reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mój stoi na stopach ale w łóżeczku tylko przebywa jak idzie spać. I nie zauważyłam aby w łóżeczku stawał. Nawet aby klekal. Jedynie to siedział. I nadal mamy na średnim poziomie.

Artur już ma 3 drzemkę a jest 13. I trochę marudzi jak nie śpi i je tylko mleko więc to już żeby. Byleby szybko poszło bo dwie linie od ponad tygodnia widać.

reklama
Aniek riposta boska!!! Już wypróbowałam. Chłop mi zbaraniał. :-) myślę że te magi to nie jest grzech. Jak smakuje to czemu nie? Ja swojej nawet delikatnie sole. Bo jak pujdzie do zlobka to nic nie zje.
Matko jak ja wam współczuję tego gryzienia. Ała.
Ćwiczenia w domu to super sprawa jak masz wolne 40 minut. Ja się misze zamknąć w innym pokoju... A za chwilę słyszę mamo!!!! Kochanie!!!! I łeeeee... I się zaczyna. Kiedy obiad? Kiedy mała jadła? Moze chce spać? Mamo mogę na kompa.... Ehhh i tak samo jest jak czytam książkę czy forum... A jak jestem dostepna to cisza. Jak ja bym chciała na siłownię wyjść. Obawiam się ze jak by sie udało to mieszkanie po powrocie zastalabym w gruzach.
Napolka dzis w radiu mówili że grypa panuje i zbiera żniwa. Zdrówka. Mnie juz kolejny dzień głowa boli.
Ola moja też ma tak czasem. Nic jej nie boli a marudzi strasznie. To jest dzien gwiazdy tak go nazywam bo zajmie sie sobą na 5 minut i znowu wrzeszczy.... Mojej przechodzi jak sie wyspi.
Kasia interesują mnie obiadki i podwieczorki. Wrzuć na watek kulinarny to nie będziemy tu zawadzać. Ja swoja opatulam w kocyk jak bardzo barudzi.

Opłaciłam dziś żłobek. Jak podpisywałam papiery jedna kibieta przeprowadziła dziecko. Strasznie plakałakało. Opiekunka kazała matce isc i zostawic mała. Jak tylko matka wyszła pani uspokoiła dziecko w 3 minuty!! Szok! Pytam czy tak wszystkie dzieci mają a ona że piczatki rodzic gorzej znosi niz dziecko.... Będę ryczeć.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek jak Iga mnie gryzla to wyciagalam jej od razu pierś a jak wyjdą górne zęby i tak będzie robić to koniec z kp bo chyba umrę z bólu ...

U nas tez podobny schemat dnia z jedzeniem
8 śniadanie to co ja je najczęściej
11 kaszka/serek z owocem
15 obiad
17 -17.30 owoc albo jakaś inna kaszka ale nie codziennie chce :)
a między tym cyc :)

Abed też mam czasami taki dzien, że oddała bym ją już do żłobka ;)

Czytam Was caly czas ale mam ciężko z odpisywaniem, cały czas cos...
od rana Iga chodzi za mną, jemy razem śniadanie później ja sprzatam a ona albo grzecznie się bawi w lozeczku albo krzyczy :D później jej drzemka i ja wtedy tez próbuje się przespać ale czasami Iga juz po 5min jest wyspana...chodzimy na spacer codziennie, teraz w mrozy raczej nie pójdę chyba że męża wygonie w weekend no ale nie jak będzie -10 ;)

Łóżeczko jest na środkowym ale dzisiaj idzie już na sam dół ehh ciężko będzie się w nocy schylac..no ale juz jak stoi w lozeczku to zębami gryzie i boję się żeby nie wybiła ich sobie...

Napolka daj znać jak będziesz w Tychach, ja mieszkam w Tychach a dziewczyny niedaleko można się spotkać :) może znam Twoją rodzinę ;)

Ja lubię ćwiczyć w domu, zamykam pokój i nie otwieram nawet jak krzyczy, mąż wtedy ma się zajmować Igą, czasami wychodze na basen ale teraz mi tam za zimno hihi, ja ogólnie zmarzluch jestem i czekam na Wiosnę !
Naleśniki zjedzone :D mąż ma wątróbke a Iga zupę z burakiem ;)

Napolka moja wodę lubi, rumianek i herbatkę red Bush.Ale za wodą też nie przepadała, teraz się cieszy jak ją widzi w butelce:)
Ewella uwielbiam wątróbkę.
Wczoraj po 6 m zdałam sobie sprawę że ja mnóstwo rzeczy mogę robić przy Emili i nie mam na co narzekać.Do tej pory jak coś robiłam dla siebie jak ona nie spała to miałam kaca moralnego, no bo jak to?dziecko się samo bawi a ja się sobą zajmuje?przecież tak nie można itp i oddawałam jej siebie w 100%... a tak się nie da na dłuższą metę bo dusza cierpi[emoji3]Zarówno wczoraj jak i dziś poćwiczyłam przy niej i wcale nie muszę czekać aż łaskawie pójdzie spać.Chciałam być perfekcyjną mamą a to mnie niszczyło... ehh takie tam czwartkowe przemyślenia:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek przesadzasz z tą opona:p
Mój jest płaski na czczo, potem się już pojawia ale i tak znosny:D
Polskie morze ma swój urok[emoji173] też tak uważam.

