reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej

Ola przyjdzie wiosna to i zle mysli odejda.Wszystko jest oki ;-) Jagoda tez ma takie zyly .
Co do kasy to slabo..z tym najciezej cos zrobic.

Napolka ja juz ogladalam wczoraj przyjaciolki!;-) tez bardzo lubie.

Pola mam nadzieje ze wyniki wyjda ok! I w koncu dojda lekarze do przycyzby ulewania.

Poranna burza dobrze Ci pumelova napisala .Karmienie jest w glowie!

Ja przytylam w ciazy 10kg teraz juz mam -15kg wiec mniej niz przed ciaza;D wiecej tracic nie chce bo mam juz 52kg.

Okres dostalam niestety po 3 miesiacach mimo karmienia ciaglego na zadanie.No coz taki organizm.

Bylam ostatnio na podgladzie i mi ginka mowi ze w prawym jajniku 3 pecherzyki dojrzewaja

[emoji26] [emoji28] [emoji29] celbiat czas zaczac ;D

A i po 2 cc moja macica wyglada na nienaruszona wiec smialo moge jeszcze miec cc ale jednak dziekuje.Choc nie powiem troche mi ulzylo bo mimo ze nie planujemy to wiadomo wrazie W nie bede tak panikowac.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, ale on juz od 2 miesięcy czworakuje. Wlasnie w tym rzecz. Przed czworakowanie tego nie robił, a robi teraz. Dlatego to troche dziwne.

Zapytam fizjo, jakos 6-8 mamy kontrole, nie pamietam domladnie.

Powrotem do pracy wlasnie w tym rzecz, ze przez kredytu i zlobek nie stac nas na to, zebym wróciła na pol etatu... a nie mam z kim zostawić. Moja mama pracuje, a teściowa taz ze nie chce, a dwa tez ma swoje zajecia.
I raczej nie odżyje, bo pracuje w przedszkolu, wiec z deszczu pod rynnę ;p

Emol tylko ze jemu jedna noga leci jakby do środka. Druga trzyma ładnie. Generalnie zaczal siadać pieniedzy wizytami u fizjo, wiec dopiero sie skonsultuje, ale czuje ze to trzeba mu poprawić.
Dziekuje za dobre słowo :*
A wczesniej pisałaś o wadze - nie przejmuj sie. W drugiej ciazy tez inaczej mzoe buc z odkładaniem sie wody. Poza tym przy dwójce zrzucisz szybciej niz Ci sie wydaje :D zwłaszcza ze jestes młodziutka

Napolka daj znac czy warto kupic ta ksiazke

Maziajka masz racje. Do tego brak spacerów od kilku dni, bo temp odczuwalna -18
A czy na takim usg widac zrosty? Bo mowisz, ze macica wyglada jak nienaruszona. A ciekawa jestem jak to jets?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola zrostow nie widac chyba bo ja mialam po Jadiu mega zrosty a nikt mi nigdy nie powiedzial ze tam sa...a wyszlo przy drugim cc ze jest ich duzo.

Mowila mi o bliznie ze sie ladnie zrosla ze nie ma zadnej dziury i ze nie widac ze bylo cc tak nie dawno.

Pogoda na szczesci juz od jutra ma sie zmieniac a za 20 dni wiosnaaa!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka my też zyjemy, ale czasu stanowczo za malo.

Ola wszystko co dziewczyny napisały potwierdzam, a spadek nastroju mam nadzieję minie jak pogoda się poprawi.

Też powinnam wybrać się na przegląd gin, endokrynolog a co najgorsze naczyniowiec. w ciąży pojawiły się żylaki (ponczocha uciskowa pomagala) ale myślałam że to przejdzie a tu teraz są dni że ledwo wstaje a już mnie masakrycznie całą noga boli :-/

Abed jak Wasze karmienie? Pytam bo Kuba już od jakiegoś miesiąca próbuje się odstawić (jedynie nad ranem i wieczorem ssal) a ja że jeszcze nie chciałam przerywać to mu odciagam, ale teraz wychodza mu kolejne zęby i juz wogole nie chce ssać, a ja już nie mogę patrzeć na laktator...

Karuzela wydaje mi się ze Kuba już odrzuca pierś. A czy ładnie je z butelki czy w ogóle nie je?
Artur ostatnio ma bardzo słaby apetyt i tylko mleko. [emoji17] kilka razy zrobiłam obiad, nawet cielecinka ale nie chciał i wypluwal. Czasami zje owoc. No ale to on decyduje czy zje i ile. Więc cierpliwie czekam. Już jeden ząb wyszedł do połowy więc czekam na kolejne.

