reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Madzik a rozmawiałaś z nia? Mzoe jest tam jakies dziecko, przez ktore nie chce chodzic?

Bab o matko :( jakie przeżycia :( trzymam kciuki, zeby było ok

Ja bym chciała, zeby Kuba pogardził smokiem zwłaszcza na noc. Niestety przegapiłam (i Dokldnie wiem kiedy) moment na zabranie mu smoczka do snu.

Mnie wczoraj wszystko bolało, było zimno. Wieczorem 38stopni. W ruch mleko z miodem i czochem, w nocy sie wypocilam, ale boje sie o tego szkraba. ZwlSzcza ze miał miec na dniach ostatnia dawkę pneumo. Ale w tej syt chyba sie wstrzymam.

Mam z nim problem z usypianiem. W dzien zawsze było roznie, ale ostatnio usypiał sam, a od ok tygodnia oczy mu sie zamykają ale nie zasypia i marudzi. Jak go wezmę na ręce to jeszvze gorzej... jak go odkładam to sie wierci, jęczy, wstaje.... proces usypiania potrafi trwać godzine.... jestem wykończona tym.
Wieczorne to samo. A wieczorem zawsze zasypiał sam pieknie.
Plus ze śpi w nocy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Bab, zdrówka.

Ja zaczynam odzwyczajać od nocnego karmienia. Bo ostatni tydzień to był hardkor, budził się co godzinę. Więc wczoraj byłam twarda, skutkiem czego były 3 pobudki, w tym tylko 2 karmienia :) jestem mega dumna. Co prawda nie wyspałam się, bo i tak wstawiłam automatycznie częściej, ale chyba wreszcie idzie to w dobra stronę.

Ola, mój też gorzej zasypia. Zawsze kladlam go do łóżeczka i sam zasypiał. Teraz się kręci i marudzi i muszę go miziać i wpychać smoka żeby zasnął...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella nic innwgo tylko konsekwencja...
Choc u mnie juz sie oduczyla a ostatnio znow czesciej wstaje...

Dzis noc nawet spoko bo jadla o 23.20 ale doslownie dostawilam ja do cycka i widzialam ze odlatuje..wiec spowrotem do lozka i spala do 1.30 wtedy znow do cyca i ciumcia minute i odlot wiec od razu do lozka obudzila sie o 3 i znow do cyca i spi wiec ja ja konsekwentnie znow do wyra..zasnela ale o 4 sie obudzila wtedy wzielam ja do wyra i spalysmy do 7.20
Takze jej ewidentnie nie potrzeba jedzenia bo ona sobie tylko ciumcioli...ale chyba znow idzieny w dobra strone bo wczesniej jak ja odkladalam to darla sie jakby ja ze skory obdzierali a dzis spokojnie usypiala.

Zdrowia dla chorowitkow!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Maryh, Aniek bardzo wam współczuję tych zębów. My jeszcze bez zębów ale mala wszystko pakuje do paszczy..
Beatka jak nocka?
Bab moja mała smoczka już dawno nieużywa ale ssie kciuka. Zawsze jak chce się jej spać to kciukas do paszczy i śpi.
Linoone brawa za wytrwałość oby tak dalej! :-)
Jak ja się cieszę ze moja śpi cala noc! Jej brat mimo butli budził sie w nocy ze 3-4 razy do 2 lat... I spal ze mną!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab życzę zdrówka dla maluszka :)
U nas w nocy juz od pewnie 4 miesięcy jest tylko jedno karmienie, wiec nie mam zamiaru jej odzwyczajać.
Linoone powodzenia :)
Integral, dziękuję, nasza nocka nawet w miarę, bo wzieliśmy ją do siebie i się całą noc wtulała w męża. Oni spali na jednej połowie łóżka a ja miałam drugą tylko dla siebie :) Za to dzień jest ciężki, jedynki się przebijają i ją boli. Smaruję dentinoxem, ale nie wiem czy pomaga. Jak już to chyba na chwilę, bo jest słodki.

Integral za nianie to trzeba liczyć jakoś 3500 na rękę oczywiście.

Ja jestem wyrodna matka, chcę wrócić do pracy [emoji12]

Bab dużo zdrowia! Super że Zosia się tak rozwinęła ruchowo, dzielna jest :)

U nas od 3 dni też problem z zasypianiem, chce soać trze oczy ale wierci sie w lozeczku, na rękach wykreca, w naszym lizki impreza i turlanie. Eh nie wiem co to.

Jak na złość ledwo zaszczepiliśmy Hanke to mój P się rozchorowal od soboty na zatoki cierpię ja, jest ciężko [emoji27] mam nadzieję że mała się niczym nie zarazi, chociaż zaczęła kichać i mieć glutki w nosie [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewella, jak sie obudzi to najpierw próbuję dać wodę. Jak bardzo płacze, to biorę na ręce i tulę. Jak się w miarę uspokoi to kładę do łóżeczka i daje smoka. On go nie chce i się opędza rączkami, (wiadomo, woli cycka;) ale daje do skutku i potem go głaszcze po głowie. Co prawda zajęło to z 30 min, ale usnął. I z każdą pobudką tak samo. A jak widzę, że jest mocno zaspany i tylko się wierci i postękuje, to go nie wyciągam, tylko głaszcze po głowie i ew. daje smoka. I o dziwo u mnie na razie działa. Co prawda stanie po pół godziny przy łóżeczku nie jest zbyt komfortowe, ale myślę że warto się poświęcić ;)

Kurcze, piękna pogoda, mieliśmy iść na spacer, a mojemu od rana leci z nosa. I to nie gęste gluty, tylko woda. Mi tak samo. Buuu chyba zostaniemy w domu i się wygrzejemy

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam takie pytanko do Was. Czy wasze maluchy mają już opuszczone łóżeczko na sam dół? Kiedy powinno się to zrobić?

reklama
Integral hehe dzięki:laugh2:Szczerze mówiąc polecam ćw z youtubea, może na początek wpisz sobie po prostu coś dla początkujących. Ja sobie taki nawyk wyrobiłam na początku ćw 3 razy w tyg ( oczywiście nie tylko brzuchy), a teraz już codziennie od pon do pt i np w pon robię brzuchy z Rebeccą Louise ( później bolą mnie do końca tyg:-p) , we wt nogi, śr ręce i klatka, czw jakieś cardio i pt np znowu nogi ( tą część po prostu lubię ćw najbardziej). W dużej większości ćw z Rebeccą, bardzo ją polubiłam , no i Choda i bardzo rzadko już Mel B czy Cetrum Sportowca;-) ;)

Kurczę L po 5 się obudził i mi się oczy zamykają, teraz śpi, posprzątane, poćw, później obiad zrobię, rodzice wpadną i tak to leci.

Do góry