Abed to super że owocki chętnie je. A jak z piersią, poprawiło się?

Aha Ja trzymam trochę na rękach bo Agatka też od razu na brzuch. Czasem ulewa [emoji14]

Integral też wolę z mlekiem kawę wiec teraz w ogóle nie pije bo te roślinne mi nie pasują.
Ja ostatnio płaski to miałam w liceum.

Linoone zasysanie? Ciekawe:> to by mnie mogło zainteresować. Bo cwiczeń nie będę robić[emoji23]

Kasia no widzisz może nie potrzebuje smoka. moja tylko zasypia ze smokiem a potem wypluwa i już jej w nocy nie daje.
Ja tylko jak usypiam na rękach to spowijam w koc bo ona wyciąga sobie smoka [emoji23]

Integral też będę ryczec, będziemy się wspierać[emoji23]

Wyszło mam z badań krwi alergia na mleko. Ale to żadna niespodzianka[emoji23]
6990, 68 cm. Mój kurdupel[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe, ja na samą myśl że mam się z moim rozstać na więcej niż 2h to rycze ;)

Ja pije mleko bez laktozy i kokosowe, nie jem nabiału i brzuch mam płaski cały dzień. A wcześniej to właśnie po głupiej kawie z mlekiem mi wywalało jak w 5 msc ciąży...

Emol, właśnie podobno w kolejnych ciążach brzuch szybciej rośnie. Przeraża mnie to.. Co u ciebie? Byłaś na kolejnej wizycie? Było serduszko? :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No przede wszystkim ćw w domu trzeba sobie zorganizować, albo ćw z dziećmi ( jak teraz ja) lub po prostu w innym pokoju się zamknąć i nie reagować na zaczepki domowników( tak robiłam po ciąży z K) :blink: Ja wczoraj ręce i klatka, a dziś nogi, jutro brzuch albo cardio, zobaczymy.

A i tak Wam powiem, że od jakiegoś tyg czuję się jak mega grubas, na prawdę, nie wiem, może to kwestia tabsów czy tej pogody, massssakra.

Byłam dziś po pit w pracy i zaproszenie na wesele kumpeli w kwietniu. Jak wracałam to dwie sarny mi przeleciały przez drogę, kurczę u nas to norma, ale mega trzeba uważać. Człowiek zasuwa, nagle szybka decyzja, w sarnę czy do rowu. Ja jakoś je wyminęłam, no ale przez chwilę było serce w gardle.

A tak w ogóle to ja kocham polskie morze, w czerwcu jedziemy pierwszy raz tak rodzinnie! Jeeeee:)

A ten , inna sprawa, jestem chrzestną i w maju mam komunię. Macie jakiś pomysł na prezent dla chłopaka? Ja myślałam o deskorolce elektrycznej.

myślę, że deskorolka fajna sprawa:) też uwielbiam polskie morze, jak wszyscy uważam,że jest urokliwe. TYlko przeraża mnie parawan przy parawanie...

reklama
Hej hej czytam ale tez jakos brak czasu .Do tego mialam kolejne zapalenie cycka buuu juz 5te! Jeden wieczor bylo ciezko a potem juz tylko 2 dni troche bolalo teraz juz ok!

Tez kocham morze szczegolnie Lebe!:-)

Chybra w tam tym roku meza chrzesniak mial komunie i kupilismy katmrte podarunkowo do decathlonu a co sobie za to kupil nie wiem.Mamy slaby kontakt wiec nie wiedzialm co mu kupic a pieniedzy tez dawac nie chcialam.
W decathlonie duzy wybor sprzetu wiec pewnie cos wybral.

Ja sobie mysle ze w wakacje pojde chociaz na 2 weekendy w miesiacu sobie dorobix i wyrwac sie z domu bo juz mi troche brakuje pracy;p

Emol wlasnie jak wizyta??

Aniek no boski tekst;d

Ja to pije mleko z kawa a nie kawe z mlekiem;D i mleko musi byc cieple i spienione!

Cwiczyc nie cierpie...w domu tymbardziej.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry