reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek ja też dawałam ten olejek na koszulkę.Tylko zapodział mi się ten kominek...Moja też się krztusi murowanym hehe utarłam przedwczoraj jabłko to myślałam, że zwymiotuje.

Pumelova jak odstawiłam minipigulke to okres dostałam gdzieś po 45 dniach a ja już wtedy piersią nie karmiłam także to może potrwać.

Jenny tak, wyleczylam, tzn wyciszyłam to bo gronkowiec ponoć każdy w sobie nosi tylko u jednych się uaktywni a u innych nie.Jako dziecko też miałam bo non stop zapadałam na zapalenie oskrzeli ale wtedy szczepionek nie było więc lekarz kazał mi brać tabletki czosnkowe przez pół roku no i znów się uśpił.Obudził się po 20 latach i wtedy już brałam doustna szczepionke przez 3 miesiące a później przez 10 dni każdego miesiąca przez 2 miesiące czyli razem 5.Jenny tak, podeślę, już to miałam zrobić ale czasu jakoś mi zabrakło.Na naszego maila wyśle.

Nic dziewczyny nie zmieniałam, żadnego płynu ani ostatnimi dniami nie dostała nic nowego do jedzenia, jedynie żółtko w zupce.Może to to?no ale wczoraj i przedwczoraj nie jadła ten zupki.

Napolka ja się po prostu dziwię, że nigdy Ci żaden lekarz nie przepisał probiotyku do antybiotyku.Skąd mogłaś wiedzieć, że tak trzeba skoro tego nie doświadczyłaś.

Aha83 jak ja dawno chałki nie jadłam, twoja wygląda przepysznie.Ja mam plan zrobić Emilce domowe biszkopty bo kupiłam ostatnio ale jak zobaczyłam w domu skład to mi szczęka opadła...

Pumelova można zajść można:) już wielu tak zaliczyło wpadke hehe

Dziewczyny powysyłałam troszkę przepisów na obiadki na naszego maila.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam, ze Wam nie odpisuje. Czytam na bieżąco, ale nie mam siły pisac.
Mam spadek nasteoju. Co sie jedna rzecz i Kuby poprawi, to druga spartoli...
I tak oto jak siedzi i jest fajnie, to zaczal siadać jakos dziwnie... krzywo, jedna noga jak do siadu po turecku, a druga wyprostowana... i w ogole tak jakby w jedna stronę sie układa... nie widm jak opisac. No ale słabo to wyglada.

Zaczal tez czesto robic w pozycji czworaczej takie ruchy przód tył. Nie wiem o co z rym chodzi, ale robi tego coraz wiecej.
No i pewnie to mało istotne, ale jeszcze miesiac temu tego nie widziałam - ma na czole widoczne zyly. Nie wystają, ale bardzo wyraźnie je widac. Pewnie to normalne, ale zwróciło moja uwage, bo wczesniej nie było ich widac. Oczywiscie mowie o normalnym stanie, a nie o płaczu itp.
Przy większych cząstkach jedzenia ma odruch wymiotny.
Nie chce przesadzac, wymyślać itp, wiec nie bede sie wdawać w dyskusje. Po prostu to mi troche obniżył nastrój, wiec sie nie udzielam.
Dodatkowo wieczny brak kasy. To mnie dobija, naprawde. A nie mam pomysłu co bym mogła robic dodatkowo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola to że robi w pozycji czworakowej ruchy przód tył to mim zdaniem przygotowanie do czworakowania. Bo rozumiem, że nie czworakuje jeszcze, tylko ma pozycje startową? Moja co prawda nawet tej pozycji nie ma, ale córka siostry tak się kiwała przód tył zanim zaczęła czworakować. Więc tym się nie przejmuj, to jest zdrowy objaw :) Co do siadania to nie odpowiem, bo moja też oczywiście nie siedzi. A byłaś u fizjo?

