reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@OnaZmijeczka najbliższego polskiego lekarza mam jakies 3 godziny drogi. Ja nie nażekam na angielską służbe zdrowia, póki co nie dali mi powodu a leczę się tu już dobre 12 lat :) Chociaż myślę czy się nie wybrać chociaż na USG do polskiego lekarza..... no zobaczmy :-)

Staram się nie stresowac ale sama wiesz jak to jest :sorry:

reklama
Ennis gdzie mieszkasz? Ja jestem z Leicester :) Ja tam nie narzekam na angielska sluzbe zdrowia, wrecz ich prymitywnosc mi odpowiada. Chociaz przy pierwszej ciazy, to polski ginekolog dal mi progesteron bo w szpitalu niewidzieli problemu w plamieniu. Aczkolwiek teraz wiem ze zamiast do nich powinnam isc do lekarza albo dzwonic na 111 i zostac skierowana na odzial dla kobiet w ciazy.

Ja też się spodziewam fali krytyki... Mimo, iż oboje pracujemy i jesteśmy małżeństwem. I... Każda ciąża była planowana. Już przywykliśmy przy naszej czwórce... A teraz pomyślą, że całkiem zwariowaliśmy. :wink:

Co do objawów. Dziewczyny pytały.
U mnie: dzień po owu żółtawy rozciągliwy śluz, jednorazowo.
Na drugi, trzeci dzień po pobolewanie w podbrzuszu.
Pięć, sześć dni po, lśniące gładkie włosy (tylko w ciąży takie mam).
Dzisiaj na siódmy dzień plamienie (troszkę czerwonej krwi na papierze), wygląda na implantacyjne. :blink:
Witaj! A niech gadają niech się zajma swoimi sprawami swoim życiem a nie cudzym....

Cześć Dziewczyny

Można się dołączyć? W zeszłą środę zobaczyłam dwie piękne kreski na teście. Aż mi się wierzyć nie chciało i musiałam powtórzyć testem Elektronicznym. Na razie zero objawów oprócz delikatnych mdłości i strasznego zmęczenia. Trochę się martwię brakiem objawów no ale jeszcze jest dość wcześnie.

Trzymam kciuki za wszystkie z was które jeszcze czekają na testowanie :)
Witamy serdecznie! Gratuluję :-) :)

@renisus Dostałam próbkę tych witamin od GP powiedział, że mogę brać teraz albo od 14 tygodnia, bo teraz to on zaleca tylko kwas foliowy. Dobrze wiedzieć z tym oddziałem dla kobiet w ciąży, GP co prawda mi wspominał, że jakiekolwiek bóle czy plamienia to dzwonić do nich albo GP Out of Hours. :)
Witamy serdecznie! Gratuluję :-) :)

Dziękuję bardzo :)

Ennis natchnelas mnie i przedzwonilismy do przychodni. Okazuje sie ze musze isc do GP a dopiero on mnie skieruje do poloznej. W poprzedniej ciazy nalezalam do innej przychodni i tam nie widzialam lekarza ani razu przez cala ciaze. Takze ide w piatek rano, moze to i lepiej ze zaczynam od niego.

Ennis natchnelas mnie i przedzwonilismy do przychodni. Okazuje sie ze musze isc do GP a dopiero on mnie skieruje do poloznej. W poprzedniej ciazy nalezalam do innej przychodni i tam nie widzialam lekarza ani razu przez cala ciaze. Takze ide w piatek rano, moze to i lepiej ze zaczynam od niego.
Daj znać co Ci powie ;) mój mi nawet nie zrobił testu ciążowego tylko uwierzył na słowo. Aż mi dziwnie było ale jak sam powiedział 8 testów raczej nie kłamie ;) (tak siknelam 8 przed wizytą bo nie wierzyłam [emoji85][emoji85])

reklama
Do góry