A co do żylaków nie mam ale mam uczucie ciężkich i bolacych nóg jak miałam jakieś z 12 lat do teraz. I ciągle mówię sobie zeby zrobić sobie usg żył bo mam wrażenie jak się poloze do łóżka jakby to moje łydki nie były, takie ciężkie i specyficzne uczucie.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Moja Asia się tak bujała przód tył i tydzień później już śmiało czworakowała.
Zamówiłam sobie dziś książkę "mamo pobaw się ze mną. 1001 zabaw - ciekawa jestem co tam ciekawego piszą bo nadal szukam inspiracji, mam książkę z 50 zabawami, ale większość z nich znałam.
Pola@- mi też to poleciła pediatra jak Asia ulewała, żeby dawać mniejsze porcje a częściej, ale ona już kilka miesięcy je porcje 150 ml.
Ola W- mojej też widać żyły na głowie, widocznie ma cieniutką skórkę.
Doczekałam się- dziś pierwszy odcinek Przyjaciółek z nowego sezonu, już mówiłam mężowi, że od 21 tv jest mój! :)
Asia śpi- mogę sobie odpocząć :)
Napolka i u Was zmniejszenie porcji do 150 ml pomoglo i ulewanie minelo czy dalej macie ten problem?

Pola@ - my właśnie nie zmniejszaliśmy bo ona tyle właśnie jadła a mimo to problem był duży, a raczej baaardzo dużo ulewań w ciągu dnia, teraz nie ulewa- zmieniło jej się odkąd zaczęła być bardziej w pozycji siedzącej, a Twoja Oliwcia siedzi?

Emol no tak :D myślałam że już jakiś okres tam po połogu miałaś.
Młoda jesteś zaraz wszystko zrzucisz:)

Kasia to spróbuj żółtka za jakiś czas. Alergen utrzymuje się kilka tygodni w ciele więc długo może mieć objawy.

Judith hafija jest fajnym źródłem wiedzy o kp, ale też jej nie lubię - moim zdaniem to jest fanatyzm: smoczek zły, butelka zła, mm trucizna, a dieta matki nie istnieje. Masakra!
Czemu ciężej Ci myśleć o drugim? Ja ostatnio zastanawiałam się jak ja urodziłam jak nie umiałam sobie kapsułki zaaplikowac[emoji85][emoji85][emoji85]

Pola daj znać czy ta zmiana coś pomogła:) super że nie skaza[emoji173] trzymam kciuki za wynik, daj znać.

Napolka co to za książka te 50 zabaw? Bo ja chyba znam 2 więc chętnie się zainspiruje[emoji23]
Ja też czekałam na przyjaciółki!!! Ale dopiero na ipli obejrzę[emoji173][emoji173]

Ola W a w przedszkolu w którym pracujesz jest żłobek? Czy oddajesz zupełnie gdzie indziej jak coś? O ile byś miała oddać. Z ciekawości pytam, bo fajnie by było mieć w swoim miejscu pracy :)

Karuzela wybierz się zobaczyć te żylaki żeby Ci się jakiś zator nie zrobił:*

Emol teraz nic z nogami nie zrobisz w ciazy, ale potem sobie to skontroluj:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola w chodziło mi że będąc na macierzyńskim można wrócić na pół etatu, wtedy dostajesz pensje za pół etatu i drugie pół macierzyński. jak ci zostało 4 mc macierzyńskiego to mogłabyś tak pracować przez 8 mc. ale masz rację że w przedszkolu nie odpoczniesz ;) a to prywatne czy państwowe ? moja koleżanka która pracuje też w przedszkolu twierdzi że to zupełnie inaczje ze swoim a praca :)

Pola super że nie skaza :) powodzenia jedzeniu :) ja też zaczęłam mu mniej podawać odkąd oglądałam program gdzie móili że dziecko ma żołądek wielkości swoich dwóch pięści, teraz patrzę na jego ręce i zawartosć miseczki :D

Karuzela u nas jest kaszka dwa razy dziennie i obiadek, do tego dwa razy coś w między czasie. ok 11 jest to cyc po południu jakiś owoc. U nas cyc tylko o 11 później o 19 przed spaniem i dwa razy w nocy, po przebudzeniu już nie chce :( ja odciągałam przez tydzień ale stwierdziłam że to bez sensu, robiłam na tym kaszkę bo mój z butelki nie chce pić :( dlatego jeszcze go nie odstawiłam. A mieliśmy mu dodać butelkę mm w ciągu doby weduług zalecen pedriatry, on pił butelkę i nagle nie chce, nie chce też z niekapka pić mleka ani mojego ani mm :( ja nie wiem jak to będzie

Do góry