Never_Give_Up
Fanka BB :)
U nas też remont się szykuje trzeba jakoś kącik dla maluszka zrobić odświeżyć ściany i musimy coś myśleć o zmianie mieszkania na większe i pojawił się pomysł budowy domu u rodziców bo mają kawałek ziemi tyle że do pracy będziemy wtedy mieli 80 km w jedną stronę no i mamy dylemat
My przeprowadzilsymy się 5 lat temu z centrum miasta do miejscowości oddalonej 30 km. Zatem ja do pracy muszę dojeżdżać teraz te 30 km plus powrót 30 km. O tyle dobrze że mój mąż prowadzi własną firmę i nie musi dojeżdżać codziennie t6lko średnio dwa razy w tygodniu. Ale też jeżdżenie jednym samochodem odpada. Z perspektywy czasu ja żałuję, dużo czasu spędzam w samochodzie. Gdy kończę pracę o 21.00 w domu jestem przed 22.00. Z kolei jadąc na 9.00 już o 8.00 muszę siedzieć w samochodzie żeby na spokojnie zdążyć. Noi tak jak mówię mamy dwa samochody a nie wyobrażam sobie jakbym ogarnęła gdybym musiała iść na autobus. Wspominam tylko o czasie, o kosztach już nawet nie chce mówić ile wydaje na paliwo.
Może macie możliwość zmiany pracy bliżej docelowego, nowego miejsca zamieszkania, lub otwarcie firmy która byście prowadzili zdalnie to wtedy super, śmiało, ale takto musicie sobie mocno rozważyć wszystkie za i przeciw