reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Grupę trzeba robic dwa razy, dokładnie, zmieniły się zalecenia. Ja zrobiłam kawkę i czytam, bo już uszyłam to, co było zamówione. Teraz chyba się wezmę za to, co miałam w planach, kupiłam śliczny Softshell i chce uszyć takie spodnie na wiosnę i jesień, zewnętrzne. Liczyłam na dziewczynkę i z myślą o niej wzór w piwonie, a tu kicha poleca do jakiejś małej klientki:)
Ja mam nadzieję, że za niedlugo usiąde do maszyny :) pasuje mi poszyć spodnie synowi do przedszkola bo przez te slizgi to dziurawi na kolanach okropnie. Kurtki wiosenno-jesienne szyłam na jesień to będa jeszcze dobre ale rękawy w bluzach juz krótkawe więc będę mieć co robić :) Będziesz szyć dla małego dzidziusia jakieś ubrania? czy raczej nastawiasz się na kupno? Ja mialam ochotę uszyć ale nie mam doświadczenia z napami i trochę się obawiam...

Ja grupy krwi nie muszę robić, tylko przynieść z tamtej ciąży.
Co do obiadu, to ja pizze zamówiłam. [emoji1]
Córka w żłobku, ja pranie robie i dzisiaj bardziej leniwy dzień.
Co do spania, to cudowne dziecko mi się trafiło. Moja mała potrafi iść o 20/21 i śpi do 9/10. Oprócz tego drzemka w dzień. Jak ma żłobek to trochę inaczej to wyglada.

Ja grupy krwi nie muszę robić, tylko przynieść z tamtej ciąży.
Co do obiadu, to ja pizze zamówiłam. [emoji1]
Córka w żłobku, ja pranie robie i dzisiaj bardziej leniwy dzień.
Co do spania, to cudowne dziecko mi się trafiło. Moja mała potrafi iść o 20/21 i śpi do 9/10. Oprócz tego drzemka w dzień. Jak ma żłobek to trochę inaczej to wyglada.
Ja sobie zamawiam takie dziecko [emoji23][emoji23]

Ja mam nadzieję, że za niedlugo usiąde do maszyny :) pasuje mi poszyć spodnie synowi do przedszkola bo przez te slizgi to dziurawi na kolanach okropnie. Kurtki wiosenno-jesienne szyłam na jesień to będa jeszcze dobre ale rękawy w bluzach juz krótkawe więc będę mieć co robić :) Będziesz szyć dla małego dzidziusia jakieś ubrania? czy raczej nastawiasz się na kupno? Ja mialam ochotę uszyć ale nie mam doświadczenia z napami i trochę się obawiam...
Chciałabym ale napownice mam strasznie nędzna, jak kupię prasę kaletnicza (bo mam w planach) to będę jechać i z bodziakami;) i rampersami. Na pewno jakieś bloomersy uszyje na lato:)
Jak Ci tak dziurawi spodnie to zrób sobie latki,naszyj jedna na drugą i naszyj na kolana taki cały pakiet. Jak zjedzie jedną warstwę to odprowadzanie i spodnie dalej jak nowe:)

reklama
Do góry