reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha Iga też chwilę się pobawi i zaraz szuka mnie i idzie tam gdzie jestem ..nic zrobić się nie da. Jeszcze teraz wszędzie gdzie się na chwycić to wstaje i np. Dzisiaj o nosiedlko wstała ale prawie się odsunęło i by upadła ale zlapalam no i tak ...

U mnie żłobek 400zl plus 9zl jedzenie codziennie. Patrzyłam na opinie, jakie jest jedzenie i ile pań-dzieci. jeszcze w kwietniu będę starała się o państwowy żłobek, a jak się nie uda to może zostanie z babcią albo moją siostrą, ja też codziennie nie pracuje to inaczej.

Kasia wspolczuje, niech te zęby już wyjdą..

Ja tam Emol się nie zazdroszcze ;) z jednym dostaje na głowę a jeszcze drugie bym miała zaraz mieć..nie, nie ;)

reklama
U nas zlobek tez jakies grosze wporownaniu do Was chyba z 400zl juz z jedzeniem.
Ale ja poki co moge sobie pozwolic na nie pracowanie wiec zostaje w donu mysle ze jeszcze rok na pewno...

Aha Ewella lacze sie z Wami Jagoda tez chwile sie pobawi a potem juz szuka mamy..

Misia a w Twoim przypadku kosiniakowe sie nie nalezy?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czytam ale nie daję rady odpisać.
U nas już nie źle chociaż wczoraj był stan podgorączkowy. W nocy z niewiadomego powodu wrzeszczała ze 40 minut, aż zwymiotowała. Musiałam ją całą umyć, po czym po 2minutach zasnęła. Ręce opadają

Kylesa trzymam kciuki, chociaż jak w pierwszych nic nie wyszło, to teraz musi być dobrze.

Co do żłobków, to ja wam powiem, bo pracowałam w państwowym byłam na stażu i mimo że dzieci było dużo, to pań też sporo. Dzieci miały super. Plac zabaw, spacery, swoją kuchnię.
W prywatnym"klubiku" tylko rok robiłam i powiem wam , że nie chciałam dłużej... Niby mało dzieci(warunek przyjęcia, dziecko samodzielnie siedzi) ale pozostawiało wiele do życzenia, nie chciała bym tam zostawić dziecka... Tak że pytajcie o opinie przed podjęciem decyzji.
Cdn

Kasia moja tez tak ma ze wrzeszczy bez powodu...biedna ty.
1200 za żłobek!!! A niania nie wyjdzie taniej?
Mamusia moje kryteria to usmiechniete i radosne dzieci. No i odległość. Panie też wydawaly się fajne. Opinie. Ten żłobek co go wybralam ma w swoim zakresie opieke godzinową.
Aha moja mała lubi bawić sie trzepaczką do jajek :-) mamy też taki kolorowy płaski pilot do lampy ona go uwielbia. Wszedzie go zabieramy.
Emol jak za rok puscisz rodzeństwo to będzie taniej i zawsze lepsza adaptacja. Ja chodziłam z rok młodsza siostrą do żłobka. Planowaliśmy się nawzajem.
Poranna burza jak ja bym tak chciała:-(
Aha mama to najlepsiejsza zabawka :-D
Chybra mam Cię za speca w kwestji ćwiczeń. Ostatnio robie brzuchy i trochę ćwiczę. Po brzuchsch mega mbie boli kuz 5 dni... Nie wiem co sie dzieje nie moge zrobic nawet jednego. Polec mi proszę jakieś cw. Pliiisss

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na szczęście nie muszę iść do pracy. Mąż jakos dużo nie zarabia ale dajemy rade, na wakacje na mazurach ;) w sumie też możemy sobie pozwolić więc nie jest źle. W sumie to póki co nie wyobrażam sobie pracy... jaka sobie pomyśle że będę musiała ogarnąć moja 3, pozawozic do przedszkola/żłobka,ogarnąć mieszkanie i jeszcze do pracy iść to mi się słabo robi :/

Moja najchętniej to idzie siedzieć z siostrami ;) Sama też chwilę się pobawi ale siostry to najlepsza zabawa :)

Jutro dziewczyny idą do przedszkola. Niby fajnie ale ja juz się stresuje... Średnia w sumie ostatnio słabo znosi przedszkole. Zaczęła obgryzac paznokcie, płacze wieczorem że nie chce iść, jak ja odprowadzam to tez płacze. Juznawet zastanawiam się czy nie zrezygnować z przedszkola i od września nie puścić :/

Aniek przybij piątkę u nas ta sama sytuacja co u Was od piątku wieczorem. Idą górne jedynki, obie. Uszy zadrapane do krwi, w nocy gorączka, mały drzemie tylko na mnie. Z tym że z gorączką i bólem od syropów lepiej i nas działają czopki, gorączka spada na 6-7h. Odpukać dzisiaj w końcu trochę lepiej, jeden ząb się przebił, czekamy na kolejny. Padam...

U nas też górne się przebiły ale tak minimalnie. Zapowiada się ciężka noc bo co chwilę się przewraca z boku na bok, smoczek wypada i go niby szuka, jak jej go wsadzę to na kilka minut spokój. Chyba ją weźmiemy do nas do łóżka

reklama
My od 1,5tyg zmagamy się z choroba. Najpierw przeziębienie, później zeszło w stronę oskrzeli. Z czwartku na piątek nocka w szpitalu bo lekarka stwierdziła duszności i podejrzenie zapalenia płuc. Tylko strachu narobiła bo ostatecznie to infekcja górnych dróg oddechowych z obserwacja pod kątem zapalenia oskrzeli. Po niedzielnej kontroli mamy zielone światło do krótkich spacerów no i kolejna kontrola w czwartek. Mam nadzieję, że już ostatnia.

U nas też zębów jeszcze nie widać.
Pomimo choroby, Zosia rozwinęła się ruchowo. Ciągle przekręca się na brzuch i ustawia w pozycji do czworakow. Lubi leżeć na brzuchu i nawet na nim zasypia. Pełza ale bardziej do tyłu niż do przodu.

Dziwna sprawa bo odkąd się rozchorowała , gardzi smoczkiem. Ciekawe czy już jej tak zostanie :)

U nas żłobek też pewnie ok 1500-1600zl ale jeszcze wstrzymujemy się z wyborem , licząc na dziadków

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry