reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia hmm może to jakaś alergia kontaktowa? Zmieniłaś jakiś proszek? Pewnie sama o tym pomyslalas.
No właśnie probiotyk był dla mnie jasny jak słońce bo też zawsze dostawalam. Ale to nie żołądek a jelita są wyjalowione- antybiotyk wyzera z nich bakterie w tym te dobre a dobrych potrzebujemy.
Ostatnio czytałam że po antybiotyku nawet rok odbudowuje się flora bakteryjna!

Emol ale będziesz miała dwójkę do ogarnięcia, a pamietam że przy Arturze już nie jadłaś [emoji23] więc szybko zrzucisz [emoji16]

Aniek kurcze my się chcieliśmy starać o drugie [emoji23] bez okresu może być ciezko[emoji23]
Ja narazie nie ograniczam bo nic nie je innego a za mało przybiera. Trudno, budzi się równo co 2h i je chwilę(W sumie nie wiem ile bo śpię) więc nie ma tragedii.

Jenny też podaje dicoflor :) przy alergiach tym bardziej muszę podawac. Blw hmm z ziemniaków zrobiła purre a marchewkę rozdrobnila. Ale przynajmniej miała zajęcie a ja mogłam w spokoju zjeść, a jak ja karmię łyżeczka to zaciska buzie. Może ogarnie to w ten sposob.
U mnie też tylko turlanie [emoji173]

Poranna burza, uczucie pustych piersi mam odkąd się laktacje ustabilizowala;-) ja jem duzo, właściwie ciągle jem. Ale mleka na pewno nie brakuje, kp zaczyna się w głowie:-) jak pominę jakieś karmienie bo np jakimś cudem prześpi to mam wtedy pełne piersi. A tak to mleko napływa podczas karmienia, ale to są podstawy kp to wiesz o tym ;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jenny dziękuję.
My też czekamy żeby zaszczepić ostatnią dawką. Może w końcu się uda.

Poranna burza no właśnie! Niby to nie możliwe, a jednak. Jak jem tak jak przed ciążą, czy odrazu po porodzie, to mam puste piersi, a jak trochę więcej/kaloryczniej żeby był pokarm, to od razu tyję, a naprawdę się nie obżeram. Przy karmieniu chłopaków tak nie miałam.

Pumelova powodzenia w blw.

Emol ja przytyłam 17,8 kg dokładnie i wszystko zrzuciłam, tylko nie mogę się zmobilizować do jakiś ćwiczeń, a przydałoby się.

U mnie pod koniec 2 miesiąca nagle miałam uczucie pustych piersi, myślałam, że mleko samo przyjdzie i już w ogóle nie przyszło :( jak ręką odjął się skoczyło. Tylko 2 miesiące karmiłam małą, a zakładałam że z pół roku będę.

Kasia też bym podejrzewała jakąś alergię albo nowy płyn do kąpieli?

Dałam dzisiaj młodej kawałek ogórka do podzióbdziania, i nie wiem czy dlatego że był zimny jej nie smakowało albo nie jej smak. Chlebek sama trzyma w rączce i pięknie wcina. Wczoraj też jej dałam pierwszy raz surowe jabłuszko i jej smakowało. Tak to zawsze gotuję.

Wszystkim chorym życzę zdrówka :)

Pumelova- współczuję choroby Agatki, oby szybko przeszło, u nas nadal katar i kaszel…

Emol- ciężko jest się powstrzymać od jedzenia jak jest się w ciąży, przy Arturku ciągle jesteś w ruchu więc na pewno nie będzie tak źle.

Kasia_831- zdrówka dla Ciebie :*, widzisz, dla Ciebie jest to oczywiste ale dla mnie już nie, tzn teraz będę wiedziała, przy pierwszym dziecku niestety nie wiem wszystkiego, ja jak chorowałam w dzieciństwie to przeważnie do antybiotyku była nystatyna i tyle. Dobrze, że teraz zmieniliśmy przychodnię bo moja była doktor ciągle antybiotyk przepisywała (zwykłe przeziębienie to dla niej od razu zapalenie oskrzeli było.) odkąd pamiętam przynajmniej 4 razy w roku miałam zapalenie oskrzeli…przynajmniej wg niej.

Aniek42- no super tekst, to tak myślę że moja Asia właśnie to chciała mi powiedzieć o 2.30, bo się obudziła, i zaczęła mnie wołać, jak tylko podeszłam to mega uśmiech, a jak ją wzięłam na ręce to piszczała z radości, widocznie mnie potrzebowała do 3:15 później jakoś zasnęła, ale nie na długo.

