reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga o ja noworodkowa mowisz;D

No wlasnie nie wiem jak to z tym wzrostem na ile to prawdziwy pomiar wiadomo ze jakis margines bledu trzeba przyjac no ale te 80 na pewno ma.W kazdym badz razie w ksiazeczke wpisali 84.Wychodzi ze ponad 10 cm od stycznia urosla.I jest poza siatka wzrostem.U meza w rodzinie sa wysokie kobiety bo jego siostry maja jedna 190 a druga 180 moj maz tez wysoki bo 185.

Aga ona butow nie nosi wiec nie wiem.W domu na boso na polu to ewentualnie na trawie staje tez na boso.Ale ma chudziutka stope wiec bedzie ciezko z bucikami..

reklama
No wlansie ja też nie wiem jak to jest z tymi miarkami. Artur niby 75 cm, ale ubranka 80 a nawet większość 86 nosi. A raczej 10 cm to przepaść. Tak szacuje ze chociaż 78-82 ma. Ale no no no u was to wysoka Pannica. :)
Ps. Kupiłam rampersy w lidlu dla Artura na 86 i mam wrażenie że są na styk. Ale patrzę w sklepie "jejcuu jakie duże, powinny być luzniejsze i na całe wakacje wystarczyć" hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]

Maziajka u nas odwrotnie. Kupiliśmy sandałki, ale był problem. Stopa szeroka i wysoka. Do tego nie może mieć za dużych butkow bo by chaczyl.
Emol mój zmierzony jak stoi ma 74 na leżaco chyba więcej bo w rozkroku stoi.

Po sesji [emoji23]. Mam tylko 2 robocze zdjecia, i to takie rozmazane ze hoho. Moj telefon wiecznie yt z piosenkami, i generalnie mega ciezko pracowalo sie z Kalina.

A teraz czekamy w przychodni na szczepienie.

Maziajka - ja pamietam wlasnie ze Siostry meza wielkie, takze Jaga tez bedzie duza. Na fotkach wydaje sie taka drobineczka [emoji7].
Moja to taka budda [emoji16]

Pumelova - prawda? Brawo Ja [emoji16]. A mam jeszcze 1 sesje zalegla [emoji1]

Zanim poszłam spać popisałam ale mi zeżarło:/
Emi była mierzona w styczniu i miała 62cm aczkolwiek ubranka już wtedy nosiła na 68 chociaż były luźne.Dwa tyg temu przeszłyśmy na bodziaki 74 ale te na 68 jeszcze pasują.Takze długo nosi na 68 bo od połowy grudnia.No ciekawe jak teraz tylko chyba sama sobie muszę ją zmierzyć bo oni już na tym etapie tego nie robią.Widzę tylko, że już się nie mieści na przewijaku, który ma 67cm...
Kiepsko się czuję od wczoraj, mam zawroty głowy i mega słaba jestem

Kasiu - jakies przesilenie? Zdrowka!

My po szczepieniu. Poki co wszystko okej. I mam porownanie co do miary na stojaco, a na lezaco (centymetrem krawieckim).
Na stojaco 78 cm (Pani dr mierzyla) , na lezaco 84 cm (pielegniarka mierzyla) [emoji16]. W ksiazeczce wpisano 78. Waga, ta dam: 11,400 kg [emoji123][emoji16].

Kasiu - kurcze... A nie masz tam kogos by moc chociaz wyjsc z domu z Mala? Jak spacerki? Moze mame bys sciagla na troszke?

Agaaa dobrze ze ok a waga ooo matko ale wiesz ze u Was tak jest wiec masz luz w tej kwestii:D

A my mamy 4 zabki matko mam nadzieje ze te noce tragiczne byly wlasnie spowodowane tymi zebami.

reklama
aga_k_m ładna waga :) oby noc była spokojna po szczepieniu :)

Maziajka oj to ona z 10 cm dłuższa od mojego kruszka ;) 4 ząbki na raz ? gratuluje :) u nas chyba dolne dwójki idą, a mamy tylko jedną dolną jedynkę ;) druga się jeszcze nie przebiła, a noce też tragiczne, i jeszcze nie do końca wyzdrowiał

Do góry