Ola W. mój też staje w pozycji do czworakowania i robi przód tył :) dla mnie to przygotowanie do czworakowania więc nie doszukuje się nieprawidłowości. Siadać też jak siada u mnie z podporem to czasem jedną nogę daje w dziwny sposób ale ja podchodzę do tego że musi opanować używanie tych nóg :) ale zapytaj fizjo na następnej wizycie. Co do widocznych żył to mój ma dużo w okolicy głowy bo ma jasną cerę i widać, ale zapytaj lekarza jak będziesz na wizycie dla pewności :) jak masz z kim zostawić Kubę to możesz pomyśleć o powrocie do pracy na pół etatu, można tak zrobić będą już na rodzicielski. Dodatkowo ten urlop ci się wydłuży o tyle ile wrócisz do pracy. Tak że może jakaś babcia a ty wtedy od żyjesz :) głowa do góry :)

Ola w bujanie się na czworaka to normalne, dziecko musi poszukać gdzie ma środek ciężkości, jak może do przodu i tyłu się wysunąć aby nie stracić równowagi, poza tym tak też szkola blednik aby przy raczkowaniu nie doznał szoku.
Siadanie. Artur też siada i to normalne przy początkach ze on nie bardzo wie jak ma układać je, z czasem praktyka czyni mistrza i będzie szybko siadal i nogi automatycznie dobrze będą się układać. (bo tak bedze mu najwygodniej )
Żyły. Artur ma ciemną karnacje i ich bardzo nie widać, sąsiadki syn jest blady i u niego widać. Poza tym na pewno waga i ilość tluszczyku też ma wpływ. Kuba jest chudy więc łatwiej u niego będzie widoczne niż u takiego grubszego dziecka jak Artur. Nie przejmuj się, wszystko wg mnie jest ok [emoji4][emoji4][emoji4]

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Poranna burza jak karmiłaś tyle czasu to nie stracisz - jak nie bylo problemów hormonalnych czy fizycznie z kanalikami, wszystko miałas ukształtowane i gotowe do karmienia i karmić mogłaś normalnie to teraz Ci tak z dnia na dzień nie zaniknie. Mi zanikł pokarm ale ja od samego początku miałam mega problemy z hormonami, leki, inne pierdoły. Także bez obaw, tak jak Pumelova pisze poczytaj Hafije ( ja akurat jej nie lubię [emoji12][emoji12], ale dla zdrowych jest w porządku )

A ja w ciąży przytyłam 7 kg, ale też dużo nie mogłam bo ja nie chudzinka [emoji12]

Im dalej od porodu tym ciężej mi myśleć o drugim dzieciaczku. A wtedy takie oczywiste mi się to wydawało [emoji12]

Ola moja też się buja [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny! Jestem po maratonie dwudniowym z Oliwcia u specjalistow w zwiazku z ulewaniem. Zaliczylismy usg brzuszka, gastrologa i alergologa, badanie krwi. Ogolnie raczej wynika to z refluksu a nie skazy bialkowej, czekamy jednak jeszcze na wynik badania krwi, jak nic nie wyjdzie to mozemy odstawiac bebilon pepti i dawac produkty mleczne. Pisze bo pare Dziewczyn pytalo tu o ulewania i co robic (Aha;)).
U nas gastrolog polecila zwiekszyc czestotliwosc karmienia a zmniejszyc porcje - dziecko moze zjadac max 150 ml na posilek (a w ciagu dnia powinno zjadac do 150 ml na kg ciala lacznie z plynami). Oaliwcia zjadala 6 posilkow po 180 ml, teraz mamy dawac 7 do 8 posilkow po max 150 ml. Nie nalezy dawac wody od razu po posilku np. po obiadku, tylko za ok godzine.
Oczywiscie takie obostrzenia co do objetosci posilkow itp dotycza pewnie tylko dzieci ktore maja takie problemy jak ulewanie.

Ola W. Chyba wszystkie dzieci tak sie bujaja, raczej niezdrowym objawem byloby gdyby Twlj synek sie nie bujal?

reklama
Moja Asia się tak bujała przód tył i tydzień później już śmiało czworakowała.
Zamówiłam sobie dziś książkę "mamo pobaw się ze mną. 1001 zabaw - ciekawa jestem co tam ciekawego piszą bo nadal szukam inspiracji, mam książkę z 50 zabawami, ale większość z nich znałam.
Pola@- mi też to poleciła pediatra jak Asia ulewała, żeby dawać mniejsze porcje a częściej, ale ona już kilka miesięcy je porcje 150 ml.
Ola W- mojej też widać żyły na głowie, widocznie ma cieniutką skórkę.
Doczekałam się- dziś pierwszy odcinek Przyjaciółek z nowego sezonu, już mówiłam mężowi, że od 21 tv jest mój! :)
Asia śpi- mogę sobie odpocząć :)

Do góry