reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie!
Sto lat mnie u Was nie było. Próbowałam nadrobić, ale nie dałam rady. [emoji53]
Chciałam zapytać jak minęło Wam te pół roku, jak Maluszki, ile mierzą, ważą, czy zdrowe i jak idzie rozszerzanie diety i czy może przesypiają już noce? No i jak Wy się czujecie? [emoji4]

reklama
Hey Joanna! U nas L na szczęście śpi dobrze od początku, za 2 tyg będzie miał7 m-cy, zębów brak, na brzuchu kręci się w kółko, z rozszerzaniem ok, ogarnął warzywa i kaszki, teraz lecimy z owocami także niedługo już na stałe będę mu wprowadzać posiłki:blink:No ale cóż no, z dwójką prawie cały dzień nie siadam na tyłku hehe, ale jest fajnie. A jak u Was?

Kurczę cicho tu dzisiaj, ja poodkurzałam, powycierałam, zrobiłam pranie, byłam na spacerze z K, ojjj dawno sami nie byliśmy, był taki słodki:blink:Mąż zrobił obiad, chłopaki śpią, a po 17 mają przyjść znajomi z 3 mies bobasem, będzie wesoło:-) :)

Mnie wkurza pogoda, już 4 weekend z rzędu leje, wtedy kiedy R nie idzie do pracy:/ tylko kisimy się w tym domu a w ciągu tygodnia pełne słońce ehh Jutro musi służbowo jechać nad morze to pewnie będzie słońce świecić ...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Judith u nas tak samo masakra , ciągle smog, nie wiem kiedy w końcu wyjdziemy :/
Do 200% wychodzę a i tak ciezko, ciągle 500.

Liluli najlepszego [emoji173]

Emol zdrówka dla Was.

Abed to minie, u nas wszystkich:* damy rade:) I w końcu i nasze zaczną jesc:*

Kylesa, siły!:*

Ewella o widzisz może to jabłko nie służylo:)

Ja tak na chwilkę tylko bo mąż jest to nie mam czasu, ciągle się bawimy[emoji23] miłej niedzieli!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

O jejku nie było mnie kilka dni i znów tyle stron do nadrobienia.

Joannaa moja waży z dobre 8,5 kg, diete rozszerzamy i nam dobrze idzie. Wcina wszystko co jej dam, poza bananem. A w nocy jedna pobudka na mleko i śpimy do 7. Zawsze w ciągu dnia były 3 drzemki, jedna z 1,5 godz, a dwie takie krótsze po pół godz. Od początku tygodnia już nie ma tej trzeciej drzemki i pod wieczór to jakaś masakra. W dodatku górne jedynki już prześwitują przez dziąsła, niech już wyjdą i będzie spokój.
A poza tym co ją chcę odłożyć do bujaczka, czy nawet na łóżko to płacz, nie wiem czy to przez zęby czy może lęk separacyjny, tak to się objawia?

Hey Joanna! U nas L na szczęście śpi dobrze od początku, za 2 tyg będzie miał7 m-cy, zębów brak, na brzuchu kręci się w kółko, z rozszerzaniem ok, ogarnął warzywa i kaszki, teraz lecimy z owocami także niedługo już na stałe będę mu wprowadzać posiłki:blink:No ale cóż no, z dwójką prawie cały dzień nie siadam na tyłku hehe, ale jest fajnie. A jak u Was?

Kurczę cicho tu dzisiaj, ja poodkurzałam, powycierałam, zrobiłam pranie, byłam na spacerze z K, ojjj dawno sami nie byliśmy, był taki słodki:blink:Mąż zrobił obiad, chłopaki śpią, a po 17 mają przyjść znajomi z 3 mies bobasem, będzie wesoło:-) :)
U nas też zębów brak, ale dziąsła już bielusieńkie. Mój Maluch ma już 9 kg i dziś z mężem byliśmy po nowe u ranka na rozmiar... 86.
Mamy też sukcesy w rozszerzaniu diety. Filip chętnie poznaje nowe rzeczy. Ostatnio brokuła i mango, choć to drugie bez entuzjazmu.
No i siedzi już prawie bez chwiania się, czołga się po podłodze i uwielbia bawić się w sprężynkę [skacze mi po kolanach]. [emoji3]
No i największy sukces - zero infekcji od urodzenia.
Tylko nocek nie przesypia jeszcze, ale już powoli odliczam go karmienia nocnego.

O jejku nie było mnie kilka dni i znów tyle stron do nadrobienia.

Joannaa moja waży z dobre 8,5 kg, diete rozszerzamy i nam dobrze idzie. Wcina wszystko co jej dam, poza bananem. A w nocy jedna pobudka na mleko i śpimy do 7. Zawsze w ciągu dnia były 3 drzemki, jedna z 1,5 godz, a dwie takie krótsze po pół godz. Od początku tygodnia już nie ma tej trzeciej drzemki i pod wieczór to jakaś masakra. W dodatku górne jedynki już prześwitują przez dziąsła, niech już wyjdą i będzie spokój.
A poza tym co ją chcę odłożyć do bujaczka, czy nawet na łóżko to płacz, nie wiem czy to przez zęby czy może lęk separacyjny, tak to się objawia?
Czyli nie tylko mój taki ciężki. Już mi ręce odpadają[emoji53] poza tym nie można go samego zostawić bo kula się gdzie się da, nawet szafki otwiera te dolne, z wózka tez się tak podnosi, że boję się że wypadnie. Ewentualnie łóżeczko, ale to tylko jak muszę, bo histerii dostaje.
No a drzemki ma dwie i to po 30 min tylko. Jak uda mi się go jeszcze na dodatkowe pół godziny uśpić to jest szał normalnie. [emoji23]

A ja znowu wypadłam z forum [emoji53]
Byliśmy na krótkim urlopie w Rzymie, wczoraj wróciliśmy i mam depresję... tam tak ciepło i słonecznie, że aż chcę się żyć [emoji2]

Na szybko przeleciałam kilka stron ale nie nadrobie wszystkiego [emoji20]

Emol gratuluję [emoji2] nic się nie martw będzie pięknie. Los wie co robi [emoji4]

Nam wychodzi już druga górna jedynka i dziecko zamienia się w gryzonia [emoji12]

Szukam spacerówki idealnej. Może macie jakieś sugestie coś dla wysokich rodziców i długiego dziecka [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas też zębów brak, ale dziąsła już bielusieńkie. Mój Maluch ma już 9 kg i dziś z mężem byliśmy po nowe u ranka na rozmiar... 86.
Mamy też sukcesy w rozszerzaniu diety. Filip chętnie poznaje nowe rzeczy. Ostatnio brokuła i mango, choć to drugie bez entuzjazmu.
No i siedzi już prawie bez chwiania się, czołga się po podłodze i uwielbia bawić się w sprężynkę [skacze mi po kolanach]. [emoji3]
No i największy sukces - zero infekcji od urodzenia.
Tylko nocek nie przesypia jeszcze, ale już powoli odliczam go karmienia nocnego.

Nasz ma ponad 9 kg, bo 9 ważył 25.01, ubranka na 80 mu już wymienilam. U nas rozszerzanie diety w pełni. Artur ogólnie zje wszystko tylko coś mu groszek z ryżem nie zasmakowal. Ale dzisiaj rosół zjadł. Mango, banana uwielbia, nawet bardziej niż jabłko czy gruszke ale je wszystko

Do góry