reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha83 ja też mam fioła na punkcie punktualność.Tylko jeden jedyny raz spóźniłam się na lekcje fizyki boooo... nie zmieściłam się do autobusu[emoji3] serio[emoji3]pamiętam, że jak zwykle przyjechały 3 pod rząd ale wyjątkowo było mnóstwo licealistów no i z koleżanką nie zmieściłyśmy się do ani jednego.Pamiętam, że jeden chłopak był w środku a jego plecak na zewnątrz hehe
Aniek mnie ostatnio też wydęło[emoji3]A co twój syn robi tutaj w uk? Tzn czym się zajmuje?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do rozejscia to miałam wpierwszej ciąży ale samo sie zrosło. Teraz jest minimalne na 2 palce.
Ja też popadam w zazdrosc i podziw jak czytam co te nasze kobiety wyrabiają.
Pumelova płaski brzuch to ja miałam bardzo dawno temu. Kocham mleko! Kawa bez mleka jest fuj.
Aha.wyrwac się z domu to jak prezent od losu :p mój R też sie wiecznie spóźnia i nie widzi problemu. Uhhh. Super że z usg wszystko ok!
Chybra jak tak dalej pójdzie to nam plany treningowe bedziesz układać. Hehe
Emol ty się niczym nie przejmuj. Dasz rade. Wszystkie kg ci spadną. Masz dobre geny. Popatrz na swoją mame. Wygląda jak twoja starsza siostea.
Aniek podpowiedz czym doprawiasz zupki. Potrzebuję inspiracji do gotowania.
Po jedzeniu moja jeszcze chyile posiedzi i idzie do łóżeczka. Ona jeszcze nie wstaje a żeby sie nie obracala dostaje zabawke.
Bosze co za zjadliwy dzień. Mam takiego nerwa że swojego chyba rozszarpie!!!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia o jakiej oponie ty kochana mówisz? Laska śliczna jesteś.

Abed może mnie teraz zjecie, ale doprawiam słoiczkowe kilka kropelkami magi. Inaczej nie tknie, a tak chociaż kilka łyżeczek.

Integral mój B nie odważy się komentować mojej opony, bo sam kiedyś miał ogromną i to jest moja karta przetargowa. A po za tym mu mówię" jaki Dicaprio taka modelka":-D
Na moim przyprawianiu nie ma co się wzorować, bo tak jak pisałam doprawiam odrobiną magi. Młodemu też tak robiłam żeby jadł. I jak umiał mówić,(ok.1roku) to na słoikowe zupki mówił"mangun":biggrin2:

Kasia wcześniej mieszkał w Wigan i chodził do colegu, to nie miał za bardzo wyboru i pracował w fabryce. pierwsze w takiej gdzie robili ciasteczka, ale tylko 3 mce. A potem w My fresh był menagerem. Jak skończył się uczyć, to od roku pracuje w hotelu jest barmanem-baristą, ale jak trzeba to i na kuchnię chętnie wskakuje. Teraz mieszka i pracuje w Menchester.

Maja dziś była jakaś zmierzła popołudniu i jak o 19 się z nią położyłam, to spała ..uwaga...godzinę !!! Pobawiła się, pojadła i znów marudziła. Położyłam się z nią po 22.00 turlała się, tuliła, wygłupiała, uśmiechała do 23. i zasnęła z cycem. Obudziła się o24 pogadała coś pół godziny i zasnęła ale jest bardzo niespokojna. Co chwilę popłakuje i najchętniej by spała z cycorkiem w buzi, a ja cała połamana.

P.s. macie jakiś patent żeby was bąble po sutku nie gryzły? Jak jej górne zęby wyjdą, to amputacja cyca. Wiem że ona na spaniu nad tym nie panuje, a pewnie dziąsła ją swędzą, ale jak mnie nieraz uwali to mam łzy w oczach.
Dobranoc.

