reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
U nas reakcja była taka że moja mama zero jakiejkolwiek reakcji nic nie powiedziała i zaczęła gadać o pierdołach po godzinie zapytała kiedy termin i tyle teraz za to się interesuje jak u lekarza i takie tam :D a tata mina jak byśmy wpadli i wzrok na mojego męża jak by nie wiadomo co mi zrobił hehehe:D jak tak po 5 minutach dotarło i się cieszył oni już mają 3 wnuków ;) A od strony męża to radość niesamowita nie mają wnuków już przed ślubem nagadywali na wnuki więc mama płakała kazalismy nikomu jeszcze nie mówić to nie zdążyliśmy dojechać do Niemiec i wiadomości z gratulacjami hehe :D

Mi dzisiaj koleżanka smaka na jabłecznik narobiła i nie mogłam się oprzeć i zakręciłam na szybko w Thermisiu. Wyszedł przepyszny dzielę się z Wami bo idealnie pasowałby taki gorący z gałką lodów waniliowych.

Odnośnie zwierząt nam się marzy piesek rasy samoyed może za rok spełnimy te marzenia:)
P_20190205_182905.jpeg

U mnie moi rodzice chyba byli w szoku i niewiele powiedzieli [emoji13] a rodzice D. Powiedzieli ze czas najwyższy dla niego na dziecko (ma 30 lat) jest starszy o 5 lat odemnie.

U mnie moi rodzice chyba byli w szoku i niewiele powiedzieli [emoji13] a rodzice D. Powiedzieli ze czas najwyższy dla niego na dziecko (ma 30 lat) jest starszy o 5 lat odemnie.
To różnica wieku jak u nas.

Obydwie strony bardzo się cieszyły a najbardziej chyba moja matka. My się trochę baliśmy powiedzieć bo jak zaszłam to byliśmy raptem 7 miesięcy razem

Dzięki za pamięć [emoji4] tak wczoraj mówiliśmy i byli chyba w szoku [emoji1] tzn najpierw ja teściowej musiałam napisać bo ktoś się zgłosił po nasz wózek i musiałam jej napisać żeby nie sprzedawała bo nam się przyda [emoji12] potem gadaliśmy to tylko przez uśmiech zapytała czy mamy po 5 lat, powiedziałam jej że nie planowaliśmy nic a ona powiedziała że takie rzeczy w wieku 16 lat się miga zdarzyć...potem nic nie mówiła. Moja mama za to nam pogratulowala i powiedziała tylko że skoro nas stać to proszę bardzo [emoji1] ale widać było że zaskoczona, potem jeszcze się z nas śmiała bo dzieci zeszły na kolację i powiedziała że będzie jeszcze głośniej [emoji23] szkoda mi tylko było że nikt się nie zainteresował na kiedy termin czy który tydzień no ale może jak im szok przejdzie to będą wypytywac [emoji12]
Będą wypytywac niech się oswoja. Moi rodzice tak zareagowali na początku że mąż stwierdził że albo tacy zaszokowani albo tacy niezadowoleni. Potem już było luzik :-)

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. Jak jezdzilyscie z maluchem same autem ? Fotelik za siedzeniem kierowcy czy z przodu ? [emoji848] nie w każdym aucie jest możliwość zamontowania z przodu m.in. ze względu na brak możliwości wyłączenia poduszki powietrznej.

Od początku z tylu, za pasażerem tak jak zalecają. I lusterko na zagłówek żeby widziec dziecko.

Co do prześwietlenia spojenia łonowego to bym była jednak ostrożna bo to prześwietlenie i to w najbliższym otoczeniu bobasa i jeśli nie ma absolutnej konieczności to się tego nie robi. Jeśli bóle będą bardzo
dokuczać to warto odwiedzić ortopedę. Z drugiej strony takie bóle to niestety norma w ciąży, czasami trzeba leżeć.

Chodzi o usg :)

Który będziesz kupować? Ja muszę tez kupić. Do końca czerwca będę dużo jeździć, wiec i dla wygody i dla bezpieczeństwa.

Mam besafe - polecam :)

Suszarkę bębnowa kocham. To jedno z mojej świętej trójcy - suszarka, roomba i ekspres do kawy :D

Ja mam bulteriera miniaturę, jak go wzięliśmy to syn miał 8ms, pół roku różnicy jest między nimi. Mają sztamę po całości :) Choć na początku z dwoma „dzidziusiami” było wesoło ;)

Do góry