reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Boże jaki dobry obiad zrobiłam[emoji7][emoji1786] normalnie orgazm kulinarny [emoji23] wymyśliłam, że może zrobię łopatkę w sosie własnym, bo moja mama zawsze robila i to taki smak dzieciństwa, a dawno nie robiłam.. wyszła przepysznie;) w ogóle wszystko dziś załatwiłam, materiały odebrałam (piękne są!! [emoji7]) Pożyczyłam też od koleżanki maszynę do chleba imam zamiar spróbować:) Mogę teraz lezec wentylem do góry i trawić.

Co za pomysł [emoji849] moja koleżanka nie miała widocznej ciąży w 8 miesiącu. W ogóle co to za dyskryminacja.

No wlasnie mobilność takiego łóżeczka jest dodatkowym plusem

Mój Max tez spał od początku w swoim łóżeczku i w swoim pokoju obok sypialni. Teraz bym się na to nie odważyła, ale do łóżka chyba tez brać nie chce. Ze względu na męża, bo potrafi zdzielić w nocy

Podasz mi przepis bo mi język do doopy uciekł? [emoji23][emoji6]

Barszczu z kulebiakiem bym zjadła
Plusem tego, ze rodzimy w lipcu jest to, ze najemy się truskawek, czereśni, malinek [emoji7][emoji7][emoji7]
Ja się cieszę właśnie że w lipcu rodze bo słoneczko i brak tej depresyjnej pogody, starsze się rodziły styczeń, marzec, kwiecień więc jeszcze nie było tak fajnie i ciepło. A teraz nawet tyle ubierania nie będzie[emoji16] mnie dobijala ta wczesna szarowka za oknem zaraz po porodach, zresztą nie napalm wtedy zbyt dobrego nastroju i się wszystko kumulowalo

A skąd masz box, dostałaś czy kupowałas? Widziałam cos na stronie lidla że ponoć mają, musze się zgłębić w to. Chociaż pudełka nie dam do spania bo nawet nie ma na czym stać ale nawet żeby coś przechować a chusteczki czy pampersy się przydadzą
U nas nie ma. Jak zwykle Północna to nie cześć UK ale jak brexit to nie oddadzą [emoji849]

Co za pomysł [emoji849] moja koleżanka nie miała widocznej ciąży w 8 miesiącu. W ogóle co to za dyskryminacja.

Mój Max tez spał od początku w swoim łóżeczku i w swoim pokoju obok sypialni. Teraz bym się na to nie odważyła, ale do łóżka chyba tez brać nie chce. Ze względu na męża, bo potrafi zdzielić w nocy

Plusem tego, ze rodzimy w lipcu jest to, ze najemy się truskawek, czereśni, malinek [emoji7][emoji7][emoji7]
Jak ja wam zazdroszczę tych truskawek. Teraz sobie kupuje bo jakimś cudem są dość tanie i pachną i smakują jak truskawki.
Wiem że w Szkocji są na pewno, a ostatnio w Internecie czegos szukałam i widziałam że lidl niby w Anglii tylko trzeba jakieś kursy online zrobić, zarejestrowałam się a potem zapomniałam
Też widziałam ale jak wpisałam swój kod to nie sorry tam nie wysyłamy [emoji23] a kurs ponoć można poporstu otworzyć video i tyle nawet nie trzeba oglądać.

Wstawiasz sobie warzywa jak na rosół, solisz, czekasz aż się zagotuje. Wrzucasz w to klopsy (doprawione jak lubisz). Gotujesz 15 min. Wyciagasz klopsy i wrzucasz ziemniaki. Chyba, że wolisz ziemniaki osobno gotować :) Jak ziemniaki zmiękną, wrzucasz kilka jajek ugotowanych na twardo. Doprawiasz, dorzucasz kopru, zalewasz śmietaną z kartonika. Na koniec wciskasz cytrynę (zalezy jaka kwasna ma byc) lub troche octu - są zwolennicy i tego i tego. Wolę w ciąży nie używać octu dlatego dodaję cytryny ;) Ale z octem tez super. Troche inny smak. Wrzucasz klopsy z powrotem do zupy. I tyle. Chyba, że wolisz jak zupa jest mocno gęsta, wtedy możesz zaciągnąć mąką. Ja lubie potem pić sobie w kubku rzadką zupke :) Nie robiłam takiej zupy mieszkając w Szczecinie, nie znalismy takiej. Od kiedy jestem na Mazurach jadam regularnie :) Idealna na kaca ;) A najlepszy smak ma, kiedy klopsy są z wołowiny :)

A skąd masz box, dostałaś czy kupowałas? Widziałam cos na stronie lidla że ponoć mają, musze się zgłębić w to. Chociaż pudełka nie dam do spania bo nawet nie ma na czym stać ale nawet żeby coś przechować a chusteczki czy pampersy się przydadzą
Ada tutaj https://www.babyboxco.com/baby-box-university/
Rozwiazujesz test i mozesz odebrac za darmo, lub placisz za wysylke. Jest w nim materacyk i przescieradelko.
Na podlodze moze stac, oczywiscie w dzien bo w nocy bym sama nie mogla spac [emoji6]
Ten box to tak naprawde wg mnie na gora 3 miesiace. A ja mam konserwatorium, wiec podejrzewam ze maly tez bedzie spal duzo w gondolce. Niemniej pudelko na zabawki sie przyda.

Ide pod prysznic i czekam na L i jedziemy do szpitala. Kazali mi przyjechac i sprawdza mi to plamienie i pogadamy o cukrze bo nie moge nad nim zapanowac.

Wstawiasz sobie warzywa jak na rosół, solisz, czekasz aż się zagotuje. Wrzucasz w to klopsy (doprawione jak lubisz). Gotujesz 15 min. Wyciagasz klopsy i wrzucasz ziemniaki. Chyba, że wolisz ziemniaki osobno gotować :) Jak ziemniaki zmiękną, wrzucasz kilka jajek ugotowanych na twardo. Doprawiasz, dorzucasz kopru, zalewasz śmietaną z kartonika. Na koniec wciskasz cytrynę (zalezy jaka kwasna ma byc) lub troche octu - są zwolennicy i tego i tego. Wolę w ciąży nie używać octu dlatego dodaję cytryny ;) Ale z octem tez super. Troche inny smak. Wrzucasz klopsy z powrotem do zupy. I tyle. Chyba, że wolisz jak zupa jest mocno gęsta, wtedy możesz zaciągnąć mąką. Ja lubie potem pić sobie w kubku rzadką zupke :) Nie robiłam takiej zupy mieszkając w Szczecinie, nie znalismy takiej. Od kiedy jestem na Mazurach jadam regularnie :) Idealna na kaca ;) A najlepszy smak ma, kiedy klopsy są z wołowiny :)
Z ciekawości spytam czemu nie używasz octu?

reklama
Ada tutaj https://www.babyboxco.com/baby-box-university/
Rozwiazujesz test i mozesz odebrac za darmo, lub placisz za wysylke. Jest w nim materacyk i przescieradelko.
Na podlodze moze stac, oczywiscie w dzien bo w nocy bym sama nie mogla spac [emoji6]
Ten box to tak naprawde wg mnie na gora 3 miesiace. A ja mam konserwatorium, wiec podejrzewam ze maly tez bedzie spal duzo w gondolce. Niemniej pudelko na zabawki sie przyda.

Ide pod prysznic i czekam na L i jedziemy do szpitala. Kazali mi przyjechac i sprawdza mi to plamienie i pogadamy o cukrze bo nie moge nad nim zapanowac.
O super. Daj znać co mówili

Do góry