reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Super :)

A jakie wrażenia odnośnie lekarza?

Dziewczyny, wiem ze temat juz był, ale np u mnie to sie zmieniło z dnia na dzien ;p
Ile posiłków dziennie maja Wasze dzieciaki? Jakie przerwy pomiedzy?
Pytam głownie mamy karmiące mm. I pytam o posiłki w ciagu dnia, bez nocnych akrmien

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola u mnie ostatnio się sypią posiłki, co jest uzależnione od zębów prawdopodobnie. Teraz przy górnych dwójkach które jak dotąd bolą najbardziej to mamy mm po przebudzeniu ( symbolicznie max 90 ml) po 2h kaszka też na mm po ok 4 h od kaszki obiadek ( mm nie wchodzi, bunt na butelke chyba że podam w kubeczku to frajda) póżniej po ok 3 h mm następnie podwieczorek (po 2-3h) banan do ręki czy jogurt albo placuszki no i po kąpieli mm.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w taki neutralny. Ogólnie nie mogłam narzekać. Zrobił wywiad potem poprosiłam męża do gabinetu. Mówił wszystko co mierzy, potem sprawdził w kompie. Dwa razy coś zazartowalismy i tyle :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Ola u nas L je ok 8, 15, 18 i 21 butlę180ml, a ok 12 kaszkę i ok 14 obiadek. Ja pilnuję tych godzin i widzę, że Jemu to pasuje, niedługo wprowadzę jeszcze jeden posiłek, pewnie zamiast mm o 15. Ja się nie spieszę:p

Emol no to fajnie, że wszystko ok.

My byliśmy z jajami, oczywiście gdy deszcz padał , i u teściów, teraz dom, zaraz idę robić sałatkę z tuńczyka, karczek się piecze nobi pewnie później spacer.

Wesołego Jajka!:)

Dawno mnie nie było,kompletnie nie wiem co u kogo się dzieje. U nas zeby,zeby.. jak wyszły dolne jedynki tak od tego czasu ząb za zebem. Noce okropne a i dnie nie lepsze. Szymek ma tylko jedną drzemkę pół godzinna. Eh no nic obowiązki wzywają.
Życzę Wam Wesołych Świat!

Emol super że wszystko dobrze z dzidziolem [emoji5]

Napisane na Redmi Note 5A Prime w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w ciągu dnia wychodzi 4xmm i 2,3 razy pokarm stały jak.zupka, puree czy owoce.

Chybra ja tez bardzo pilnuje godzin jedzenia, generalnie mamy stały plan dnia odkąd skończyła 2m

Wesołych i spokojnych Świąt!!!:*

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ale to jakie przerwy maxie w jedzeniu? Bo u mnie wychodzi 5 posiłków, a czasem nawet 4 jesli Kubie sie wydłuża drzemki albo dam mu jakas przekaske. I sie zastanawiam czy nie za mało :D

Zazwyczaj je rano 210mp, potem kasKa, potem 180-210, potem obiad (zrobiony albo słoik i na noc 210

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny spokojnych i radosnych Swiat pierwszych z naszymi dzidziolami!:)

Pd. Czytam, ale nie daje rady pisac - trzy tygodnie siedze z dwoma szkrabami- starsza cora chore ucho i w miedzyczasie malutka tez sie zarazila, no i my tez. na szczescie juz jest ok:)

Dzięki za życzenia na 9 miesiąc:D
Najlepszego dla 8 i 9 miesięczniakow[emoji173]

U nas wyszły w koncu 2 pierwsze żeby- dolne jedynki, więc dziecko wróciło do siebie. Do tego zaczęła siadać ale tylko jak ma się czego chwycić (w gondoli albo łóżeczku) i gaworzyc[emoji173] chyba ją to ząbkowanie mocno pochlonelo bo wszystko potem naraz wyszło [emoji7]

Abed udanych urodzin dla starszaka![emoji173]
Wszystkiego najlepszego dla niego!

Super wagę maja wasze dzieci :D

Ola W najlepszego na rocznicę [emoji173]

Cdn

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol super, ze wszystko dobrze z dzieckiem :)

Ja też się trzymam stałych pór jedzenia 11 kaszka/owoc/day up, 15 obiad po 17 jakis owoc albo co tam mamy ;) ale u nas cyc jest ;)

Dziewczyny spokojnych Świąt :*

Do góry