Inegral u mnie widziały gały co brały. :)
Aniek dowies do tego 15kilo :) mnie na szczęście Grześ przez sen nie gryzie, tylko jak się naje i zaczyna zabawę. Wtedy patrzy się mi w oczy, ja mu mówię - nie gryź, a on dziab.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, mi zaleciła takie zasysanie brzucha, dwa ćwiczenia. Żadnych brzuszków nie robię, nawet skośnych...
Jak ustalimy nasz termin wyjazdu to ci dam znać ;)

Aniek, jak mój mnie ugryzie to od razu krzyczę "ała" i mówię że nie wolno gryźć i zabieram cyca. Jakiś czas temu cały czas mnie gryzł, miałam okropne rany, okropnie mnie bolało przy karmieniu, ale chyba zrozumial, bo wystarczy że powiem że nie wolno to przestaje. Oczywiście wpatrując się we mnie zdziwiony, że przerywam mu zabawę ;)

Aha, ja po jedzeniu normalnie puszczam na ziemię, tzn kładę na placach, a on sam na brzuch się przekręca i sobie pełza. Czasem coś się uleje, ale cóż, takie życie ;)

Ja podziwiam dziewczyny które ćwiczą w domu. Ja nigdy nie umiałam się zmusić. Czasem wieczorami wsiadam na rowerek stacjonarny, ale o jakiś zestawach ćwiczeń nie ma mowy. Ja muszę wyjść z domu, więc chodzę na basen i na fitness dla mam z dziećmi ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ja dziś tak na szybko. Nie mam nawet chwili by poczytać co u Was bo u nas cały dom choruje, najgorsze że Asi a mi się rozchorowała, chyba jakaś „epidemia” bo nie ma zapisów u lekarza na cały tydzień już, Asia od poniedziałku kaszel, od wtorku katar, a od wczoraj gorączka dołączyła, no i dziś pojechałam (trochę się wstrzymałam z wizytą dopóki gorączki nie dostała bo bałam się że coś gorszego od ludzi złapie) no ale cóż. Wczoraj po pedicetamolu gorączka ustąpiła, dziś od rana to samo. Na szczęście jedna pani nas przepuściła i weszłam 4 więc długo nie czekałyśmy. Lekarz zaleciła inhalacje bo mała ma wirusowe zapalenie gardła. Mam do was pytanie:
jaki inhalator polecacie??
Muszę dziś po południu kupić- najlepiej taki który jest dostępny w aptekach bo nie mam czasu czekać na przesyłki z Internetu.

„Jaki dicaprio taka modelka” [emoji23][emoji23][emoji173]️ Hahahahahah made my day! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Kuba wczoraj znów jak wstał o 12, to pozniej podpal tulko ok 14:30 15 min (obudził go sąsiad....) i potem do prawie 21 nie spał... nie wiem co mu sie stało :(
Dzis wyjdę z nim na spacer poznoej tzn po 15, niech chociaz te pol godizny pospi, to łatwiej i jemu i nam bedzie z nim wysiedzieć do wieczora. Bo wczoraj co jakis czas marudził, ale położony do łóżeczka płakał/jęczał albo wstałam. Ew siadał.
Na podłodze tez po chwili marudzenie, a na rękach wrzask. Ale spac nie chciał.
Niie wygladal tez jakby go cos bolało. Ew dziąsła siedziały, bo wszystko pchał
Do buzi ale maść nawet z lidokaina nie pomogła. Zreszta nie widac zeby dziąsła wyglądały jakos inaczej...
No ale nic, zobaczymy jak dzis. Poki co wstał o 6 i o 7 zasnął
Na godzinkę No i o 10:30 padł w koncu (tez troche marudził wvzesniej). Wstanie pewnie ok 12. No i mam nadzieje, ze na spacerze zadnie na min pol godziny

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja po jedzeniu staram się ją chwilę przetrzymać w bujaczku, ale ja bardzo marudzi to ją kładę na plecki. Z reguły za chwilę się przekręci na brzuszek, czasami uleje, czasami nie. Trudno
Linoone ja też podziwiam te dziewczyny które odpalą YT i cwicza. Ja jak mam chwilę to wolę sobie kawkę wypić no i batona zjeść. w sumie nie mogę narzekać bo noszę 36, rzadko 38. Ale ja jestem jak to mówią drobnej kości i uważam że mogłabym też schudnąć, ale nie mam motywacji. Może dlatego że ważę 55 kg a tak naprawdę wyglądam na 60 :( Już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży, a to spacery, a to coś i samo zleciało. Ale chciałabym trochę udek zgubić, pupe zrobić ale checi brak :(

Integral a co cię interesuje jeśli chodzi o gotowanie?zupki, jakieś Pure, deserki? Mogę porobić kilka zdjęć z mojej magicznej książki i przesłać;) Ja niczym narazie nie doprawiam.

