reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Umylam do końca okna, zrobiłam 3 pralki, kurze poscieralam, odkurzylam, pomopowalam. Siostra poszła na spacer to mogłam na spokojnie ogarnąć. Jutro muszę upiec 2 ciasta, zrobić jajka faszerowane, przebrać posciel, odkurzyc i pomopowac. Mąż z Arturem będą czyścić szczura klatkę jak co tydzień. Jutro jeszcze wizyta ale dzwonili ze jakiś błąd ze nie na 9.15 ale na 11 maja ten wolny termin. Więc dla mnie lepiej to na spokojnie z rana się ogarne.
Dobrze że łazienkę "ordzawilam" we wtorek i umylam najwielksze okno bo tak to bym miała jeszcze więcej roboty.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Prenatalne prywatnie 31.03
Wizyta NFZ 26.04

reklama
Emol, wow, ile masz roboty. Podziwiam, że dajesz radę :) Powodzenia jutro

Ja w końcu też umyłam okna, takie słońce, że aż żal było nie skorzystać.. a teraz siedzimy w parku, młody śpi a ja zażywam słońca :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was po krótkiej przerwie. Miałam remont w domu i dopiero wczoraj mój mąż skończył, masakra jak to przeciągal. Przygotowania do świąt dopiero zaczęłam wczoraj więc trochę jestem w lesie no ale trudno co zrobię to będzie. Czekam właśnie w kolejce do dentysty bo już drugi dzień boli mnie ząb i bałam się zostać z tym na święta więc pewnie trochę grosza wyleci z kieszeni.
Ja też uważam że cyc to wygoda. Sama karmilam krótko ale to było wygodne a teraz każdy wyjazd to dla mnie wyprawa.
Moja Zosia przez ten czas nauczyła się pelzac. Wygląda jak żołnierz na poligonie, przyciąga się rękami i zginą tylko jedna noge, śmiesznie to wygląda. Nasza fizjo twierdzi że to niedobrze bo nie będzie chciała teraz raczkowac. Troche jej nie rozumie, najpierw kazała ćwiczyć z nią trochę raczkowanie Maks 10 kroków a teraz straszny nacisk na to kładzie. Ćwiczyć z nią najlepiej całe dnie. Wasze dzieci już raczkuja??? Zosia na podłodze, macie pelza a w łóżeczku i na łóżku buja się na kolanach. Od wczoraj częściej sama siada więc jest jakiś sukces.
Uciekam do gabinetu.

Beatka wow butelki wygodne! Dla mnie to skaranie i przekleństwo [emoji6] mycie, sterylizacja, organizacja, planowanie wyjscia jak dlugo, gdzie, w jakiej temperaturze - brac termos czy wystarczy opakowanie termiczne, jedna butelka czy dwie no masakraaaa. Ciesze się z rozszerzania doety bo można wyciągnąć day up czy inną tubkę z owocami ( Hanka uwielbia, ciągnie prosto z tubki), zamiast gej nieszczęsnej butli. W cycu podoba mi się że zawsze masz przy sobie w odpowiedniej ilości odpowiedniej temperaturze bez zmartwienia że zabraknie czy za zimne [emoji12] kazdy lubi cos innego ;)

Ja olałam porządki wszelakie poza codziennym umyciem podlogi i cały dzień poza domem, wiosnaaaaa [emoji7][emoji7] niestety krótko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol z tego co wiem to on na bora przyjmuje, Takze tma jedz :)
O widzisz, to dobrze ze masz pozniej ta wizytę. Koniecznie daj znac jak wrażenia odnośnie issata i w ogole jak badanie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Judith z tą butlą to kwestia przyzwyczajenia:) Ja albo zabieram termos z gorącą wodą jak idziemy w teren hehe albo jak idziemy gdzieś do restauracji to proszę obsługę o wodę.Nie jest to uciążliwe, nawet to mycie.Już nie sterylizuje, wyczytałam że trzeba sterylizowac dzieciom, które są podatne na afty, pleśniawki itp, a moja ani razu nie miała żadnych takich problemów.

U nas od 3 dni leje...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia my również już nie sterylizujemy po każdym jedzeniu. Może raz na 2 miesiące maleje wrzątku a tak to zmywam pod gorącą wodą. I tak robimy jak młody skończył z 4 miesiące. Nie miał żadnych plesniawek itd więc chyba mu to służy

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

reklama
Po badaniach. Wszystko wygląda ok, więc super. Ale płci mi nie chciał powiedziec, choć mi się wydawało ze widzę chłopca. Mówił też, że pięknie się układa i aby każde dziecko tak współpracowalo, to by już był dawno w domku. [emoji4]
A i z wielkości wychodzi na 12 +6 więc jakbym poszła za tydzień to nie miałabym co mierzyć. Termin 7.10

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Do góry