reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Beatka_582- my szczepimy podstawowe refundowane+ rota wirusy + meningokoki., moja mała też tylko na brzuchu śpi, co ją przekręcę na boczek to znów na brzuszku leży za chwilę.:-D

Kylesa- nam fizjoterapeuta powiedziała że problem z wypróżnianiem jest związany właśnie ze zbyt słabym brzuszkiem i po ćwiczeniach jak się brzuszek wyćwiczy to się poprawi, rozumiem że się martwisz, ja też bym próbowała pomóc na każdy możliwy sposób.

Mamusia_Muminka
- super że butelkę złapał, może jakoś się do niej przyzwyczai.:)

Pumelova- no wreszcie:-D! Extra, że już zdrowa malutka. Pewnie trochę stęskniła się za odmiennym jedzonkiem, byliśmy wczoraj na wizycie, kazała nam zrezygnować z dwóch ćwiczeń- (prostowanie ramionek jak leży na brzuszku i kręcenie jej ciałka za główkę jak trzymała się rączkami za uda) to z uciskaniem między żebrami kazała kontynuować ale dała wskazówkę żeby trzymać ją jeszcze za nóżkę przy tym ćwiczeniu żeby nie robiła uników, i dodała jeszcze jedno „wariacja 4b” – nigdzie nie mogę znaleźć opisu, to ćwiczenie gdzie kładzie się dziecko na boczek i nóżkę do brzuszka przyciąga. Nie umiem nawet tych ćwiczeń opisać a co dopiero wykonać, dobrze że mąż ogarnia musi mnie nauczyć bo kazała ćwiczyć dwa razy dziennie, do tego nadal obroty na boki, troszkę poprawę zauważyła ale wg niej nadal za mało szyi widać, mówiła nam że rozwój dziecka zaczyna się od główki i że jak nie będzie miała prawidłowo odsłoniętej szyi (ma to związek z napięciem obręczy barkowej) to będzie miała ciężko ruszyć z wysokim podporem, i siadem więc to na razie dla niej priorytet. Asia oczywiście jak tylko ją zobaczyła to bardzo płakała- już całą wizytę-jakoś nie lubi tej pani chyba się jej trochę boi. :hmm:

My nie mamy psa w domu a i tak pełno włosów wszędzie leży- niestety moich. Co tylko rączką na ziemi Asia sięgnie to całą garść włosów łapie, masakra jakaś.:wściekła/y:

Kasia_831
- a smakował małej kalafiorek?:)

Emol- jaki spryciarz mały, moja jedynie pełza na macie jak za daleko jakaś leży:happy2:

Monti- moja też ciągle te puzzle rozrywa- muszę jej pilnować bo niedługo nie będą się do niczego nadawać. Moja je 5 posiłków- obecnie 4 razy mleko (nie daję kaszki ze względu na te policzki- ale już prawie przeszło całkiem więc kupię gryczaną jak będę w Tesco) raz obiadek i raz deserek (ale to jako jeden posiłek liczę mimo iż dwie godziny odstępu robię.

Ewella- cudny ten strój. Baaardzo mi się podoba. też muszę jakiegoś poszukać.:-D:biggrin2:

Kasia_831
- współczuję teściowej (pogody też) moja na szczęście się nie czepia, nawet chyba mnie lubi bo jak się sprzeczamy z mężem to zawsze jest po mojej stronie. Ale i tak się cieszę że ją widzę max raz w tygodniu albo raz na dwa tygodnie.

Moja mała też tylko do mnie na ręce ciągle chce, czasem trochę u teściowej jeszcze posiedzi. Dziś właśnie przyjechała to przynajmniej obiad na spokojnie zrobiłam, wieczorem jadę do fitness klubu bo w domu nie mogę spokojnie poćwiczyć a jakoś się wciągnęłam wćwiczenia ostatnio. I wyjątkowo mam ochotę. W sobotę upatrzyłam sobie jump fit, dacie wiarę że jeszcze nigdy w życiu nie skakałam na trampolinie? :-D:laugh2:

reklama
Moj ma takie „leki separacyjne” od urodzenia [emoji23] jak ma byc gorzej to sie zastrzelę.

Z włosami mam tak samo-sa wszędzie... nie wiem juz co stosować..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napolka twojej córci zle się ta pani kojarzy ze wzgl na ćwiczenia, wie, że czeka ją coś czego nie lubi. kalafiorek smakował:) niewiele zjadła ale wrażenie ok:)

Ola W. mi przestały wypadać jakieś dwa miesiące temu w zasadzie same z siebie, a bylo juz tak że jak mąż wchodził do łazienki po moim myciu i suszenia włosów a łazienki jeszce nie zdążyłam posprzątać to pytał czy na pewno to jest normalne że tyle ich wypada. Aktualnie wszystkie mi odrastają i mam 1,5cm icki na głowie :D
Słyszałam że jak hormony po ciąży się uspokoją to włosy przestają wypadać :)

Mój sposób na wyglądające włosy to czesanie i związywanie czekam aż przejdzie. Tez widze już nowe jak rosną, ale mimo to stare wypadają jak wściekłe, aż dziwne że jeszcze nie jestem łysa [emoji52]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

MaryH haha ja mam 2cm icki [emoji23][emoji23]
W maju mam wesele,nie wiem jak ogarne moje wlosy wtedy [emoji27]

Kylesa moze sprobuj jeszcze jablko,albo sok jablkowy. U nas dziala.

Pumelova super ze poprawa u Was [emoji4]
U mnie to samo z usypianiem. Musze byc ja. A ja juz padam na twarz bo w nocy mam milion razy pobudke.

Ja na szczescie przeszlam wszystkie choroby zakazne,wlacznie ze szkarlatyna gdzie wtedy to byly pojedyncze zachorowania.

Monti my rano kaszke i obiadek. Reszte kp.

Ewella sliczny stroj [emoji4]
Szymek ma kapielowki z batmanem [emoji23][emoji23]

Od kilku dni podaje juz gluten. Za jakies 2 -3tygodnie bedziemy robic badania na tolerancje. Mam nadzieje ze moze jesc wszystko. I badania wyjda dobrze.

Kasia tez dzis podalam kalafior. Wogole Szymkowi nie podszedl. Juz sama nie wiem co mu podawac. Dobrze ze kaszki choc rano je ladnie.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Może się wam przyda

1516809050-1518f2016849327f-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli jakiś tydzień temu zrobiłam jej zupkę marchewkowo ziemniaczkowa i nie za bardzo jej podeszła ale jak następnym razem dodałam pietruszki to się trzęsła:) także może kalafior jako pojedynczy smak mu nie podszedł ale jakbyś dodała do innych warzyw i zrobiła puree to może by zjadł.
Monti dzięki:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Liluli ja mam wesle w sierpniu, moja fryzjerka jak zobaczyła to coś na mojej głowie i moją minę to już nawet się ze mnie nie śmiała (przynajmniej starala sie nie smiac :D ) tylko obiecała że w sierpniu sobie z tym poradzimy. Ale Tobie maja nie zazdroszczę, pozostaje Ci tylko dobrze wszystkim polewac to po alkoholu mniej będzie widać niedoskonałości fryzury :p

Do góry