalam w poszukiwaniu tej informacji ale nic nie znalazłam. Na wynikach macie po prostu po polsku napisane "cukier" czy jest jakiś łaciński skrót na to? Gapię się na swoje wyniki i cukru na nich nie widzę.

@Janka86 gratulacje!

@Janka86 nie masz parcia na dziewczynkę? JA to strasznie przeżywałam
Ja to taka dziwna jestem, że "parcie płciowe" odczuwałam przed zajściem w ciążę (i tę i poprzednią, choć różne) a w ciąży już nie :)

Chyba się za wcześnie pochwaliłam tym ciśnieniem, bo teraz mi słabo. Ale to może od przezarstwa. Przegięłam z podjadaniem, choć daleko mi do dzisiejszego wyczynu @Wyjątkowa Marta :-p

Zgadzam się z dziewczynami.
@HaTo 2kg to spoko na tym etapie ciąży. Po przestudiowaniu karty z poprzedniej ciąży i różnych internetowych tabelek wnioskuję, że mamy najwięcej przybierają na wadze w 5 i 6mc a dzieci w 9mc. Do 2kg na miesiąc (począwszy od 2mc) dla mamy uchodzi za normę.

@Wyjątkowa Marta podobnie jak dziewczyny uważam, że opinia lekarska jest ważniejsza niż teściowych. Urlop dobrze robi na psychikę, zwłaszcza na słoneczku i w Twoim przepracowanym przypadku :)

Też jestem za oddzielnym tematem cukrzycowym. Łatwiej będzie się dokopać do informacji, jeśli się będzie szukać. I chyba pod klucz zamykać go nie ma potrzeby, na moja niekumata logikę początkującej forumowiczki ;) A cukier na czcczo nie wchodzi normalnie w skład badania morfologii krwi? Googlowalam w poszukiwaniu tej informacji ale nic nie znalazłam. Na wynikach macie po prostu po polsku napisane "cukier" czy jest jakiś łaciński skrót na to? Gapię się na swoje wyniki i cukru na nich nie widzę.

@Janka86 gratulacje!

Ja to taka dziwna jestem, że "parcie płciowe" odczuwałam przed zajściem w ciążę (i tę i poprzednią, choć różne) a w ciąży już nie :)

Chyba się za wcześnie pochwaliłam tym ciśnieniem, bo teraz mi słabo. Ale to może od przezarstwa. Przegięłam z podjadaniem, choć daleko mi do dzisiejszego wyczynu @Wyjątkowa Marta :-p
Nie, nie wchodzi w morfologię. Jest pod hasłem "glukoza", przynajmniej u mnie w labo.

reklama
Do góry