reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
I ja dzis zwijam sie z bólu mój kark sie mocno odzywa od kilku dni ból promieniujacy do łopatki i ręki. Od lat cierpię na bólowy zespół szyjny. (Wiec z bólem żyje codziennie od 2007 r.) a do tego 2 lata temu doszło mi przewianie i kręcz karku który odzywa sie zawsze jak dziala na mój kark zimno. Masakra

Trzymam kciuki jeśli ktoś dziś wizytuje :)

Ja dziś też miałam popierzony sen, mojej sąsiadki córka jest w ciąży i ma termin na czerwiec. I mnie się śniło że ona w 9 msc szła naszą ulicą, ja ją spotkałam a ona weszła do mojego domu do sypialni i tam zaczęła rodzić [emoji23][emoji23] a ja biegałem po domu i szukałam ręczników żeby mi łóżka nie zaplamila, jej mama i chłopak siedzieli przy niej i jej pomagali rodzić [emoji16] główka wyszła i mój sen się skończył bo budzik zadzwonił [emoji23][emoji23][emoji23]

Piszecie dziewczyny o Czarnobylu stąd te nasze tarczyce cukrzyce i inne badziewia ja miałam 8 lat i pamiętam jak po pochodzie 1 majowym szło się do szkoły pić takie świństwo tzn lekarstwo i tak oczywiście zdecydowanie za późno

Marta na opakowaniu jest dawkowanie. Ja już dokladnie nie pamiętam, bo to że trzy lata temu było,ale wiem że sama jej kupowałam i bardzo pomogło.
Ja już po zakupach. Odstawiłam średniaka do przedszkola i podjechałam do Tesco, kupiłam córce bardzo fajna kurtkę zimową na kolejny sezon za 60zl:) na chłopaków też coś było,ale muszę przejrzeć co mam kupione (zawsze na wyprzedazach kupuje na kolejny rozmiar) i najwyżej wrócę. No. I wpadłam na maluchowy [emoji85] obkupiłam trochę bobasa, jak zjem śniadanie to Wam pokażę [emoji4]

Hej ponownie :)
Dziękuję za przywitanie :) Co do używek w ciąży to będąc przez tydzień w szpitalu w pierwszej ciąży, każda dziewczyna, która leżała ze mną na sali paliła! W głowie mi się to nie mieściło. Co chwilę słyszałam tylko "przypilnujesz mi małą, bo MUSZĘ skoczyć na papieroska..". Skala tego jest tak duża, że lekarz podczas przyjęcia był w szoku, że nie mam żadnych używek... Może to kwestia edukacji i "zapewnień" starszych, że Oni tak robili i nic się nie działo. Rodziłam w innym, małym mieście (bo tam ordynatorem jest mój lekarz) i dziewczyny w większości były tam z małych miejscowości i wsi - możliwe, że to też miało wpływ na tak wysoką skalę. Co do picia % to już w ogóle szkoda słów, zawsze mnie to strasznie drażniło. Jedni mają ciąże za nic, a niektórzy robią wszystko żeby mieć jakąkolwiek szansę na nią.. Aczkolwiek spotkałam się z dziewczyną, która twierdziła że drineczek nie zaszkodzi, a pali po to żeby dziecko było małe! :o

Ludzie to jednak są durni niesamowicie. U nas to chyba tylko patologia pali. Piją, palą i rodzą zdrowe dzieci, jedno za drugim. A normalnie ludzie starają się latami o zdrowe dziecko, chuchają i dmuchają..

Piszecie dziewczyny o Czarnobylu stąd te nasze tarczyce cukrzyce i inne badziewia ja miałam 8 lat i pamiętam jak po pochodzie 1 majowym szło się do szkoły pić takie świństwo tzn lekarstwo i tak oczywiście zdecydowanie za późno
Mi mama opowiadała jak dawali jakieś "cukierki" u nich właśnie po Czarnobylu a że nikt nie chciał jeść to ona jadła za wszystkich [emoji85]
Nam już nie dawali bo ja z 92

Ludzie to jednak są durni niesamowicie. U nas to chyba tylko patologia pali. Piją, palą i rodzą zdrowe dzieci, jedno za drugim. A normalnie ludzie starają się latami o zdrowe dziecko, chuchają i dmuchają..
To prawda. Nie zliczę ile łez wylałam i ile złości w sobie miałam, jak kolejny raz się Nam nie udawało, a robiliśmy wszystko książkowo, dbałam o siebie itd. a potem wyszłam do sklepu i mijałam ciężarną z wielkim brzuchem i papierosem. Momentalnie miałam łzy w oczach.

reklama
Ja na szczęście nie widuję takich rzeczy. Za to mama z wózkiem bądź małym dzieckiem i fajką to i nie rzadko... I nie rzadko właśnie takie paniusie, nie patologia.

Do góry