reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Emol zazdroszczę, ja bym pojechała gdziekolwiek nawet sama żeby trochę odetchnac, nawet jakby mój był zajęty, to bym się cieszyła że mnie gdzieś zabierze. Może to wynika ze stażu. Szkoda że zima jest bo bym już nad morze ż Ewella jechała[emoji16]

Chybra jak już się ma plan to jest do czego dążyć:) tylko szkoda że jak dobrniemy do wakacji to nam się będzie urlop kończyć:(

Kasia831tez.lubie polskie morze, ma swój urok ale byłam 2 razy w zyciu.. wolę ciepelko, nie lubię parawanow i frytek że smazalni ryb:D
Nam też mówili że fotelik 2h jest spoko:) ale młoda po godzinie się wierci juz

Misia- szacun, ja bym w życiu nart nie zalozyla:D myślę że u mnie byl oby jeszcze zabawniej
Aga widać po grzancu nie tylko język się rozplatuje, Ale i nogi:D
Ja pierdziele zakwasy, byłam na naszym rendez vous w szpilkach takich jesiennych wysokich i 3 dni mnie uda bolały (a lazilam tylko po lidlu) a do tego w lidlu bym się wy*ebala bo jakaś ciemna masa postawiła za mną pełny koszyk i odeszła a ja się w tych szpiluniach cofalam i uderzyłam się gołą lydka:/ obecnie mam żółto fioletowego krwiaka:O

Ola W no widzisz to wróżba mówi sama za siebie, będziesz jeszcze w ciąży:p

Agniesia bo na forum jak się coś raz nie odpisze to się przepada [emoji23][emoji23] ja tak odkladalam i wczoraj miałam 10 stron do nadrobienia (!).
Cos.za coś, będziesz odpoczywac w nowym domku[emoji7][emoji7]
Nie wiem czemu ci to zdjęcie nie wchodzi. Używasz stronki czy apki?

Napolka my ćwiczymy o 9 13 17 I 19:30. Mniej więcej:) dziś odpuściłam bo ma katar i stan podgoraczkowy. Mam nadzieje ze nie posypie nam się wszystko przez to.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova.... padłam czytając o zakładach i siniaku [emoji23]

Sama sobie wróżyłam, bo maz w pracy, wiec pewnie cos złe zrobiłam ;p

Emol czy mogłabyś napisac swój godzinowy plan karmienia? Bo pamietam ze miałaś jakos fajnie wplecione te obiadki itp i chciałabym cos sciągnąć [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mój to wymyślił sobie na wiosnę wyjazd do egiptu. Kurcze, chciałabym bardzo, całe dnie lenić się nad basenem, ale się boję z młodym tam jechać.. ale on twierdzi że w hotelu będzie bezpiecznie itp.

Pumelova, mam tak samo. Chcę jechać gdziekolwiek, nawet jakbyśmy pół dnia byli osobno. Także Emol, ja bym z radością jechała! Wieczory będziecie spędzać wspólnie.. pomyśl, że może jakbyście byli ze sobą 24h to jest większa szansa na kłótnie. Przynajmniej my tak mamy :p

Ola, hehe, no widzisz! Nie uciekniesz od drugiej ciąży! :p

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka jak wydluzac szyje? Jakie to cwiczenia?

Ola W. wiem ze pytalas Emol, u mnie ostatnio fajnie domykaja sie karmienia, wiec moze napisze jak to u mnie wyglada:
6.30 - 180 ml mm (150+5miarek mm poczatkowego)
9.30-10.30 180 ml mm
13.00-13.30 obiadek (sloiczek 190 ml lub ugotowany, tez ok tyle)
15.30-16.00 deserek ok 120 ml lub owoc (np caly banan)
W miedzyczasie ciamkanie bulki lub ok 1, 2 chrupki
18.00 180 ml mm
Ok 21.00 180 mm + ok 2 lyzeczki kaszki (ryzowy, kukurydziany lub manna) - to tez z butli.
Planuje dawac z lyzki kaszke troszke gestsza ale jeszcze sie wstrzymam, bo moja krupcia ma wilczy apetyt a jest na 75 centylu wagi, wiec nie chce jej utuczyc;)
Dziewczyny na mm, a jak wygladaja Wasze karmienia?

Linoone balabym sie z maluszkiem do egiptu nie nawet ze wzgledu na zamachy a upaly (pamietam ze jak bylam to parzyly mnie nozdrza przy oddychaniu na poczatku, tak bylo goraco;) i ze wzgledu na inna flore bakteryjna - ryzyko biegunek itp + odwodnienie organizmu, a o to b. latwo przy takim maluszku.

Ola w u nas trochę po zmieniało (Artur nie jadł ostatniej butli więc teraz wygląda to tak)
7. Butelka 210 ml
10. Naturalny serek twarożkowy lub jogurt kozi owocem
13. Obiad ok 180 ml
16.30. Kaszka z Hipp albo porcja butelka zbóż
20.30 butelka 210 ml

Czasami jak widzę że nie usypia 18-19.30 to daje mu do rączki ogórka zielonego, paprykę, buraka nie gotowane i sobie ciumka. Bo ta długa przerwę on sobie przesypia najczęściej :)

Linione moze Masz rację, nie przyzwyczajona jestem do ciągłego bycia ze sobą. :) możliwe że się kłócić bedziemy.

Aga co to alkohol z człowiekiem wyprawia hehe mój R zaczyna gadać po niemiecku wtedy[emoji23]
Emol, Pola ma rację:) nawet jak nie będziesz jeździć to pospacerujesz z synkiem:)
Mi.mama kiedyś też wróżyła i wyszły bliźniaczki...
Agniesia kiedyś sobie odbijecie:)
Emol doczytałam dlaczego jesteś rozczarowana.Mowiłaś to mężowi?
Agniesia nie za wcześnie na chłopaka?:) mój R mówi że najpierw chłopakowi Emilki wtłucze żeby wiedział z kim ma do czynienia hehe a tak wogóle to planuje ją zeswatać z Georgem od księżnej Kate i Williama[emoji23]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w u nas trochę po zmieniało (Artur nie jadł ostatniej butli więc teraz wygląda to tak)
7. Butelka 210 ml
10. Naturalny serek twarożkowy lub jogurt kozi owocem
13. Obiad ok 180 ml
16.30. Kaszka z Hipp albo porcja butelka zbóż
20.30 butelka 210 ml

Czasami jak widzę że nie usypia 18-19.30 to daje mu do rączki ogórka zielonego, paprykę, buraka nie gotowane i sobie ciumka. Bo ta długa przerwę on sobie przesypia najczęściej :)

Linione moze Masz rację, nie przyzwyczajona jestem do ciągłego bycia ze sobą. :) możliwe że się kłócić bedziemy.
Emol super u Ciebie wyglada z tym jedzeniem! Aaaaaaa czy moja kluseczka nie je za duzo??

Ps z mezem najlepiej pogadac. Sam sie nie domysli.

reklama
Do góry