O temat teściowa...kurier przyniósł mi paczkę z ubrankami dla Zuzi kolor biało szaty i tylko jakiś mały różowy miś na co ona czemu takie neutralne a nie różowe i niebieskie..i że ona tylko takie będzie kupować więc grzecznie jej mówię że mi się takie nie podobają i mogę jej w to nie ubrać na co ona bezczelnie,że ona sobie sama dziecko w to ubierze...niby może bzdura ale mnie wkurzyła. Akcja że wczoraj...pojechałam do endokrynologa a ona w tym czasie weszła do nas do pokoju i mi storczyki do doniczek swoich powsadzała bo jeszcze sobie nie kupiłam a dostałam je niedawno na urodziny.Moja teściowa twierdzi, że to przez brak skarpet dzieci mają kolki, także ten...
A dzisiaj wróciła z ciucholandu z 4 czapeczkami... [emoji846]
reklama
Martkaaa5
Fanka BB :)
Boże jak dobrze mieć teściowa 200 km od domuO temat teściowa...kurier przyniósł mi paczkę z ubrankami dla Zuzi kolor biało szaty i tylko jakiś mały różowy miś na co ona czemu takie neutralne a nie różowe i niebieskie..i że ona tylko takie będzie kupować więc grzecznie jej mówię że mi się takie nie podobają i mogę jej w to nie ubrać na co ona bezczelnie,że ona sobie sama dziecko w to ubierze...niby może bzdura ale mnie wkurzyła. Akcja że wczoraj...pojechałam do endokrynologa a ona w tym czasie weszła do nas do pokoju i mi storczyki do doniczek swoich powsadzała bo jeszcze sobie nie kupiłam a dostałam je niedawno na urodziny.
renisus
Ha! Moja tesciowa chciala zebysmy Julce wode z cukrem podawali do picia. Niedochodzilo do niej ze mala pije wode bez problemu. Jezu jak mnie jej rady wkurzaly [emoji58]To jest zupełnie normalne, nie czuj się winna czy wyrodna [emoji4] Przepracujesz to niedługo w głowie, a jak się synek urodzi to oszalejesz ze szczęścia [emoji4]
Taaaak - a gdzie czapeczka? A skarpetki? Jak to buciki bez sztywnej piętki? A może daj mu zupki? (3ms)
Dobrze miec ja w innym kraju [emoji23][emoji6]Boże jak dobrze mieć teściowa 200 km od domu
Zazdroszczę... Ja widzę że będzie ciekawie z jej cennymi radamiBoże jak dobrze mieć teściowa 200 km od domu
Dorka88
Mi koleżanka kiedyś sprawdzała wyszli że będę miała tylko jedno dziecko dziewczynkę a póki co na prenatalnych wstępnie chłopak. No chyba że odpadnie[emoji23]A ten zabobon tzn "wróżbę" z obrączką na płeć sprawdzałyście? [emoji23][emoji23][emoji23] hehe
Ja do płci tez nie mogę się jakoś przekonać. [emoji85] Moja siostra ma dwie córki tez jakoś ok 3 lat różnicy i są już duże, a tak ładnie się ze sobą bawią lalkami itp. Mam nadzieje, ze moja córa z bratem tez będzie się ładnie bawić. [emoji23]
malina2312
Ja w pracy PIT zawsze dostaje w ostatnim dniu :-( Mąż już ma. I kasę zawsze późno bo około lipca bo nim nas rozlicze to też zabieram się za to z miesiąc:-)
Można Pity normalnie wysyłać elektronicznie. Tylko zgodnie z nowymi zmianami wszystko ruszy 15 lutego. Jeśli ktoś zdecyduje się na rozliczenie elektroniczne to od tego roku skraca się termin na zwrot podatku z 90 do 45 dniMy zawsze kasę mamy na początku maja, ja bardzo szybko rozliczam, a poza tym rodziny 3+ są rozliczane szybciej przy wypłatach
ada1989
Mama Konradka :)
Moja też daleko, generalnie to nie narzekam na nią, jest naprawdę spoko i w wielu tematach się dogadujemy, ona traktuje mnie jak córkę ale są rzeczy które mnie w niej wkurzaja [emoji1] np kupimy nowy mebel to zaraz mi cały pokój przestawić by chciała i swoje wizje przedstawia że tak będzie najlepiej [emoji23] na szczęście tylko przez messenger więc jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam, ewentualnie mówię że mi nie pasi i koniec. M już się parę razy wkurzył i ją zrypal za takie rzeczy. Albo z ubieraniem właśnie dzieci, te maluszki za grubo a starszaki za cienko, jeśli są w Polsce na wakacjach. No znalazłoby się kilka rzeczy jeszcze,na szczęście zbyt często nas nie denerwuje [emoji1] ale i moja mama potrafi mnie zagotować
Aguu
Hitem są czerwone kokardki z medalikami, tak żeby z dwóch stron sroki złapać, żeby się bozia za zabobony nie obraziła, ale jednak strach tak urokom się poddać MasakraU mnie babcie nie mogly sie pogodzic ze nie mam nic czerwonego [emoji23] Ile lamentu bylo. A jak pojechalysmy na wakacje do polski to moja mama chciala mnie przechytrzyc i kupila Julce kapelusik z czerwonymi elementami. W sumie w UK nikt sie nie dziwil a PL ludzie za glowe sie lapali[emoji23]
Rady babć i starszych pań bywają przerażające, ale w sumie tak je uczono. Trzeba puszczać mimo uszu i robić swoje
reklama
D1407
Jeszcze miesiąc temu słyszeliśmy, że to dziewczynka. Teraz jestem w 18 tygodniu i muszę przestawić głowę na chłopca. Mam wyrzuty sumienia, bo tyle par stara się o dziecko, a ja z wiadomością o płci czuje się dziwnie... Nie nazwę tego zawodem, ale wyobrażałam sobie małą psiapsi u mojego boku. Nie wiem jak to wytłumaczyć, bo nie chcę być opatrznie zrozumiana. Po tym jak wczorajsze emocje powinny już opaść to ja nadal jestem w szoku.
Bardzo dobrze ciebie rozumiem, mnie rodzina i mąż tak nakręcają na dziewczynkę ze mam wrażenie ze wszyscy będą rozczarowani jak okaże się chłopiec :/
Najgorsze ze każdy wie Że ja zawsze marzyłam o córeczce i to oni powinni mi mówić ze nie ważne co będzie bo to dopiero pierwsze ...