Jenny84- też mam problemy ze spaniem, bardzo długo usnąć nie mogę, ostatnio coraz częściej zasypiam koło północy mimo iż się kładę zmęczona o 21, mąż wczoraj kupił dicoflor, może jak się skończy spróbuję mul tilak, czy lepiej nie mieszać już??? U nas też bez zębów, sama nie siedzi, tzn podpiera się rączką ale nie prostuje pleców tylko bardziej się schyla. My mieliśmy mieć szczepienie 24 stycznia, ale było przełożone a teraz po antybiotyku minimum 6 tygodni musimy odczekać.

Cześć,

Narazie tylko co u nas,później postaram się odpisać

Starszak chory w domu od wczoraj, Miki dalej glut, a ja od 5 na nogach, normalnie tak się wscieklam rano. .... starszak przyszedł do nas i tatuś go wpuścił do łóżka i ze kaszle okrutnie to obudził mi o 5 mikołaja o musiałam wstać, a tamci zabrali się do starszaka i smacznie spali agrrrrrrrr

O 8 Miki juz padł wiec ja upieklam chalke
1519896894-c31134a439635e46-aaaaaa.jpeg

OlaW zajęcia ruszają od 3 marca, chyba będą w czwartki albo w piątki od 14 .00 , zgadamy się o z chęcią wybierzemy się razem.

Zmykam, dzieci wzywają [emoji12]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, Antek - Mimo, ze wiem... to gdy mam poczucie pustych piersi zaczynam jeść więcej bo boję się, że stracę pokarm. Antek - schudniemy po skończonym kp.

Aha - pysznie wygląda.

To ja chyba przybrałam rekordowo bo aż 21,5 kg. Zostało mi 5 kg. Zeszłam już nawet do tego, ze miałam tylko 3 kg na plusie, ale tak jak pisałam problem pustych piersi.

Pumelova starać sie możesz ale jak zajdziesz to nie będziesz wiedziała kiedy. Moja koleżanka chciała rok po roku i też dużo karmi zero okresu i w w około 7 tyg się dowiedziała ze sie udalo. Nocne głody ją naprowadzily na mysl zeby zrobic test [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha zdrówka dla chłopaków i cierpliwości dla ciebie :)

Pumelova starajcie się wiele kobiet zachodziw ciążę przy kp :) chyba że ty chcesz raz i już ma być ;)

Ostatnia edycja:
Gdyby dieta miała znaczenia przy kp to przy moim tygodniowym jedzeniu bułki z szynką wieprzowa chyba bym zaglodzila dziecko :D po kilku dniach wolałam nie jeść niż jeść ta bulke;)

Beatka może nie sądziła ze ogórek jest do jedzenia :D

Napolka lacze się w bólu kaszlowym i katarowym[emoji173] jak już się zaopatrzysz w probiotyk to podawaj go przez parę miesięcy. Można a nawet powinno się zmieniać probiotyki co kilka miesięcy żeby się nowe szczepy bakterii namnazaly:) ja antybiotyk biorę raz na kilka lat, tylko przy anginie. A tak bo to brałam niestety przy poronieniu i nawet po porodzie bo byłam długo bez wód plodowych.

Aha wie jaka piękna chalka! Trzeba do chałki mleka i jaj?:D

Poranna burza nie stracisz, nie jest tak łatwo stracić pokarm. Poczytaj hafije. Wszystko zaczyna się w głowie:) nigdy nie zwatpie w moje mleko.
Ja schudłam sporo ale przed ciążą też nie należałam do chudych tylko takich normalnych

Judith oo to nie wiedziałam że mimo braku okresu można zajść- wiem że ta owulacja kiedyś musi nastąpić ale ciężko bez okresu w to uwierzyc:D

Abed no jak nie będzie okresu to nie będziemy uważać i tyle:) nie musi być od razu haha [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova bez okresu też możesz zajść. Znam taki przypadek. Nawet daleko mię trzeba szukać... [emoji39][emoji16] bo lekkie krwawienie w grudniu lekarz nie zaliczył jako okres.

Beata ja może mniej ale ja wszystkiego nie zrzucilam. Najmniej ile wazylam po porodzie to 55 bo Artur miał skok i nawet mi zjeść nie dał, ale potem już sam sobą się zajął więc mogłam zjeść normalny obiad i od razu 57 waze. A waga sprzed ciąży 52,5. Ale tak jak pumelova pisała z 2 nie będę miała czasu jeść i liczę na to że wszystko zrzuce :)

Napolka Artur raczkuje ale czy ja jestem w ruchu. Tylko aby go odciagac od kilku rzeczy ale ogólnie to się bawimy obok siebie i nie muszę się ruszać :)

Aha o jejciu Masz przepis na domowa chalke! Podaj :)

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Do góry