reklama
Dzięki za pocieszenieSzczerze, to nie zazdroszczę [emoji23]. Jeszcze pamiętam. Miałam wrażenie, że mi brzuch porozrywają [emoji23].
ladyk24na7
Fanka BB :)
Dzięki za pocieszenie
Taki lajf [emoji173]️[emoji23]
Ale odchodzi Ci stres „o matko! Zjadłam śniadanie i nie rusza się! No czemu się nie rusza, może śpi? No dobra zjem czekoladę i zobaczę”.
Zawsze któryś się rusza [emoji23], a jak jeden się rusza, to nie ma możliwości, żeby nie przydzwonił drugiemu - to ten drugi wtedy - chciał nie chciał - się poruszy. Szczególnie później, jak mają mało miejsca w brzuchu.
Ennis92
Chłop się cieszył z syna bo jak mówi "łatwiej się dogada"Ja nie mam żadnych przeczuć,co do płci. W pierwszej ciąży założyłam się z mężem. Ja obstawiałam córkę, on syna. Wygrałam. W drugiej ciąży nic a nic żadnych przewidywań. Stary mi zapowiedział, że jak dwie córki to kupuje wędkę i będzie na ryby chodził, bo dla niego za duży poziom estrogenów w domu [emoji23]. Na połówkowych dowiedział się, że dwóch synów, to myślałam, że w gabinecie pod sufit z radości poleci. Wiadomo, nazwisko nie wymrze, ród utrzymany [emoji23] (mąż ma siostrę, a teściu miał 3 siostry i jednego brata, ale ten brat to bezdzietny kawaler pod 60tke, ale kto wie). Z jednej strony, ze względu na córkę - fajnie jakby druga dziewczynka była - „układ sił” wyrównany ;-). Ale zobaczymy, kto ma być, to już tam jest [emoji23].
Ja mam 13 letniego brata i coś tam z pieluch pamiętam [emoji23]
Dziewczynki są proste [emoji14] przynajmniej do czasu, ale baba babę chyba zrozumie.
Ja mam czasem problem inne baby zrozumieć [emoji23]
Dziewczyny poradzicie sobie czy z chłopcem czy z dziewczynka :-) nie będzie wyjścia. Ja w sumie też po córci myślałam że z chłopcem nie będę wiedzieć co i jak A tu okazało się że jest prostszy w obsłudze zwłaszcza jak kupę zrobił .
U mnie dziś 14tc+2 i się martwię bo czułam takie dziwne muskania dzieciątka A od kilku dni nic :-( mam nadzieję że to tylko lekkie schizy przy przeziebieniu.
U nas w sumie płeć obojętna bo mamy parę w domu więc oby zdrowe było:-) ale ja bym chciała tą dziewczynkę:-)
Spokojnie kochana 14+2 to jeszcze wcześnie, Dzidzia ma sporo miejsca. Ja 19+3 I czasem tylko wieoczrem coś czuję
Moja mama ma 7 wnuczek i 4 wnukow, plus nasz 5ty Okruszek w drodze.
U nas nie ma jeszcze wnuków, my będziemy pierwsi. Ale ja np jestem jedyną wnuczka [emoji23][emoji23]
Teraz będę miała testosteron w domu. Chłop, 2 kocury I syn, [emoji23]
Myslniczek
Masaż mam codziennie D. Mi robi.Może idź na jakis masaż? Coś na sam kark?
Zawsze sobie radzilam z bólem to i teraz zacisne zęby i dam rade [emoji4]
Aguu
W sumie jak tak teraz pomyślałam, to często mówiłam do męża "nie wiem o co jej chodzi" i on zawsze powtarzał "przecież to baba, kto ją zrozumie"Ja mam czasem problem inne baby zrozumieć
Ale obsługa taka sama Ja mając najpierw córki bałam się siusiaka, też daliśmy radę hehe
ada1989
Mama Konradka :)
Ale fajnie [emoji1] Ty będziesz miała tam tornado z dwojeczka[emoji16] u nas póki co przez brzuch nie czuc, ja bardziej niż kopniaki czuje takie przeciąganie, albo jakby ciśnienie na pęcherz, chyba sie rozciąga [emoji1]Moje dzieci w końcu dały o sobie znać Leżałam z synem lat 9 i oglądaliśmy my bajkę aż nagle czuje jak ktoś koziołki fika w brzuchu raz niżej raz wyżej. I brzuch robił się w tym miejscu twardy aż syn poczuł ruch jak przyłożył rączkę ... I jego zaskoczenie na twarzy i tekst o Jezu on się rusza
Na obrączkę chyba nigdy nie sprawdzalam, za to kalendarz chiński ale lipa, przy pierwszych dwóch chłopakach się sprawdziło ale przy trzecim już nie [emoji1] teraz też wychodzi dziewczynka ale ja tam biorę to totalnie jako zabawę, w zabobony nie wierze[emoji12]A ten zabobon tzn "wróżbę" z obrączką na płeć sprawdzałyście? [emoji23][emoji23][emoji23] hehe
Tak samo ludzie mi się dziwili że żadnych czerwonych kokardek nie upinam do wózka ale ja tam w to nie wierze.
Zaprowadzilam dzieci, siedzę z młodym na kanapie, on je jabłko a ja muszę odsapnac, jednak pod górkę z wózkiem i niedużym jeszcze brzuszkiem już ciężko się idzie [emoji45]
AjahiS
U mnie póki co się sprawdza :-)A ten zabobon tzn "wróżbę" z obrączką na płeć sprawdzałyście? [emoji23][emoji23][emoji23] hehe
reklama
Ennis92
Ja się bałam dziewczynki bo nie wiedziałam jak ja "czyścić"? Zrobi kupę i jej powchodzi [emoji85] wiem głupie problemy ale strasznie się tego bałamW sumie jak tak teraz pomyślałam, to często mówiłam do męża "nie wiem o co jej chodzi" i on zawsze powtarzał "przecież to baba, kto ją zrozumie"
Ale obsługa taka sama [emoji14] Ja mając najpierw córki bałam się siusiaka, też daliśmy radę hehe