Linoone ja też reaguje jak np wkłada mi boleśnie palce do oczu.Wtedy zastyga ale zaraz robi to samo ale jakby delikatniej.

Aniek extra tekst z tym dicaprio[emoji16]
Mój R to bawi się z Emilka w szukanie mnie po domu i zawsze mówi:gdzie jest nasza śliczna mamusia?mamusia ślicznie wygląda jak na niewyspaną hihi Nie zwróciłby mi nigdy uwagi na temat mojej oponki bo sam ma brzuchol a w ciąży nie był;)

Spowijacie dalej dzieci? Ja chyba popełniłam błąd tego nie robiąc.Wydawało mi.się że ona tego nie lubi a dzieci poniżej 3m nie wiedzą jeszcze co to lubić.No i teraz w dalszym ciągu ona nie potrafi zapanować nad swoim.ciałem dlatego nie może usnąć.Dziś już jestem w dobrym humorze no i też widzę że Emilka jest przez to weselsza i chętniejsza do współpracy.Teraz owinęłam ją w kocyk i w 10min się uśpiła.W nocy przestałam jej dawać smoka i postanowiłam.że nie będę reagować na jej jęki i stękania bo ona śpi wtedy a ja ingeruje.Muszę to przetrzymać. I faktycznie sama się po chwili usypiała.A my od narodzin staliśmy na baczność jak tylko kwęknęła.Ta druga książka autorki języka niemowląt jest lepsza, poczytałam i dała mi dużo do myślenia.A musze coś zrobić z tym jej niespaniem bo się psychicznie wykończe.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asia śpi więc na raty spróbuję czytać i odpisać :)

Joannaa24- u nas łóżeczko na średnim poziomie, ale mała już zaczyna się podnosić i klękać, na razie się wstrzymujemy jak wstanie na nóżkach to opuścimy całkiem bo na razie podnosi się sporadycznie

Kasia_831- może to ząbki? U nas na razie nic nie ma ale kup też było wczoraj 5- a zazwyczaj jest jedna… jeśli chodzi o posiłki to u nas, około 6 porcja mleka 150 ml wody (+ 5 miarek mleka), około 10 porcja kaszki 150 ml, po 4 godzinach czyli koło 14 obiadek 125g po 16 deserek pół słoiczka czyli około 60 g owoców, o 18 mleko 150 ml, i o 21 mleko 150 ml. Jak na razie te porcje jej wystarczają bo nie domaga się więcej jedzenia i waży tyle ile powinna (dziś była ważona 7,5 kg)

Kylesa- trzymam kciuki, żeby wszystkie wyniki wyszły dobrze

Beatka582- my nie zagęszczamy mleka, my dajemy takie jogurty dla dzieci- pediatra mowiła żeby jeszcze nie dawać takich zwykłych naturalnychi takie dopiero po 1 roku podać, moja je jeden kubeczek 100 ml

Ola W- moja też zupełnie inaczej ma teraz ze snem, tylko dwie krotkie drzemki ma w dzien a wieczorem pada ze zmeczenia jak mucha., my nie dajemy żadnej kaszki do mleka, albo samo mleko u nas, albo kaszka (na mleku przeważnie) ale to wtedy je łyżeczką

Pumelova- współczuję bardzo tych alergii, malutka się umęczy no i ta twoja monotonna dieta…(ja na początku jak karmiłam to jadłam bułkę wrocławską – u nas potocznie „gryzka” była pyszna. Do tej pory bym pewnie jadła gdyby nie chleb mojej mamy) oby szybko z tego wyrosła, SUPER z tymi wakacjami, jak mi się marzy taki wypad za granicę, może w przyszłym roku się uda, w tym roku jak się ułoży wszystko dobrze to może w góry pojedziemy, zatrzymamy się u ciotki męża w Tychach i trochę pozwiedzamy.

Aniek42- super, że wypiła herbatkę, a jaką jej podałaś? Moja tylko soczki lubi (staram się sama robić i mocno rozcieńczam z wodą ale jej to nie przeszkadza) samej wody nie chce, może jakąś herbatkę jej właśnie podam

Do góry