reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
U nas reakcja była taka że moja mama zero jakiejkolwiek reakcji nic nie powiedziała i zaczęła gadać o pierdołach po godzinie zapytała kiedy termin i tyle teraz za to się interesuje jak u lekarza i takie tam :D a tata mina jak byśmy wpadli i wzrok na mojego męża jak by nie wiadomo co mi zrobił hehehe:D jak tak po 5 minutach dotarło i się cieszył oni już mają 3 wnuków ;) A od strony męża to radość niesamowita nie mają wnuków już przed ślubem nagadywali na wnuki więc mama płakała kazalismy nikomu jeszcze nie mówić to nie zdążyliśmy dojechać do Niemiec i wiadomości z gratulacjami hehe :D

Mi dzisiaj koleżanka smaka na jabłecznik narobiła i nie mogłam się oprzeć i zakręciłam na szybko w Thermisiu. Wyszedł przepyszny dzielę się z Wami bo idealnie pasowałby taki gorący z gałką lodów waniliowych.

Odnośnie zwierząt nam się marzy piesek rasy samoyed może za rok spełnimy te marzenia:)
P_20190205_182905.jpeg

U mnie moi rodzice chyba byli w szoku i niewiele powiedzieli [emoji13] a rodzice D. Powiedzieli ze czas najwyższy dla niego na dziecko (ma 30 lat) jest starszy o 5 lat odemnie.

U mnie moi rodzice chyba byli w szoku i niewiele powiedzieli [emoji13] a rodzice D. Powiedzieli ze czas najwyższy dla niego na dziecko (ma 30 lat) jest starszy o 5 lat odemnie.
To różnica wieku jak u nas.

Obydwie strony bardzo się cieszyły a najbardziej chyba moja matka. My się trochę baliśmy powiedzieć bo jak zaszłam to byliśmy raptem 7 miesięcy razem

Dzięki za pamięć [emoji4] tak wczoraj mówiliśmy i byli chyba w szoku [emoji1] tzn najpierw ja teściowej musiałam napisać bo ktoś się zgłosił po nasz wózek i musiałam jej napisać żeby nie sprzedawała bo nam się przyda [emoji12] potem gadaliśmy to tylko przez uśmiech zapytała czy mamy po 5 lat, powiedziałam jej że nie planowaliśmy nic a ona powiedziała że takie rzeczy w wieku 16 lat się miga zdarzyć...potem nic nie mówiła. Moja mama za to nam pogratulowala i powiedziała tylko że skoro nas stać to proszę bardzo [emoji1] ale widać było że zaskoczona, potem jeszcze się z nas śmiała bo dzieci zeszły na kolację i powiedziała że będzie jeszcze głośniej [emoji23] szkoda mi tylko było że nikt się nie zainteresował na kiedy termin czy który tydzień no ale może jak im szok przejdzie to będą wypytywac [emoji12]
Będą wypytywac niech się oswoja. Moi rodzice tak zareagowali na początku że mąż stwierdził że albo tacy zaszokowani albo tacy niezadowoleni. Potem już było luzik :-)

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. Jak jezdzilyscie z maluchem same autem ? Fotelik za siedzeniem kierowcy czy z przodu ? [emoji848] nie w każdym aucie jest możliwość zamontowania z przodu m.in. ze względu na brak możliwości wyłączenia poduszki powietrznej.

Od początku z tylu, za pasażerem tak jak zalecają. I lusterko na zagłówek żeby widziec dziecko.

Co do prześwietlenia spojenia łonowego to bym była jednak ostrożna bo to prześwietlenie i to w najbliższym otoczeniu bobasa i jeśli nie ma absolutnej konieczności to się tego nie robi. Jeśli bóle będą bardzo
dokuczać to warto odwiedzić ortopedę. Z drugiej strony takie bóle to niestety norma w ciąży, czasami trzeba leżeć.

Chodzi o usg :)

Który będziesz kupować? Ja muszę tez kupić. Do końca czerwca będę dużo jeździć, wiec i dla wygody i dla bezpieczeństwa.

Mam besafe - polecam :)

Suszarkę bębnowa kocham. To jedno z mojej świętej trójcy - suszarka, roomba i ekspres do kawy :D

Ja mam bulteriera miniaturę, jak go wzięliśmy to syn miał 8ms, pół roku różnicy jest między nimi. Mają sztamę po całości :) Choć na początku z dwoma „dzidziusiami” było wesoło ;)

Do góry