reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Super :)

A jakie wrażenia odnośnie lekarza?

Dziewczyny, wiem ze temat juz był, ale np u mnie to sie zmieniło z dnia na dzien ;p
Ile posiłków dziennie maja Wasze dzieciaki? Jakie przerwy pomiedzy?
Pytam głownie mamy karmiące mm. I pytam o posiłki w ciagu dnia, bez nocnych akrmien

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola u mnie ostatnio się sypią posiłki, co jest uzależnione od zębów prawdopodobnie. Teraz przy górnych dwójkach które jak dotąd bolą najbardziej to mamy mm po przebudzeniu ( symbolicznie max 90 ml) po 2h kaszka też na mm po ok 4 h od kaszki obiadek ( mm nie wchodzi, bunt na butelke chyba że podam w kubeczku to frajda) póżniej po ok 3 h mm następnie podwieczorek (po 2-3h) banan do ręki czy jogurt albo placuszki no i po kąpieli mm.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w taki neutralny. Ogólnie nie mogłam narzekać. Zrobił wywiad potem poprosiłam męża do gabinetu. Mówił wszystko co mierzy, potem sprawdził w kompie. Dwa razy coś zazartowalismy i tyle :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Ola u nas L je ok 8, 15, 18 i 21 butlę180ml, a ok 12 kaszkę i ok 14 obiadek. Ja pilnuję tych godzin i widzę, że Jemu to pasuje, niedługo wprowadzę jeszcze jeden posiłek, pewnie zamiast mm o 15. Ja się nie spieszę:p

Emol no to fajnie, że wszystko ok.

My byliśmy z jajami, oczywiście gdy deszcz padał , i u teściów, teraz dom, zaraz idę robić sałatkę z tuńczyka, karczek się piecze nobi pewnie później spacer.

Wesołego Jajka!:)

Dawno mnie nie było,kompletnie nie wiem co u kogo się dzieje. U nas zeby,zeby.. jak wyszły dolne jedynki tak od tego czasu ząb za zebem. Noce okropne a i dnie nie lepsze. Szymek ma tylko jedną drzemkę pół godzinna. Eh no nic obowiązki wzywają.
Życzę Wam Wesołych Świat!

Emol super że wszystko dobrze z dzidziolem [emoji5]

Napisane na Redmi Note 5A Prime w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w ciągu dnia wychodzi 4xmm i 2,3 razy pokarm stały jak.zupka, puree czy owoce.

Chybra ja tez bardzo pilnuje godzin jedzenia, generalnie mamy stały plan dnia odkąd skończyła 2m

Wesołych i spokojnych Świąt!!!:*

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ale to jakie przerwy maxie w jedzeniu? Bo u mnie wychodzi 5 posiłków, a czasem nawet 4 jesli Kubie sie wydłuża drzemki albo dam mu jakas przekaske. I sie zastanawiam czy nie za mało :D

Zazwyczaj je rano 210mp, potem kasKa, potem 180-210, potem obiad (zrobiony albo słoik i na noc 210

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny spokojnych i radosnych Swiat pierwszych z naszymi dzidziolami!:)

Pd. Czytam, ale nie daje rady pisac - trzy tygodnie siedze z dwoma szkrabami- starsza cora chore ucho i w miedzyczasie malutka tez sie zarazila, no i my tez. na szczescie juz jest ok:)

Dzięki za życzenia na 9 miesiąc:D
Najlepszego dla 8 i 9 miesięczniakow[emoji173]

U nas wyszły w koncu 2 pierwsze żeby- dolne jedynki, więc dziecko wróciło do siebie. Do tego zaczęła siadać ale tylko jak ma się czego chwycić (w gondoli albo łóżeczku) i gaworzyc[emoji173] chyba ją to ząbkowanie mocno pochlonelo bo wszystko potem naraz wyszło [emoji7]

Abed udanych urodzin dla starszaka![emoji173]
Wszystkiego najlepszego dla niego!

Super wagę maja wasze dzieci :D

Ola W najlepszego na rocznicę [emoji173]

Cdn

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol super, ze wszystko dobrze z dzieckiem :)

Ja też się trzymam stałych pór jedzenia 11 kaszka/owoc/day up, 15 obiad po 17 jakis owoc albo co tam mamy ;) ale u nas cyc jest ;)

Dziewczyny spokojnych Świąt :*

Do góry