reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ola w [emoji16] oj może już mu się znudził? Mój lubi wszystko. Z łóżka u nas da się wejść na parapet i tysiąc razy powtarzam że się poslizgnie i wpadnie w dziurę pomiędzy albo się uderzy i będzie bolało. No i dzisiaj się uderzył i ma siniaka. Ale po 6 min znowu tam idzie. No co za uparciuch. Dziecko wysokiego ryzyka. A balony lubi, nawet je całował [emoji23][emoji23]

Moja się boi balonów..

Wysiadam już. Od 1,5 miesiąca (jakoś) moja Panna robi sobie około 2 h przerwy w snie, taka nocna impreza. Jako, że matka ma dużo do zrobienia to kładzie się późno a za chwile pobudka. Nie mam sily i zupełnie nie wiem co zrobic, żeby się tak nie rozbudzała w nocy - macie jakąś radę? Ogólna ilość snu u mnie od lipca jest niewielka ale teraz to ja śpię w sumie 3-4 godziny. Dla mnie mało [emoji53]

Ola moja do balonów też nie była na początku przekonana, nie płakała ale patrzyła z nieufnością:) dopiero po pewnym czasie zaczęła się bawić.
Judith myślę, że chyba powinnaś odpuścić robienie tych rzeczy do późna bo przy takiej ilości snu to za jakiś czas zwariujesz.Ja zwykle idę spać o 21.30 bardziej z rozsądku bo nigdy nie wiem jaka noc będzie-moja też miała wvzwyczaju robić takie imprezy.

Judith logicznie to brzmi.
Kasia a może masz możliwość zatrudnić opiekunkę. Choć na 3 godziny dziennie, lub żeby poszła na spacer z Emilka. Na pewno ktoś w okolicy chce zarobić kilka funtów.
Ola mój też się bał balonika. Położyłam mu w jego kąciku zabaw i ogarnął.
U nas był etap z ucieczka z przewijaka, ale teraz już jest w miarę ok. Oczywiście czasem go coś zainteresuje akurat w momencie zmiany pieluchy, ale staram mu się coś dać do zabawy.

Misia ostatnio w centrum dziecka (tutaj są takie a-la przychodnie dla niemowlaków gdzie też chodzimy na zajęcia) widziałam ulotkę, że czasem przysługuje rodzicom darmowa pomoc do dzieci poniżej drugiego roku życia.Muszę jutro wziąć tą ulotkę i poczytać na jakiej to zasadzie.
Emi od dwóch tyg robi dziwne kupy, takie mega zbite klocki czarno zielone i straaaasznie śmierdzące.A bardzo mało je pokarmów stałych, zaledwie kilka łyżeczek.Czy któryś bobas tak ma?

Kasia mój Szymek tak ma też. Robi też normalne kupki. Ale takie zbite zdarzają się co 2-³dzien. I też je mało stałych posiłków.

Moja też czasami robi takie brzydkie kupy, ale to wtedy kiedy je szpinak, to nawet dwa dni później są takie czarnawo-zielone.
Dzisiaj Zuzia spała 44 minuty w ciągu dnia i po kąpieli (czyli przed chwilą) od razu padła.
Judith moja tak ma z 3, 4 razy w tyg, że obudzi się akurat jak ja się kładę, koło 23. I ma dobry humorek przez 1,5 godz. Potem małe mleczko i idziemy spać, ale już z nami w łóżku do rana :( Nie wiem jak jej tego oduczyć.

reklama
U nas też masakra z przewijaniem bo ciągle siada i zawsze jest placz:p

Balona uwielbia, pompuje i leży na pólce aż trochę zmięknie bo ona go szarpie:D

Dziewczyny które spia z dzieckiem - jak rozwiazujecie brak barierki na lozku? Tzn kupilyscie jakaś taka barierke? Właśnie oglądam ale one są bardzo niskie 40cm a sam materac ma 20 więc tylko 20 wystaje - moja to przejdzie [emoji848][emoji848][emoji848]

Do góry