reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
I ja dzis zwijam sie z bólu mój kark sie mocno odzywa od kilku dni ból promieniujacy do łopatki i ręki. Od lat cierpię na bólowy zespół szyjny. (Wiec z bólem żyje codziennie od 2007 r.) a do tego 2 lata temu doszło mi przewianie i kręcz karku który odzywa sie zawsze jak dziala na mój kark zimno. Masakra

Trzymam kciuki jeśli ktoś dziś wizytuje :)

Ja dziś też miałam popierzony sen, mojej sąsiadki córka jest w ciąży i ma termin na czerwiec. I mnie się śniło że ona w 9 msc szła naszą ulicą, ja ją spotkałam a ona weszła do mojego domu do sypialni i tam zaczęła rodzić [emoji23][emoji23] a ja biegałem po domu i szukałam ręczników żeby mi łóżka nie zaplamila, jej mama i chłopak siedzieli przy niej i jej pomagali rodzić [emoji16] główka wyszła i mój sen się skończył bo budzik zadzwonił [emoji23][emoji23][emoji23]

Piszecie dziewczyny o Czarnobylu stąd te nasze tarczyce cukrzyce i inne badziewia ja miałam 8 lat i pamiętam jak po pochodzie 1 majowym szło się do szkoły pić takie świństwo tzn lekarstwo i tak oczywiście zdecydowanie za późno

Marta na opakowaniu jest dawkowanie. Ja już dokladnie nie pamiętam, bo to że trzy lata temu było,ale wiem że sama jej kupowałam i bardzo pomogło.
Ja już po zakupach. Odstawiłam średniaka do przedszkola i podjechałam do Tesco, kupiłam córce bardzo fajna kurtkę zimową na kolejny sezon za 60zl:) na chłopaków też coś było,ale muszę przejrzeć co mam kupione (zawsze na wyprzedazach kupuje na kolejny rozmiar) i najwyżej wrócę. No. I wpadłam na maluchowy [emoji85] obkupiłam trochę bobasa, jak zjem śniadanie to Wam pokażę [emoji4]

Hej ponownie :)
Dziękuję za przywitanie :) Co do używek w ciąży to będąc przez tydzień w szpitalu w pierwszej ciąży, każda dziewczyna, która leżała ze mną na sali paliła! W głowie mi się to nie mieściło. Co chwilę słyszałam tylko "przypilnujesz mi małą, bo MUSZĘ skoczyć na papieroska..". Skala tego jest tak duża, że lekarz podczas przyjęcia był w szoku, że nie mam żadnych używek... Może to kwestia edukacji i "zapewnień" starszych, że Oni tak robili i nic się nie działo. Rodziłam w innym, małym mieście (bo tam ordynatorem jest mój lekarz) i dziewczyny w większości były tam z małych miejscowości i wsi - możliwe, że to też miało wpływ na tak wysoką skalę. Co do picia % to już w ogóle szkoda słów, zawsze mnie to strasznie drażniło. Jedni mają ciąże za nic, a niektórzy robią wszystko żeby mieć jakąkolwiek szansę na nią.. Aczkolwiek spotkałam się z dziewczyną, która twierdziła że drineczek nie zaszkodzi, a pali po to żeby dziecko było małe! :o

Ludzie to jednak są durni niesamowicie. U nas to chyba tylko patologia pali. Piją, palą i rodzą zdrowe dzieci, jedno za drugim. A normalnie ludzie starają się latami o zdrowe dziecko, chuchają i dmuchają..

Piszecie dziewczyny o Czarnobylu stąd te nasze tarczyce cukrzyce i inne badziewia ja miałam 8 lat i pamiętam jak po pochodzie 1 majowym szło się do szkoły pić takie świństwo tzn lekarstwo i tak oczywiście zdecydowanie za późno
Mi mama opowiadała jak dawali jakieś "cukierki" u nich właśnie po Czarnobylu a że nikt nie chciał jeść to ona jadła za wszystkich [emoji85]
Nam już nie dawali bo ja z 92

Ludzie to jednak są durni niesamowicie. U nas to chyba tylko patologia pali. Piją, palą i rodzą zdrowe dzieci, jedno za drugim. A normalnie ludzie starają się latami o zdrowe dziecko, chuchają i dmuchają..
To prawda. Nie zliczę ile łez wylałam i ile złości w sobie miałam, jak kolejny raz się Nam nie udawało, a robiliśmy wszystko książkowo, dbałam o siebie itd. a potem wyszłam do sklepu i mijałam ciężarną z wielkim brzuchem i papierosem. Momentalnie miałam łzy w oczach.

reklama
Ja na szczęście nie widuję takich rzeczy. Za to mama z wózkiem bądź małym dzieckiem i fajką to i nie rzadko... I nie rzadko właśnie takie paniusie, nie patologia.

Do góry