reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol a co dostaliście bo u mnie Grześ ma oczy czerwone i katar. Byłaś na strusia?
Mmag to Grześ też umie udawać, jak kaszle normalnie to sie na niego patrzę a on wtedy udaje :) i po mnie też powtarza. A jaki wtedy jest dumny :)
Ostatnio próbuje z mlekiem na noc już 4 razy robiłam butle. Pije tak z 50-60 ml i zasypia. Czasem mu najpierw cyca daje i podmieniam :) może jutro w dzień na drzemke spróbuję.
Misia tyle że na receptę. Tak na strusia. Syrop i krople do oczu.

Artur też udaje kaszel :)
1525896609829.jpg

Załączniki

• 1525896609829.jpg
    1525896609829.jpg
    705,8 KB · Wyświetleń: 479
reklama
Emol Dicortineff to steryd, a syrop też starszy miał kiedyś na podejrzenie alergii własne
Ps ładny brzuszek :)

Oczy strasznie mu ropa zaszły więc to zalecila. Ale powiedziała że jak już czerwone nie będą mam zmniejszyć częstotliwość wkrapiania. Teraz jest 3x1 kropli, a potem ma być 2x1

Co do brzucha to 19 tc więc już widać. Jeszcze z 1,5 tyg temu można było mieć wątpliwość czy się nie spaslam. Ale teraz ciążowy.

Dziewczynki, Kuba od 2 dni jest mega marudny. Nie musze sie z nim bawic, ale jak tylko wyjdę to jest plavz i krzyk. Czasem nawet jak tylko wstane i ruszę sie w kierunku drzwi.
Myślicie ze to moze byc skok/lek separacyjny itp?
Zawsze wymagał atencji, ale etap ze płacze jak wychodzę myslalam, ze juz za nami...

Ehhh No wladnie zaczęłam sie gubić w tych skokach, bo juz trudniej liczyć tygodnie [emoji23]
Oby to to. Bo kurde zlobek juz niedługo, a ja mam wrazenie,ze on zamiast soe ode mnie odsuwać to sie zaczal bardziej przywiązywać. Co jest urocze, ale na dluzsza metę bedzie dla niego złe.

Słuchajcie- te ktore używają smoczków- kiedy i w jaki sposob planujecie je zabrać?

reklama
Hej, hej po dluzszej przerwie :-)

Emol - przerabane z ta alergia. Moja Kalina ma syrop contrahist. A probowalas kropelki fenistil?
Przykro mi, ze maly tak sie meczy :-(

Ola - u nas tez etap trwa chyba z miesiac. Nie moge nawet od niej odejsc... Nie ryczy jedynie gdy jest zainteresowana jakims nowym miejscem, ktore zwiedza i ma mnie wtedy w powazaniu [emoji23].

Maziajka - ale kruszynka z Jagody [emoji4]. Powodzenia na szczepieniu. Ja mam zalegle z lutego wzw, za 2 tyg Jaga ma szczepienie (na 9 lat), wiec i Kaline zabiore z soba, i sprobuje z obiema zalatwic temat.

Mmag, Misia - ja tez mam kaszlaca aktoreczke vel symulantke [emoji16]

Do góry